Salamanca!

Första riktiga dagen här i Salamanca! Har precis gjort ett prov både muntligt och skriftligt som ska visa vilken grupp jag ska vara i. Det gick väl hyffsat bra.. det muntliga gick i alla fall bättre än det skriftliga kan man väl säga.

Igår var det en lång dag. Planet gick klockan åtta och sen var det att resa hela tiden tills vi var framme klockan 17:30. Som tur är var bussen från Madrid till Salamanca väldigt bekväm ^^. Ett problem vi stötte på var att de höll på att bygga om ena tunnelbanelinjen som vi skulle ta. Det ledde till att vi fick springa runt och leta efter ersättningsbussen. Men efter lite letande så hittade vi även den =).
     När vi kom fram fick vi reda på att vi skulle behöva på i ett dubbelrum i en vecka, för det hade blivit något krångel med singelrummen. Däremot sa det att vi skulle få kompensation för det i form av en gratis utflykt till exempel. Idag fick vi däremot reda på att det har fixat sig med rummen så att vi redan idag kan få två enkelrum. Undrar om vi kommer få någon kompensation för bara den här natten?
     Senare på kvällen gick vi ut och åt tapas med ett par rumskompisar och några andra. Vi gick även till "Plaza Mayor" och satte oss på en bar en stund. Man märker på en gång att de har helt andra rutiner här än vad vi har hemma i Sverige! :P

Har även märkt att man kan logga in på ett oskyddat nätverk i vår lägenhet. Dock är ju det olagligt men eftersom typ alla som bor där gör det så tror jag inte att de kommer spåra datorn eller så ^^.

Måste även tillägga att vi har två badrum i vår lägenhet, vilket är jätteskönt! Hur skulle det annars fungera med fem tjejer i samma lägenhet!
     Däremot var det lite skitigt i köket när vi kom, för diskmedlet var slut och ingen hade köpt något nytt. Därför måste Kina och jag springa och köpa lite nytt så vi kan få bort den äckliga bruna sörjan i diskhon :P

Hoppas ni alla har det bra där hemma!
Pussar och kramar från mig här i Salamanca <3

RSS 2.0