Teorikurs

Go kväll alla bloggare!
Idag har jag ju tagit första teorilektionen. Gick faktiskt oväntat bra med tanke på hur trött jag var tidigare idag. Fick dessutom chansen att glänsa lite ;). Ska läsa igenom läxan nu, som vi fick till nästa gång. Vill ju vara väl förberedd till nästa gång.


Snart är det inte bara gocart som gäller... ;)

Ha det bra nu så hörs vi snart! ♥

/elinpelin

ZzZzZz...

Phu, va jag är trött. Blev inte att jag kunde somna i natt eftersom jag hade gått upp så sent tidigare på dagen. Dessutom var det riktigt varmt på rummet och inte slog det mig att jag kunde öppna ett fönster. När jag väl somnade sen drömde jag värsta sjuka drömmen. Därför är jag nu riktigt trött.. får se hur det går på teorikursen senare idag. Nån som ska göra något roligt idag?

/elinpelin


Solarium - Nej tack!

Efter en solstund på tomten är det nu dags att göra sig i ordning för att åka till jobbet ännu en gång. Ska sova över där idag så det blir väl att jag kanske går till massagestolen som vi har där. Skulle även kunna gå till solariumet och förbättra på färgen men tror inte det. Har aldrig solat i ett solarium och vet inte om jag tänker göra det heller. Tänk om något rör skulle spräckas när man låg där i...!? Nej, vill inte ens tänka tanken.

/elinpelin

Första doppet!

Äntligen har det hänt! Elin har tagit sitt första bad för i år utomhus (om man inte räknar med en simtur i våtdräkt). Är väldigt sent för att vara mig men det är verkligen så att man blir kinkigare desto äldre man blir. Förstår mindre och mindre meningen med att doppa sig i iskallt vatten..

None


Men ska sova nu (efter att jag och mamma har bytt lite massage, som jag verkligen behöver). Så god natt alla söta människor där ute!

/elinpelin


 

Drastisk konditionsförbättring efterlyses!

Och så var ännu en dag på jobbet avklarad. Var väldigt lugnt idag så det var skönt. Passade även på att gå och gymma i vårt gym på jobbet när jag var färdig för dagen. Känner mig därför grymt duktig ;) men måste börja träna lite eftersom en av gästerna (som de flesta är blinda nu) vill ta med mig ut och springa samma sträcka som vi gjorde förra året. Den sträckan är på en mil(!) men det går som tur är inte så överdrivet fort. Måste ändå börja träna lite för att orka med :P.
Vad har ni gjort idag?

/
elinpelin

Väderförändring

Kan man få undra var det fina vädret tog vägen? Som tur är ska det ju bli finare om några dagar men just nu är det väldigt dystert...  Nej, sommaren kanske helt enkelt var i maj när vi hade nån fin vecka. Får däremot hoppas att så inte är fallet.

/elinpelin


Mästare i kort

Haha, där kan man säga att jag visade dem var skåpet ska stå! Är inte ofta man ser dem så knäckta...
Nej, men man kan väl säga att det inte var min kväll ikväll när det handlar om kortspel. Blev väl att jag förlorade det mesta som vi spelade. Men, men ska sova nu eftersom jag ska upp tidigt imorgon.


                                           Var det detta jag skulle haft för att vinna?

Sov så gott alla bloggläsare!

/elinpelin

Kortspel

Har precis ätit färdigt middagen för idag - lax och potatis. Väldigt gott men jag är en aning trött på det. Nu tror jag att det kommer att bli kortspel med hela familjen. Julia har kommit hem från sitt läger nu så jag slipper att umgås med bara mamma och pappa ;)
       
Talar om senare hur det gick så vi hörs då! ♥

/elinpelin


Sista lediga dagen ♥

Idag är det sista lediga dagen innan jag börjar jobba igen. Därför gäller det ju att utnyttja denna dag till max och det kommer jag bäst att göra med detta:



Vad ska ni göra idag?

/elinpelin

Lyckad kväll =)

För alla er som läste mitt inlägg igår om att jag skulle följa med mamma ut och dansa kan jag tala om att det var roligare än väntat. Vi hade turen att gå dit när det var ett band som drog väldigt mycket yngre människor (tur för mig). Dessutom fick jag turen att dansa med väldigt många killar som kunde dansa väldigt bra ^^. Hela kvällen blev allt som allt väldigt lyckad och det kanske till och med blir att jag följer med dit igen någon gång ;)



Ha det bra! ♥

/elinpelin

Gammeldans..(?)

Vad kan man tänka sig att Elin ska hitta på ikväll då? Jo, det kan man ju fundera på ett tag men aldrig komma på. Jag ska nämligen ut med mamma och dansa med äldre män :P. Inte nog med det.. jag måste betala för det också. Men vad gör man inte för att ställa upp för sina föräldrar?

/elinpelin


Träning

Har precis tränat en liten stund.. dock kanske jag ska träna lite mer sen men får se hur det blir med det. Det är så lätt att glömma bort eller skita i träningen så här på sommaren. Det får man ju däremot sota för när man kommer tillbaka till skolan. Därför ska jag försöka bli lite bättre på att träna regelbundet under sommaren. Eller vad säger ni.. är det bara jag som har problem med träningen under sommaren?


/elinpelin


Sola

Kommer precis in från en liten solstund på tomten, vilket var jätteskönt. Det har inte blivit att jag har solat så mycket tidigare eftersom det inte har varit så fint väder men nu har jag bestämt mig för att ändra på detta ^^. Senare idag ska jag nog träna en liten stund och plugga körkort som vanligt. Vad ska ni göra idag?


                                           Min frukost...


                                           Min sysselsättning under frukost ;)

/elinpelin


What happens in Vegas

Har precis vaknat från denna natts skönhetssömn och nu är det dags att ta tag i sysslorna för idag. Igårkväll var jag inne med Tobbe i stan och såg på bio. Vi såg "What happens in Vegas", vilket var en film som höll standarden. Verkligen värd att se enligt mig. Någon annan som har sett den? Kan inte förstå att den har fått så dåliga kommentarer på vissa ställen.
        Nej, kvällen var riktigt lyckad och eftersom Tobias och jag inte umgås så ofta nu för tiden var det riktigt roligt att få träffa honom igen. Det måste vi göra om Tobias.. eller vad säger du? ;)



/elinpelin

Körkort?

Åhåjaja... sitter här hemma och funderar över vad jag ska hitta på en dag som denna. Antagligen blir det väl att jag läser lite i körkortsboken igen. Har bokat upp mig på en teorikurs som börjar nästa vecka plus tio körlektioner.
        Hade min första lektion i måndags för att få en lite bättre överblick av vad det var som jag behövde öva på. Resultatet blev att vi fick en lista med alla de sakerna + att jag fick höra att jag körde som att jag hade haft körkort i flera år och borde försöka köra lite mer som man gör i början. Körskolelärarens slutsats var att jag hade blivit för van vid att köra och behövde tänka att jag inte kan göra alla saker lika snabbt som mina föräldrar kan.
        Pappa tog genast till sig alla punkter och igår övade vi på de flesta av dem. Efter det har jag insett att det är otroligt svårt att lära om sig från saker man är väldigt van vid att göra. Men, men det måste gå - annars blir det inget körkort för min del.

/elinpelin  


Ledig!

Nu har det inte blivit något skrivande på ett antal dagar. Detta beror som vanligt på att jag helt enkelt inte har haft tid och ork för det. Har jobbat nånstopp från i lördags tills idag, med undantag för tisdagen. Är därför en aning trött just nu.. också med tanke på att jag har varit uppe sedan klockan 05:30. Ska därför gå och lägga mig alldeles strax. Kan äntligen sova ut nu på morgonen eftersom det väntar sex stycken dagar framöver där jag får göra i princip vad jag vill =)

Ha det bra tills vi hörs igen! God natt ♥

/elinpelin


I've got no life.com

Hmm.. verkligen mycket jag har fått gjort sedan jag skrev det förra inlägget. Har typ bara suttit och spelat spel på facebook och lyssnat på musik. Borde verkligen ansluta mig till "I've got no life.com". Borde gå och göra i ordning något att äta till middag och läsa lite i körkortsboken. Får se hur det går med det men man kan ju alltid ha det som mål ;)

Vi hörs! ♥

/elinpelin

Datorlycka och match

Åh, va härligt! Äntligen fungerar min dator igen och jag kan sitta hur länge jag vill, utan att ha en liten irriterande syster som tjatar på att jag ska gå bort från hennes dator. Däremot kommer jag nog inte att sitta så mycket framför datorn ikväll eftersom jag ska titta på matchen. Blir nog bara att jag sitter i TV-soffan med pappa och syrran istället för att dra in till stan, men jag ska ändå ha på mig min nya fina sverigetröja. ;) 

Ha det bra!

/elinpelin

klädsim?

Nu är jag tillbaka för ytterligare en dag på jobbet. Är däremot rätt trött sen igår, som inte blev en lika lugn kväll som jag hade trott.
        Det hela började med att jag sprutade ett litet vattenstänk på en arbetskolega som jobbade med mig igår. För att hämnas gav han sig tusan på att han skulle kasta ner mig i poolen som vi har här på jobbet. Kan ni förstå vilken panik jag fick när jag insåg vad han tänkte göra...? Däremot lyckades jag undkomma doppet i bassängen med nöd och näppe. Det tog mig dock femton minuter, ett litet hål i byxorna, en riktigt smutsig tröja och lite övertalning för att lyckas med detta.
      Nej, usch vad man får stå ut med här på jobbet. Kommer vara helt slut när den här sommaren är över =/

/elinpelin

Pannkakor?

Har varit rätt lugnt hela dagen här på jobbet och vi har bara 32 personer på middagen. Med andra ord kommer det fortsätta att vara en lugn arbetsdag och det är väl både skönt och lite segt. En annan sak som är skönt är att vädret har blivit lite bättre. Sitter och tittar ut genom fönstret från vårt lilla "kontor" här i köket och ser att solen återspeglas fint i vattnet =). 
        Nej, jag ska gå och fylla på lite sylt i några skålar nu till de barn som vi har på besök för några dagar. De ska nämligen få pannkakor till middagen. Får väl hoppas att några blir över så att jag kan sno någon ;)

Hörs snart!♥

/elinpelin


Ingen sovmorgon

Oho, idag gick jag upp klockan åtta och det är väldigt tidigt för mig, för att vara en ledig dag. Var tvungen att göra lite ärenden innan jobbet så därför blev det ingen sovmorgon för min del idag. Börjar jobbet klockan tre och jobbar tills vi stänger. Sen ska jag jobba alla dagar fram till lördag - alltså midsommarafton och allting. Får glädja mig åt att det är dubbel lön då. Ska äta lite lunch nu men jag skriver väl något till inlägg senare idag, så det är bara att hålla utkik ;)

Vi hörs  

/elinpelin

Söt lakrits

Kommer tillbaka från min lilla fikastund med syrran nu - det var riktigt trevligt som vanligt. Kvällens smak på teet blev "söt lakrits", som jag har fastnat för på sista tiden. Smaken är lite speciell men det är verkligen en smak som jag rekommenderar. Syrran säger däremot att hon blir spyfärdig av den så det gäller att passa sig ;)

God natt!

/elinpelin

Kvällste

Va skönt med alla dessa sommarkvällar när det är ljust länge. Synd bara att det inte är så varmt nu om dagarna, men det får vi väl hoppas att det ändras snart.

Ska gå och dricka lite te med syrran nu, men vi hörs snart igen! ♥

/elinpelin

Ny dator?

Åhh, va jobbigt det är att min dator har kollapsat. Måste sitta nere hos syrran hela tiden.. och det är inte roligt eftersom hon är helt beroende av datorn. Ni anar inte hur jag fick kämpa för att sitta här några minuter. Hoppas verkligen att min dator börjar att fungera snart igen, annars måste jag lägga ut hur mycket pengar som helst för en ny.

Nu ska jag läsa lite till i körkortsboken och umgås lite med mamma, eftersom hon åker till Madeira snart.

/elinpelin

Avslutning med U-rådet

Har nu kommit hem från avslutningen för det här året med ungdomsrådet. Blev rätt trevligt med lite mat och glass att äta. Lite presenter delades även ut - bland annat biobiljetter och Sverigetröjor. Jag fick även 250 kronor presentkort på "Inter Sport", eftersom jag hade lagt ner mycket arbete i den festival som annordnades av oss för ett antal veckor sedan. Väldigt roligt =)




/elinpelin
       


Datorkrasch

Har precis kört iväg syrran ett tag från hennes dator eftersom min verkar vara död för tillfället. Hoppas bara att jag får igång den senare, men jag misstänker att det kan vara lite svårt. Har haft detta problem flera gånger och varje gång har vi fått ta hit den "dataansvariga" i området så att han får försöka fixa lite. Alla dessa gånger har datorn gått igång igen på lite skicklighet och mycket tur. Tvivlar däremot att man kan göra så hur många gånger som helst.
        Nej, min slutsats är att man aldrig ska köpa datorer från Dell - de går bara sönder hela tiden. Och om de inte går sönder så krånglar de om något annat.

/elinpelin


Jobbet

Har nu börjat att sommararbeta och står för tillfället i baren på jobbet och lyssnar på kvällens band. Har varit rätt lugnt nu under ett tag men tidigare ikväll var det fullt ös. Ska sova över här på jobbet så jag funderar på att gå till massagestolen en liten stund innan jag går och lägger mig. Ska gå och ta hand om lite glas nu men jag hör väl av mig imorgon kanske.

God natt alla läsare!

/elinpelin

Har du lika rent som jag?

NU har jag äntligen städat mitt rum som jag så länge har tänkt att göra. Tycker alltid att det känns så fräscht när man precis har städat färdigt. Ska nog ta en liten snabb dusch också innan jag går och lägger mig, så att allting känns ännu bättre. Hoppas bara att jag orkar det eftersom jag är riktigt trött. Har städat i över två och en halv timme så det är väl i och för sig inte är så konstigt.  Att jag har städat så noga beror på att syrran och jag hade vår vanliga tävling, med pappa som domare, om vem som hade städat bäst. 
        När det gäller bedömningen om vem som har vunnit är det inte riktigt så att han bara går in i rummet och tittar vad som ser bäst ut. Nej, han kryper längs listerna och alla andra tänkbara ställen och letar efter damm. Ifall han får något damm på fingret är det ett minus för den personen. Den som får minst antal minus har vunnit... Idag slutade det oavgjort (0-0).
        Egentligen var det tänkt att vinnaren skulle få 30 kronor som ett litet pris men eftersom det slutade oavgjort fick vi 15 kronor var. Jag undrar vad det blir för timlön? Fast hur som helst är det hur skönt som helst att jag inte behöver städa så här ordentligt igen på ett tag...^^

/elinpelin


Sommarlov

Ljuva sommarlov!
Nu är det nio och en halv vecka där jag kan göra i princip vad jag vill. Skönt att veta att man kan sova hela dagarna i sträck om man så skulle vilja. Måste däremot jobba rätt mycket för att ha råd med körkortet som jag ska försöka ta under sommaren. Det tråkiga med körkortet är att det medför många timmars pluggande... men det kommer att bli skönt när man kan köra sig själv till ställen, istället för att be om skjuts från mamma och pappa.

För att byta samtalsämne lite kan jag tala om att jag har varit och klippt mig idag. Känns alltid lika skönt när man har blivit av med lite slitna toppar. Köpte även färg till en toning som jag tänkte lägga på antingen idag eller imorgon. Får se hur det kommer att se ut när det är klart.

/elinpelin


Studenten

"För jag har inte tagit studenten, för jag har inte tagit studenten, för jag har inte tagit studenten - fy fan va jag är bra!"

Känner att jag måste tänka lite positivt nu när man ser alla studenter åka runt i sina bilar. Har ju trots allt bara 365 dagar kvar vid det här laget.
        För övrigt sitter jag vid skolans datorer och väntar på att jag ska börja servera årets treor på deras "avslutningslunch". De ska börja äta klockan ett men jag funderar på att försöka hitta på något att hjälpa till med innan dess. Har varit i skolan sen klockan nio och hjälpt till med att dekorera, så det börjar kännas en aning segt. Ska höra mig lite omkring nu vad som behövs göras..

Tjingeling!

/elinpelin

Sommartider

Sommar, sommar, sommar ;)
Känner att allting känns mycket lättare nu när allting är ljust hela tiden. Har lite kvar att göra i skolan men det känns som att det inte är så mycket att lägga ner energi på. Däremot ska jag ha sista provet imorgon.. och det kanske jag borde kolla lite på innan jag går och lägger mig (har pluggat lite tidigare så jag är inte helt dum). Sen har jag en projektrapport i svenskan som ska in innan jag är helt fri för den här terminen! =)

Så..vad kommer min sommar att bestå av? Till största del blir det väl jobbet och försöka ta körkortet men såklart även lite andra saker också. Ska bland annat ner till Danmark och fira min artonårsdag på "Tivoli". Orsaken till detta är att min mamma gissade på att alla kompisar skulle vara borta under den perioden och då var det lika bra att vi gjorde något istället. Men det blir säkert jättebra! ;)

Men ska skriva lite på rapporten nu, så vi hörs sen någon gång! <3
/elinpelin

RSS 2.0