Kvällsfika

Åhh, va mysigt. Kommer precis från en liten fikastund med mamma och syrran. Älskar de små stunderna på kvällen där vi verkligen kan prata om allt möjligt. Fick även syrran att sova i min säng i natt, så då kan vi prata lite mer. Har både skrattat och gråtit rätt mycket ikväll, men även fast jag inte gillar det är det bra att kunna visa lite känslor. Men ska gå och skratta lite mer med Julia nu så ha det bra och glöm inte att skruva fram klockan en timme i natt.

Hoppas inte inlägget blev alltför flummigt :P

/elinpelin


Guitar Hero

Idag blev det igen att jag sov bort halva dagen. Men när jag väl kom upp ur sängen blev det att jag tittade lite på "so you think you can dance", tränade och åkte till Maria på hennes födelsedagsbjudning för släkten. Smakade där ett mycket gott te, som hennes pappa hade gjort. Måste verkligen få receptet på det. Testade även på Guitar Hero för första gången. Måste säga att det var svårare än vad jag hade trott men det var väldigt roligt.

Ha det bra!

/elinpelin


Alltid så liten =/

Nej, nu har det inte blivit skriva av på länge igen. Måste verkligen skärpa mig.. det är så lätt att bara glömma bort saker och ting.

Dessa två dagar, där jag har haft min paus från blogg.se, har jag mest jobbat, tränat, sovit och varit på fest. Kommer precis hem från Marias tjugoårsbjudning och missade därför finalen av "let's dance". Har däremot missat nästan varenda avsnitt, därför gör det väl inte så överdrivet mycket.
        På bjudningen var det trevligt, men en aning trångt. Var däremot som vanligt yngst och kunde därför inte följa med ut på krogen när de andra begav sig dit. Hatar att bara vara sjutton, det känns verkligen så litet. Nej, jag ska börja kryssa för dagarna till min artonårsdag.

Ha det bra!

/elinpelin

Fråga Olle

Snart är det dags för programmet "Fråga Olle". Tycker faktiskt det programmet är riktigt bra och gläds att Olle ska komma till vår skola snart. Däremot har han ju redan varit på typ alla skolor redan. Fattar inte att alla kommer till min skola sist. Fast då är de ju som bäst ;)

Ha det bra!

/elinpelin


Framtidsverkstad

Hola! Har idag haft fullt upp hela tiden. Största delen av dagen var jag på en framtidsverkstad om våld. Fick där bland annat se en föreläsning om gatuvåld, som jag i princip har sett förut (nästan likadan). Däremot är den föreläsningen grymt bra och jag tycker att alla gymnasieskolor borde visa den för eleverna. Kan även tillägga att jag blev intervjuad av radion på verkstaden ;)

Därefter var jag på ett möte med ungdomsrådet innan vi slutligen gick och åt på kinarestaurang. Blev att vi flummande väldigt mycket på restaurangen och var en aning högljudda. Hehe, kul var det i alla fall (även fast de andra gästerna inte tyckte det).

Jo, en sak som vi kom fram till på framtidsverkstaden är att vi ska börja vara lite varmare av oss här i Sverige. Varför inte ge mer kramar till varandra? Så ha det bra och många kramar till er!

/elinpelin

Duntäcke

Nej, nu ska jag nog ta och krypa ner i sängen under mitt nya stora, sköna duntäcke^^. Måste upp klockan åtta imorgon för att gå på en framtidsverkstad om våld klockan tio. Därefter kommer dagen att vara fullspäckad... inget lov för min del.

IKEA

Idag sov jag till tro det eller ej - klockan två. Tänkte att det var lika bra att sova så länge som det var möjligt när jag väl hade chansen. Därfter lyckades jag öppna matteboken och lösa ett par uppgifter.

Dagens höjdpunkt var väl att åka till IKEA och inhandla lite nya saker. Handlade sammanlagt för 1 600, så nu är jag fattig. Tur i alla fall att jag har jobbat ihop lite mer pengar som jag får nästa månad. Det som inhandlades var:

- duntäcke (240*200 cm)
- påslakan (240*200 cm + två tillhörande örngott)
- två större kuddar med tillhörande fodral
- ett mindre kuddfodral
- skyddsöverdrag till madrassen
- en stor tavla och tillhörande ram

Hade tänkt att lägga in lite bilder men eftersom blogg.se inte tillåter detta just nu får det väl bli lite senare.

Ha det bra!

/elinpelin


Sängar

Nej, nu ska jag nog gå och lägga mig. Är så glad att jag kan sova så länge som jag vill imorgon, eftersom det känns som att jag inte har gjort det på hur länge som helst. Svarade förresten precis på min spanjorskas mejl så min hjärna är lite slut. Det är otroligt hur mycket energi det krävs att tänka på spanska när man är trött.

image22
                                                         Jag byter dessa sängar...
mot denna ^^image23


Ha det bra!

/elinpelin

Snopet

Sitter nu och kollar på en film som jag redan har sett (Speed 2: cruise control). Den är rätt okej men det finns så många båtfilmer. Kollade även in TV 3:s hemsida för att se vad den hette men ser man på..  i beskrivningen fick man ju även reda på hur den slutar. Det som jag hade glömt bort. Snopet, snopet.

Viktökning var det här :O

Snö, snö och åter snö.. det är som att världen har något emot ett normalt väder. Kan det inte vara snö på vintern och varmt på våren?
        Fick i alla fall ett bra tillfälle att övningsköra i halt väder. Däremot kändes det ju lite ovant att ligga i 70 på motorägen men vad ska man göra när man har en pappa som skriker bredvid?

Senare bar det av till middag hos mormor och morfar. Eftersom de har en ordentlig våg blir det alltid att jag väger mig där. Men det skulle jag inte ha gjort.. väger bara en aning  mer än vad jag tidigare har gjort. Har tidigare vägt ungefär 64 men nu var det 68,5. Det blir helt enkelt inga mer efterrätter för mig på jobbet :P.

Kollar på CSI nu (mycket distraherande med en stor TV på rummet) och såg tidigare på parlamentet med Björn Gustavsson. Som så många andra måste även jag säga att jag älskar hans humor. ^^

Ha det bra!

/elinpelin


Fast på jobbet

Gud, det känns verkligen som att jag inte kommer ifrån jobbet för tillfället. Hade faktiskt sett fram emot att åka hem och sova i min egna säng, lämna lite smutsiga kläder m.m. Skulle även fått påskägg hemma ikväll...
        Hur som helst är det som det är och jag är helt slut. Idag har det faktiskt varit fullt ös på kvällen, till skillnad från tidigare. Hade fyra rätters till middagen, så med alla omgångar mat och drycker som folk skulle ha blev det mycket spring. Tränade även ganska mycket ben i morse på gymmet här, så det resulterade i ännu mer ont i benen.
        Just nu sitter jag och äter på dagens efterrätt: Cremé Caramel med ingefära och jordgubbsgelé. (mycket god och jag måste berömma kockarna, trots att de har mobbat ut mig idag. Detta är för att jag var den yngsta i personalen för dagen).

Har även slutat för idag så jag ska alldeles strax gå upp på rummet. Tänkte även ta en sväng i swimingpoolen och massagestolen. Hörde att de hade köpt in nya baddräkter som ingen har använt och eftersom jag inte har någon med mig är det kanon.

Så sov så gott och ha det så bra!

/elinpelin

träna

Sitter här i väntan på att lunchen ska börja. Är som vanligt rätt lugnt nu men det är skönt. Har idag gymmat lite här på jobbet innan jag började. Jobbigt men skönt.
        Blev även tillfrågad av en om jag kunde ta hennes pass imorgon, så därför ska jag även jobba sju till tre då. Sover kanske över här inatt igen.. mycket smidigare än att åka hem för att sedan gå upp extra tidigt på morgonen.

Ska duka ut drickan nu så ha det bra!

/elinpelin

Trött

Efter en snabbtitt på vad som händer där ute i lokalerna kan jag snabbt konstatera att de personer som fortfarande sitter kvar har en varsin drink kvar. Därför finns det inte så mycket annat att göra än att gå tillbaka till datorn. Har även tagit en påskmust för att kunna hålla mig vaken bättre - hur ska jag orka att springa? Kanske får göra det imorgon, eftersom jag inte börjar förrän klockan elva. 
        Kan även tala om att jag fick ett påskägg av jobbet idag. Det som är tur är att ägget i princip bara är fyllt med choklad, vilket är det enda godiset jag äter.

Nu verkar det dock som att de sista personerna drar sig till rummen. Ska gå och checka..

Ha det bra och sov så gott!

/elinpelin

På jobbet nr 2

Sitter här på jobbet igen. Har förresten glömt att berätta vad jag jobbar som men kan tala om att det är som en servetris på en konferensgård.

Ikväll har det varit lagom mycket människor men som vanligt finns har det dock funnits rätt så mycket att göra ändå. Nu är det däremot bara fyra personer som sitter kvar här nere i huvudbyggnaden och vi måste vänta på att de har druckit upp sina drinkar. Ska sova över här i natt så det gör inte så överdrivet mycket att jag slutar sent. Har däremot tänkt att gå till massagestolen (som jag tidigare berättat) och kanske även ta en tur på löpbandet. Kan vara skönt att springa av sig lite godis. 
       Nej, nu ska jag gå och hjälpa till med det sista arbetet som finns att göra.

Ha det bra!

/elinpelin 

På jobbet

Sitter nu på jobbet och har en liten stund över. Det verkar vara lugnt ikväll i alla fall och det är ju alltid skönt. Ska sova över här så det blir väl en liten stund i massagestolen sen. Men, men jobbar till slut ikväll..
        Nej, nu måste jag gå och duka.

Ha det bra!

/elinpelin

My life without me

Helt sjukt va segt blogg.se är för mig just nu. Både igår natt när jag skulle gå in och nu. Nej, är det någonting som jag verkligen hatar är det sega datorer.

Förresten - kan köra en liten uppdate om filmen jag såg igår (my life without me). Den handlar om en tjej på 23 år som får reda på att hon ska dö om 3 månader. Hon bestämmer sig dock för att inte säga något till sin familj om detta och gör istället en lista på allt som hon vill hinna med den sista tiden.
        Enligt mig var filmen helt okej förutom att den var en aning för sorglig för min del. Klarar inte av snyftfilmer eftersom tårarna alltid rinner floder nerför kinderna. Kan verkligen inte hjälpa det.
        Ibland kan det däremot bli lite pinsamt - som när mamma, jag och syrran tittade på Björnbröder 1 på bio. Småbarnen kollade bara en aning snett på mig när de såg att jag satt och storgrät. Någon som har liknande problem?

image21


Ha det bra!

/elinpelin
       

Blixthalka

Kommer ganska nyligen från en liten övningskörningstur i vintervädret. Pappa tvingade upp mig ur sängen eftersom han ville att jag skulle känna på hur det var att köra i "blixthalka". Sen lät han mig köra i de brantaste backarna han kunde hitta samtidigt som han skrek uppmaningar. Fast visst var det halt.. fick verkligen känna på hur det är att stå mitt i en brant backe och hjulen bara spinnar. Inte heller roligt att backa ner för backen och sedan ta fart igen. Fast jag kom ju i alla fall upp tillslut.

Ha det bra!

/elinpelin


Lov^^

Nu får det bli ett litet snabbt inlägg för jag ska kolla på en film har viktiga saker att göra. Men i alla fall.. Det är lov nu och det är ju alltid något mycket positivt. Ska däremot jobba största delen av lovet så det blir inte så mycket vila av för min del. Annars måste man väl alltid plugga. Ska någon annan göra något roligt på lovet?

Ha det bra!

/elinpelin


En dag närmare...

Och så har ännu en dag smugit sig förbi och jag är en dag närmare att kunna bestämma allt själv. Än är det flera månader kvar men jag kan börja se den där dagen komma närmare över horisonten. Tänk vad skönt att inte vara beroende av någon utan bara kunna bestämma allt själv...

Vad har hänt på de här timmarna sedan sist jag skrev ett inlägg då? Om jag ska vara ärlig så är det faktiskt inte så mycket. Har sovit, övningskört, gått till skolan och tandläkaren (Inga hål och fina tänder). Allting flyter på som vanligt.
        Börjar by the way bli riktigt van att gå till tandläkaren sedan jag slog ut halva framtanden när jag var mindre. De var ju tur att olyckan förde med sig något positivt. 

Gå och lägg er!

Nej, nu är det nog dags för mig att gå och sova tror jag. Jag har på senaste tiden försökt gå och lägga mig någorlunda i tid (främst efter min uppsats om sömnlöshet). Helt plötsligt har mina ögon öppnats på konsekvenserna av att sova för lite och därför måste jag förebygga dem. Kan till exempel upplysa de personer som fortfarande "utvecklas" om att om ni inte sover tillräckligt kommer inte kroppen att tillverka könshormonet testosteron lika flitigt. Det i sin tur medför att er kropp kommer utvecklas saktare än de personernas kroppar som sover bra så tänk på det nu ;)

En annan anledning, som jag främst tänker på, är att kroppen i allmänhet slits ut. Även hjärnan kommer tillslut skadas om man inte sover tillräckligt och det är det väl ingen som vill?

Ha det bra!

/elinpelin 

Ny TV

Ojoj, idag har det inte blivit mycket skrivande för min del. Beror väl dels på att pappa tvingade mig att ställa in alla kanaler på rätt plats på den nya tv:n han har köpt. I och för sig roligt att få lite nya grejer men det tog lite tid.
        I och med att vi ska ha den nyare tv:n nere i vardagsrummet får jag den gamla. Ni anar inte hur skönt det kommer att bli att slippa ha ett krig med resten av familjemedlemmarna om vilken kanal man ska titta på. Har bara haft en liten apparat på mitt rum, som jag har haft sen jag var tio, och för att titta på den var man tvungen att vara högst 1½ meter ifrån. Blir därför mycket bättre nu.

Hände även att jag råkade somna en liten stund när jag pluggade historia. Är så skönt att lägga sig en liten stund efter skolan. Borde väl flytta till Spanien så att jag kan sova siesta. ^^

image20



Ha det bra!

/elinpelin

Väderkaos

Ei, vad är det här för dåligt väder? På morgonen när jag vaknade var det snö ute! Jag som gick och väntade på att kunna ta på mig sommarkläderna. Om vi inte får lite bättre väder snart vet jag inte vad jag gör... nått måste i alla fall göras. Detta års väder har allmänt bara varit blahablaha. Om det ska vara snö ska det vara det på vintern.

Ha det bra!

/elinpelin

förgyllande prat

Har äntligen kommit in från den trevliga lilla turen med Ludde. Promenaden förgylldes dock av att jag kunde snacka med Jimmy lite i telefonen samtidigt som jag gick. Det är alltid trevligare att ha någon att prata med under dystra tider. Men nu är det historiaplugg som gäller. Har prov på torsdag så måste börja i tid med pluggandet.

image19

Ha det bra!

/elinpelin


jag måste...

Sitter och kikar in lite sångtexter som min syster verkar ha gjort. Det är alltid lika roligt att läsa dikter eller sånger gjorda av andra, eftersom de ofta bara har flummat ihop något (det gäller nog tyvärr mig också). Tror nog inte att hon vill att jag ska läsa dem men om hon lämnar de framme får hon väl skylla sig själv. 
        Nej, ska ta tag i skolarbetet nu som vanligt. Måste däremot nog gå ut med hunden några minuter innan. Är verkligen inget som jag ser fram emot. Tänk er den kyliga luften med duggande regn när man istället kan sitta inne i värmen under en filt och kolla på tv. Men, men det är bara att ta tag i saken.

image18


Ha det bra!

/elinpelin

Kojor

Det är otroligt vad Internet krånglar ibland. Vid den här tiden är det typ omöjligt att komma in på blogg.se och om man väl lyckas att ta sig in kan man ändå inte göra något. Nej, ibland önskar jag att jag inte ens hade dator utan satt mitt ute i skogen i en liten koja.

Kojor förresten.. det var verkligen en favoritsysselsättning jag hade när jag var liten. Det kunde vara kojor i träd, kojor under vardagsrummet, i sängen, under trappan, på tomten. Ja, det gick bra med kojor överallt bara det var en koja. Speciellt när det regnade var det extra mysigt att sitta under värsta högen med kuddar och filtar. 
        Ifall någon som läser detta inlägget hade en liknande besatthet när ni var små kan ni gärna dela med er.  ;)

Ha det bra!

/elinpelin

Lunch

Har precis skrivit klart min skrivning. Hur segt som helst att sitta inne i aulan i tre timmar men jag kan inte gå tidigare. Väntar nu på att några kompisar ska bli klara så att jag kan äta med dem.. inte roligt att sitta och äta själv i matsalen. Jag vet inte om det bara är jag men då skippar man hellre lunchen helt. Nej, borde gå och kolla nu.

Ha det bra!

/elinpelin


Sömnproblem

Nej, nu har jag slut på ideér igen. Har skrivning i svenskan imorgon och jag måste komma på någorlunda hur jag ska skriva. Uppgiften är att vi ska skriva en textanknuten text under några fasta rubriker. Jag har valt att skriva under rubriken Framtidsoro gör att unga sover för lite. Tyckte det var ett passande ämne för mig som skulle klassas under den kategorin men nu har jag lite slut på fantasi. Hittade by the way inte papprerna men Kina var så snäll och erbjöd sig att kopiera. Får göra henne en tjänst sen någon gång.

Hittade för övrigt en lista på sidan http://www.vertex.umea.com/nr8-06/ettabild.html med lite bra pluggtips när jag googlade på sömn. Hoppas den hjälper dig^^.

Fakta: Några enkla pluggtips

- Häng upp svåra begrepp på något fånigt, snuskigt eller bisarrt. Hjärnan gillar sådant.
- Gör en saga eller en sång av orden som du måste memorera.
- Gå till skolan och plugga om diskberget stör dig.
- Block utan rader gör att anteckningarna ser olika ut varje gång och kan hjälpa dig att minnas.
- Gör mindmaps med fina färgpennor.

- Hitta dina egna idealställen att studera på. Minns du bäst det du lärde dig sittande på motionscykeln så satsa på den metoden.

Ha det bra!

/elinpelin

Utomlands

Har nyligen ätit en måltid thaimat. Det får mig verkligen att längta utomlands. Tänk att sitta i värmen och sola istället för att sitta här hemma och titta ut på regnet. Eller varför inte kvällarna utomlands...

image17
                                             Vill dit...

Ha det bra!

/elinpelin

Papper på rymmen

Har kommit hem från promenaden som tog ungefär två timmar. Är faktsikt lite trött i benen, även fast vi inte gick så överdrivet långt på de där två timmarna. Fick även i uppdrag att torka vår hund Ludde efter han hade duschat och det är alltid lika roligt att få hundratals stänk på sig när han skakar av sig vattnet. Det är i alla fall tur att han är liten. 
     
Skulle ju plugga nu när jag kom hem men jag hittar inte de papper som jag behöver för tillfället. Hoppas verkligen inte att jag har glömt dem i skolan. I värsta fall måste jag be en kompis scanna in dem åt mig... men det är rätt många så jag hoppas jag slipper att be någon. Håll tummarna för att jag hittar dem.

image16
                                                                   

Ha det bra!

/elinpelin

Promenad

Kommer just från en rätt sen frukost med Jimmy. Hade som vanligt tänkt att gå upp lite tidigare men somnade som alltid om igen. Ska snart följa med mamma och syrran ut och gå i vår nationalpark här med några vänner till familjen. Sen måste jag hinna med att plugga rätt mycket idag också. Skriver nog ett till inlägg senare och berättar hur det går med det. Men nu måste jag springa innan mamma skriker halsen av sig.

Ha det bra!

/elinpelin

Melodifestival

Fy sjutton va mätt jag är. Efter min "melodifestivalkväll" med kompisarna och Jimmy har jag både ätit en pizza och ett antal andra onyttigheter. Däremot var kvällen i övrigt väldigt trevlig och jag tycker faktiskt att det vinnande bidraget Hero med Charlotte Perelli var det rätta att vinna. I och för sig var det andra bidrag som jag ville skulle fått lite högre poäng, bland annat Nordman. Tycker faktiskt att hans låt var bra... kanske inte ett vinnande bidrag men den borde klart fått mer poäng än vad den fick. Eller vad tycker ni?

image15



Ha det bra!

/elinpelin


Grattis Julia! :)

Phu! Idag har jag verkligen varit i full gång hela tiden. Det hela började med att...

Jag gick upp en aning senare än vad jag borde ha gjort på morgonen. Det resulterade i att jag som vanligt fick stressa igenom alla de saker jag skulle göra. Sedan fick jag springa den kilometern som det är till min busshållplats. Det tragiska är att jag missade den buss jag skulle ta, även fast jag sprang snabbt som vinden. ;)
När jag väl kom fram till skolan var jag bara en aning fräsch efter den härliga joggingturen.

Dagen fortsatta sedan att rulla på i vanlig takt tills skolan slutade efter det simpass som min kära kompis Karin höll i. Kan tillägga för de som vill veta att man var helt slut efter det passet. Fick även kramp både en och två gånger  och var till och med tvungen att gå upp ur vattnet ibland och gå lite.

Då jag sedan gick från simhallen på väg till bussen upptäckte jag pappa sittandes i vår bil på skolans parkering. Det visade sig att han väntade på min lillasyrra som var inne och repade inför talangjakten senare denna kväll. Därför slapp jag ta bussen och fick ett utmärkt tillfälle att övningsköra lite.

Efter allt detta fick jag äntligen lite lugn och ro.. i kanske en timme. Sedan bar det av till min danslektion. Där var jag i en timme och en kvart innan jag fick springa vidare till bussen på väg till min nästa planerade sak... dansa på talangjakten i en paus (samma talangjakt där min syrra skulle sjunga).
        Allt gick tillslut jättebra och min älskade syster och hennes kompisar vann till och med sin kategori :). Eftersom vi som skulle dansa fick sitta inne i själva aulan under numren skrek jag sönder min röst lite. Men, men... det gör inte så mycket^^.

Det som har hunnits med efter jag kom hem från allting är att: städa lite på det nya rummet, bryta halva tumnageln (köttet kom fram och det började blöda = i-landsproblem), skälla på Jimmy som kom hit oanmäld. Folk måste verkligen lära sig att vissa överraskningar gillar jag verkligen inte.

Aja, men ska nog sova nu (och sluta ignorera Jimmy)
Ha det bra!

/elinpelin

Spanienbild

Satt precis och kollade igenom lite bilder från spanienresan (jag vet att jag skulle städa). Hittade dock en bild som jag tyckte var lite rolig... den beskriver verkligen vårt engagemang i det som sägs. Eller så kanske vi helt enkelt fattar nada, kommer inte riktigt ihåg hur det var. ;)

image12


Ha det bra

/elinpelin




 

Mattepluggarkväll och föreläsningar

Tjingeling alla tappra bloggläsare ;)

Har precis kommit hem från en mattepluggarkväll med Tilda och Tobias. Har legat lite efter ett tag nu, så jag känner att jag borde jobba ikapp lite. Fast mattekariären är nog ändå inte något för mig... det är inte vad min förra mattelärare tycker i alla fall (vi har precis fått en ny).
        Frågade om jag kunde få se mitt senaste prov idag när han kom, eftersom jag var i Spanien när de andra fick sina. Det gick relativt okej på det och jag slutade allt som allt med ett VG som betyg i kursen Matematik C. Vid samtalet ville han dock även veta vad jag ville jobba med senare i livet. Svarade då att jag nog är lite mer inriktad på språkämnena och som vanligt fick jag en mycket positiv respons tillbaka: "Nja (Ja), det blir nog bra med språk för dig...". Alltså lika uppmuntrande som vanligt.

Var även ute och föreläste lite i klasserna om ungdomsrådet idag. Har varit ute lite förut och då har det gått väldigt bra. Idag ville dock allting jävlas med mig och Kina.
        Först och främst fick vi inte igång den @#¤& projektorn. Därefter skolkade hela klassen vi skulle ha, eftersom de endast skulle ha en lektion på eftermiddagen. Och sist men inte minst så missuppfattade vi tiden på den sista föreläsningen och fick därför inte hålla i den heller. Allt som allt blev det därför bara en föreläsning idag.

Ska gå och städa lite i mitt "nya" rum nu, ser verkligen ut som ett riktigt bombnedslag. Har nyligen bytt med mamma och pappa, så nu har jag det större rummet ;).

image9


Ha det bra

/elinpelin

RSS 2.0