Framtidsproblem

Usch va jobbigt allt känns. Har ingen aning om vad jag vill göra med mitt liv den närmsta framtiden. Vill jag plugga eller jobba? Stanna hemma eller resa? Eller kanske alltihopa?
   Allt var så smidigt när jag var i Spanien. Då behövde jag inte bry mig om vad jag ville göra senare utan kunde bara glädja mig åt stunden. Så klart tänkte jag lite men det var inte så att det kändes jobbigt. Nu känns allting genast så komplicerat och hela dagen har mest bara gått åt för att deppa över alla problem. Känner att jag vill göra allt på en gång och att tiden inte räcker till + att man inte kan bestämma något eftersom allt behöver behandlas. För att plugga måste man komma in på linjen, jobba: skaffa ett jobb eller få tider, resa: boka resa...

Nej, idag har inte varit en så bra dag :(

/Elin

Julen 09

Julafton var trevlig som vanligt och min familj firade med mormor och morfar. Maten var god som vanligt och julklapparna var nästan lite för bra :P. Fick bland annat ganska mycket pengar, väckarklocka som gör rummet ljust, smink och dan browns nya bok. ^^

Julia och jag hade varit så duktiga och skrivit julrim till alla våra julklappar. Kan säga att det tog lagom lång tid (vi var uppe halva natten :P). Tänkte ge er ett exempel på ett rim:

Trots att vi redan vet
så är det för er en hemlighet.
Unga och gamla,
korta och långa
- detta är något som kan glädja många!

Detta var då en film som Julia och jag hade köpt till oss själva ;P.

Juldagen och Annandagen bjöd på jobb ute på Almåsa och idag var det släktmiddag hos mormor och morfar - riktigt trevligt! :)


Världens sötaste morföräldrar <3


Jag och ludde :)


Skrivande av de sista rimmen, precis innan öppningen :P


Juliga Pussar och kramar :)
Elin


Julkänslor

Julbakning och pulkaåkning. Här gäller det att ta igen all vinter som jag missade i Spanien. Har även sett att det ska bli varmare på fredag så då gäller det ju att passa på!

Måste däremot säga att julklapparna har kommit lite i skymundan i år. Alla i familjen (förutom jag) har en önskelista. Alla går sedan och köper bara det som står på listan. Hur tråkigt är inte det!? (även fast man får saker som man vill ha då)

=)

/Elin

19/12 lördag

Klockan sju var jag uppe efter min timmes sömn. Packade ner det sista i resväskan och åt lite frukost. Innan Kina och jag lämnade lägenheten gick jag upp till Isaac för att säga hej då en sista gång och ja.. kan ju säga att jag verkligen försökte kämpa mot tårarna den här gången. Usch, va svårt det är att lämna folk!
 
Kina och jag tog sedan en taxi till busstationen. Vår buss gick klockan nio. Vägde även min väska och såg att den vägde 24 kilo =/.. inte bra, inte bra.

Dagen gick till största del ut på att sitta och sova på olika ställen. Bhövde inte betala något extra för mina extrakilon i alla fall, så det var ju skönt =). Vårt plan krånglade även lite i Barcelona och det blev en timmes försening. 
   När vi äntligen kom till Arlanda fick inte Kina sitt bagage :(. Hon anmälde det försvunnet så jag hoppas verkligen hon får igen det snart! Stackars, stackars henne annars!!!

Pappa mötte upp mig på flyplatsen. När jag sedan kom hem så hade de förberett kvällsfika med svampmackor till mig :D. Julia hade även skrivit Elin <3 Bienvenido (välkommen) i snön utanför dörren. Så sött ^^!

Haha, jaa... nu när min spanienresa är slut får vi se hur duktigt jag skriver mina inlägg ;P

Många kramar från mig! <3
Elin

18/12 fredag

Nu är jag till slut hemma i Sverige igen- konstigt, konstigt. Tänkte i alla fall ta och berätta om de senaste dagarna. Ville inte riktigt ägna tiden åt det i Spanien den sista dagen eftersom tiden ändå gick för snabbt då.

Efter skolan var vi hemma ett par timmar och tittade på tv och åt lite mat. Kina och jag följde därefter med Diana till busstationen med hennes två STORA och tunga resväskor. Hon åkte buss hela vägen till Tyskland så hon kunde ha mycket packning hon.
   Ja, sen sade vi hej då till henne där och såklart kunde inte tårarna hålla sig borta från mina ögon. :'( Så konstigt det kändes!

Kina och jag gick sedan hem till lägenheten igen där jag lade mig i soffan och sov ett tag. Hade inte sovit så många timmar natten innan eftersom det hade varit julmiddagen och sedan lite fest. Hehe, städerskan kom och städade runt mig men orkade inte riktigt bry mig :P.

När jag vaknade var jag tvungen att börja packa min resväska. Hade lite mer packning nu än när jag åkte. Åt lite pannkakor och annan mat som vi hade i skåpen och skulle behöva slänga på lördagen.

Klockan elva gick jag upp till Isaac en sista gång :(. Vi hade bestämt oss för att titta klart på andra säsongen av how i met your mother. Tror vi hade två kvar när vi slutade titta =/. Blev bara en timmes sömn för mig den natten så var ganska trött sen.

Kram
Elin

17/12 torsdag

Provet idag var jättesvårt! Helt deppad var jag efter det för att det hade gått mycket sämre än vad jag hade velat. Men, men.. finns inte så mycket att göra åt saken och alla tyckte att det var svårt. Tror däremot att Kina kommer få bättre än mig.. :P

Åh, det var jättetrevligt på middagen med familjen igår =). De hade gjort en trerätters middag + aptitretare. Jättegott var de också och de var så gulliga när de sade hur bra de tyckte att jag hade varit ^^. De gav mig även en bok om Salamanca på spanska (hehe, väger typ ett kilo) och ett par örhängen (så nu måste jag ta hål i öronen :P). Fick även skriva i deras gästbok. Haha, hade nog ganska många fel. :P
   Efter middagen så skjutsade Ivan mig hem. Slapp på så sätt bli blöt om fötterna på ditvägen eller på hemvägen, vilket var riktigt bra. Var där tills lite innan halv tolv, tror jag.

Idag har vi haft en riktigt STOR pannkakstävling. Alla fyra i lägenheten var med + Dianas kompis Kathi. Diana och Kathi kom däremot in efter ett tag. Kina blev segraren - hon har blivit riktigt duktig måste jag säga. Hehe, tala om supermormor/farmor i framtiden :P.

Nu ska jag göra i ordning mig inför julmiddagen på skolan. Alfonso har lovat att sjunga ABBA med mig och Kina och om det finns på svenska. Tror det kommer bli riktigt roligt :D. Efter middagen ska vi gå ut. Hmm, sista festen troligtvis :P (om inte Kina och jag går ut i morgon, men det tvivlar jag på).

Ha det super! <3
Elin


16/12 onsdag

Helt otroligt - jag är äntligen ikapp med mina blogginlägg!

När jag kom ut fån duschen i morse kom Kina fram riktigt glad och utbrast "Elin, det har snöat", varpå jag utbrast "Nej, va jobbigt!". Har nämligen hål i alla mina skor och så fort det är det minsta blött så läcker det igenom.
   Var därför tvungen att skutta fram på tå till skolan för att försöka undvika blöta och kalla fötter. Hehe, kan tänka mig att det såg lite roligt ut.  ;P

Nu ska jag snart börja plugga lite till provet som vi har imorgon. Känns som att det inte är så stor idé, eftersom jag troligtvis inte kommer att få det högsta betyget, men man ska ju alltid göra sitt bästa.

Ikväll ska jag ju på middag hos familjen. Funderar på att ta en taxi dit, eftersom jag inte vill hoppa på tå hela vägen. Jag menar - hellre betala ungefär 60 kronor än att gå och förfrysa fötterna!

Tror även att jag ska träffa Isaac en liten stund ikväll också. =)

Pussar och kramar till er alla <3
Elin

15/12 tisdag

Även den här morgonen vaknade jag av kylan som trängde sig in genom mitt fönster. Fick mig att längta efter min säng och mitt täcke i Sverige!

Presentationen i skolan gick riktigt bra så det var roligt =). Nu gäller det bara att plugga till provet. Tror däremot inte att jag kommer få så bra som jag vill ha nu heller så det är ju inte så roligt. Men, men.. man kan ju alltid försöka.

Efter skolan gick jag och lade mig och sov en riktigt lång stund. Hade varit hur trött som helst i evigheter så det var hur skönt som helst (även fast det var aningen kallt). Var faktiskt nöjd över att jag hade sovit så länge när jag vaknade - vilket jag aldrig brukar vara i vanliga fall.

Senare på kvällen gjorde jag, Kina och Diana i ordning Jacks födelsedagsmiddag. Det blev kyckling i champinjonsås med ris och sallad. Riktigt gott! =)

Klockan elva gick jag upp en stund till Isaac och pratade med Xiana och Maria (eftersom Isaac var i duschen). När Isaac var klar tittade vi på tre avsnitt av "How I met your mother".

Kramar
Elin


14/12 måndag

På måndagsmorgonen vaknade jag av att jag låg och skakade i min säng - helt otroligt va kallt det är ibland här! Även fast det inte har snöat så att det har stannat kvar här i Salamanca så tror jag nästan att Spanien har fått mer snö än va Sverige har fått. På vissa ställen fick de i helgen upp till en halvmeter. Här i Salamanca har temperaturen på morgonen varit mellan fem och tio grader minus.

Efter skolan tog jag det lite lungt hemma innan jag gick iväg till familjen. Karla var ganska trotsig idag också och det blev att jag lekte ganska mcyket med Gabriel. Ivan och Pilar frågade även om jag ville komma på middag på onsdag - vilket jag såklart ville. Därför ska jag komma dit klockan nio på onsdag. Då ska barnen nog sova så det kanske var sista gången jag träffade dem nu :(.

Efter min promenad hem i kylan satte jag mig och gjorde alla läxor som vi hade, vilket var ganska många. Var rejält trött kan jag tillägga. Sms:ade i alla fall Isaac och frågade om han kunde hjälpa mig lite med min presentation, vilket han kunde. Gick därför upp till honom vid ungefär elva/halv tolv. Egentligen spelar det ingen alls roll om presentationen är dålig eller inte, eftersom den inte alls kommer med i betyget eller så. Kände däremot att jag inte ville lära mig fel saker.

Kram
Elin

13/12 söndag

På söndagen var både jag och Kina väldigt trötta och ville inte riktigt gå upp ur sängen eftersom det var så kallt i rummet. Det slutade med att vi gick upp tjugo i tio - tjugo minuter innan frukosten stängde. Hehe, när vi satt och åt så kom en person från Kap Verde, som vi hade träffat dagen innan i hissen med hans tjej, fram och gav oss varsin chokladbit. Var inte det gulligt? ^^

Klockan elva checkade vi ut och gick ut och gick lite på staden. Vi åkte också en båt för att titta på alla broar och gick till två vinkällare för en guidad visning och lite provsmakning. På den första så var vi helt ensamma, så det blev en liten privat tur :P. Åkte även med en gammal spårvagn nästan hela vägen ut mot stranden.

Innan vi åkte hem satte vi oss och åt lite middag på en restaurang. Det var däremot galet kallt där så det var lite jobbigt - även fast maten var helt okej ^^.

Bussen gick ifrån Porto klockan 20:30 och vi kom hem till Salamanca klockan 03:00 (när man räknar med tidsbytet). Eftersom det var så kallt och vi var ganska trötta när vi kom till stationen så tog vi en taxi hem.



Lite dålig bild, men den får gå.

Den första vinkällaren

 

Kram

Elin


12/12 lördag

Bussen till Portugal gick klockan kvart över elva på morgonen och Kina och jag var fortfarande trötta då. Försökte sova lite på bussen, men jag har alltid lika svårt för att sova sittandes (även fast bussen var väldigt bra för att sova i), så det blev inte så mycket sovande för min del. Resan tog däremot 6 timmar, med en timmes rast, så det tog ganska lång tid.

Vi kom fram ungefär klockan fyra på kvällen och tog då en taxi till hotellet. Därefter gick vi runt i staden och tittade på olika saker. Satte oss även på ett fik och tog lite för att äta.

Vid ungefär klockan nio på kvällen gick vi tillbaka till hotellet för att vila lite och därefter gick vi ut igen för att ta en fika någonstans. Vi hade egentligen tänkt att äta middag men ingen av oss var hungriga. I efterhand kom jag på att jag i princip bara åt bröd, ost och skinka hela dagen. Usch.. det kändes som om hela min mage var en enda stor degklump. :(

Haha, justja.. när vi kom tillbaka till hotellet så måste vi ha pratat lite väl högt, för grannarna knackade på dörren och klagade på at de inte kunde sova. :P



Kram
Elin


11/12 fredag

Efter skolan så jobbade jag med min presentation. Letade bland annat upp bilder från olika delar av Sverige. Det tog ganska lång tid och även om jag ville sova så kunde jag inte.

Kina och jag gick sedan till skolan för att skriva ut vår bussbiljett till Portugal och våra flygbiljetter till hemresan. Frågade även hur vi skulle få ersättning för våra rum, eftersom det aldrig har funnits tillräckligt mycket folk för någon utflykt som vi har velat åka på. De sade då att de kunde betala avskedmiddagen åt oss. Den kostar 20 euro så vi förlorar lite på det, men hellre det än att tjaffsa emot ;P.

Vi gick sedan till affären och köpte bland annat en flaska champagne till Jack som fyllde år dagen efter. Därefter gick vi hem och tog det lite lugnt innan vi gick iväg till Jacks födelsedagsfest. Vi gav honom också i present att vi skulle laga mat för honom en dag, vilket han blev riktigt glad för ;).

När de andra fortsatte ut på krogen gick Diana, jag och Kina hem, eftersom Kina och jag skulle upp ganska tidigt på lördagsmorgonen.


Jack, Diana och Kina (+ en kille från Saudi Arabien som älskar Sverige och svenska tjejer. Bara anignen jobbig :P)

Kramar från mig
Elin


10/12 torsdag

Nu har jag inte skrivit på länge och det märker man när pappa ringer för att höra om allt är bra med mig (även om han inte sade det rakt ut utan istället att det var något fel på datan - vilket han säkert har haft) ;P. Här kommer därför lite updates med början på torsdagen...:

Eftersom jag hade varit ganska trött på onsdagen så hade jag inte gjort färdigt min presentation som jag skulle hålla denna dag. Därför väntade jag med att göra presentationen till en annan dag.

Jag gick även till familjen, eftersom jag inte kunde på onsdagen. Den här gången så var Karla ganska jobbig måste jag säga. Till exempel så skulle hon absolut flytta om alla saker i julgranen till ett mycket högre ställe och ställde sig därför på soffans armstöd. När jag höll i henne, samtidigt som jag försökte få henne att sluta klä om granen, utbrast hon "Que no!". Grejen var att jag fångade henne när hon ramlade också och då sade "titta - där skulle du ha ramlat om jag inte höll i dig" men hon verkade inte bry sig så mycket. Men jag sade: "om jag inte får hålla i dig så kommer jag att gå hem" och då lät hon mig hålla i henne lite mer. Hon gick sedan in i badrummet och tog sin tandborste och tjatade om att få borsta tänderna. Hon gav sig inte förrän Pilar kom och sade nej. Alltså.. vilken trotsålder! Det var däremot mest i slutet bara, så det var ju skönt.

Justja, de betalade ju mig dubbelt förra gången jag var där men det hade Pilar glömt bort den här gången och snäll som jag är påminde jag ju henne. Har ju påmint förut också när de har glömt bort men nu tog det emot lite eftersom Karla hade varit så jobbig och att jag hade gått hela vägen dit på tisdagen utan att de var där. Var inte det snällt av mig att påminna då så säg!?

När jag kom hem gjorde jag i ordning lite fruktsallad, eftersom jag hade lovat Kina och Diana det. Klockan elva gick vi till Plaza Mayor för att vänta på tolvslaget. Då åt vi en gummibjörn för varje slag (har inte ätit sånt godis på evigheter men nu var jag ju tvungen :P). . Haha, det kändes jätteskumt efter det, för man tänkte verkligen att det var ett nytt år när alla sade "gott nytt år" till varandra.

Efter det gick vi till några diskotek men det var nästan för mycket folk. Läste i tidningen dagen efter att det hade varit ungefär 30 000 personer på torget och så. Helt sjukt! Inte undra på att det var trångt. :P


Kram Elin

 


9/12 onsdag

Jag tänker inte skriva så mycket idag, även fast det finns jättemycket saker att skriva om. Beror mest på att mitt humör har varit som en bergochdalbana hela dagen idag. Helt sjukt va jag har varit lättpåverkad idag.

Åkte i alla fall skridskor med skolan idag. Var bland de bästa så det var roligt, även fast själva isen var ganska liten och trång. Killen som jobbade i mitten på isen för att vakta allt bestämde sig för att börja prata med mig. Kom fram till mig lite då och då under hela tiden jag var där. Det slutade i alla fall med att han frågade om jag ville hänga med att ta något att äta eller så någon gång. Dum som jag är har jag ju alltid haft problemet med att säga "nej" i mitt liv och säger därför "kanske". Var så arg på mig själv efter att jag hade sagt det. Hur svårt kan det egentligen vara att säga "nej" när man inte vill. Jaja, kanske inte så lätt när man har en snygg kille framför en som står och ler lite blygt. Men ja, sutade i alla fall att han gav mig sitt nummer och ropade "ciao" över hela folkmassan när jag skulle gå. Har inte lite dåligt samvete mot Isaac och så. Men jag vet inte.. tänkte liksom att det kunde vara lite lättare att komma över honom om jag tänkte att han inte är den enda killen i hela världen... Nu har jag däremot kommit på att risken att stöta på honom på gatan är ganska stor här i Salamanca. Inte bra, inte bra =/

Efter skridskorna gick jag och Kina på en konferens om tempelriddarna i skolan. Var däremot väldigt trött och kunde inte hänga med så bra. Lite tråkigt eftersom jag länge har velat veta mer om dem.

När vi kom hem hade Diana ställt in en varsin chokladkalender på mitt och Kinas rum. Är ju högtiden St Nicholas idag, så det var därför ^^.

Tror inte att jag kan hålla min presentation imorgon eftersom jag har ganska långt kvar. Det är däremot inga problem att hålla den någon annan dag sade läraren. Trots allt är vi ju bara tre personer i klassen :P. Nu måste jag i alla fall plugga lite och om jag hinner fortsätta på presentationen.

Pussar och kramar <3
Elin


8/12 tisdag

Idag var alla lediga från skolan. Var nämligen nationalfest här ännu en gång. ;P

Gårdagskvällen slutade med att Kina och Diana gick och lade sig ganska tidigt och ensam satt jag kvar och tittade på Deep Impact. Har sett den filmen förut men jag tycker att den är helt okej så jag njöt av mitt eget sällskap och filmen. Har faktiskt saknat lite att sitta uppe själv och titta på film, tro det eller ej.

   Lite senare kom däremot Jack hem och gjorde mig sällskap. Vi två satt sedan och pratade ungefär till klockan halv fyra ;P. Trevligt hade vi det i alla fall =).

Idag passade jag på att göra alla mina läxor och börja med min presentation som jag ska hålla på torsdag. Valde att hålla den på torsdag för att bli över med den. Plus att det på torsdag är själva slutfesten för alla elever på universitetet. Den festen är ganska stor så jag vet inte hur länge man blir uppe på torsdagen (om det är roligt) och då vet jag inte om man kommer upp på fredagen :P. Däremot ska Kina hålla sin på fredagen.

Gick även till familjen eftersom jag trodde att jag skulle gå dit idga istället. De var däremot inte hemma så jag antar att det har blivit något missförstånd. Skickade iväg ett meddelande till Pilar när jag kom hem men hon har inte svarat. Ska skicka ett till Ivan imorgon också. Justja.. vet inte om jag har sagt det men imorgon ska jag inte heller gå dit för Kina och jag ska följa med skolan och åka lite skridskor. Får se om man är bättre än de andra eller inte (även fast jag inte är så bra) :P.


Bild från tidigare år på festen nochevieja universitaria ;) I år står det däremot en jättestor julgran i mitten på Plaza Mayor =/

Puss och kram och sov så gott! <3
Elin


7/11 måndag

Måndag kväll och nu är det som en liten helg. Vi har nämligen ingen skola imorgon, vilket är riktigt skönt. Måste däremot göra flera läxor och skriva en presentation så det blir inte direkt så mycket festande för min del. Kanske ska vara med Diana och Kina ikväll och äta fruktsallad och titta på lite serier eller så kanske jag gör något med Isaac. Får se hur jag gör.

Nu ska jag följa med Kina på dagens konferens i skolan. Jobbar nämligen imorgon istället för idag om ni undrar varför jag inte är hos familjen ;)

Kramar <3
Elin


6/11 söndag

Gäsp.. idag har jag varit väldigt seg. (mormor, hoppa gärna över detta stycke :P) Somnade nämligen inte förrän halv nio någon gång, tro det eller ej. När jag vaknade mådde jag ganska dåligt, även om det var värt det. Jag hade det ju ganska kul igår (som ni kanske förstår :P).

Har inte gjort mycket idag. Mest suttit i soffan och tagit det lugnt. Måste även göra mina läxor snart så det ska jag göra efter att jag har tagit en dusch. Funderar även på att gå ner och köpa en kebab till middag men får se hur jag gör med det ;).

Ha det bra!
Elin 

5/11 lördag

Lördag..

Gick upp ganska sent. Satt därefter mest bara hemma och tog det lugnt: målade naglarna, tittade på TV, tog en dusch, åt det sista av min köttfärsgrattäng, tittade på de fem första avsnitten av årets julkalender...

På kvällen följde jag med Isaac och hans kompisar från Santander ut. Fyra stycken var det som var här (inte Fran däremot, som jag träffade när jag var där) och alla var jättetrevliga =). En var så gullig också och sade: "Du är så trevlig. Jag är verkligen glad att jag fick träffa dig". ^^ Var inte det för gulligt sagt? =)
  
Jutja.. Jack flyttade in igår också (killen från Holland). Egentligen skulle han ha flyttat in för typ en vecka sedan men samma dag som han skulle flytta in bröt han näsan. Därför har han nu varit i Holland i en vecka.
   Han verkar vara ganska ordentlig tycker jag. När vi till exempel sade: "ja, vi skulle uppskatta om du fäller ner båda locken på toan" (hehe, viktigt för Diana) så svarade han "Oroa er inte. Jag är en gentleman jag". Hehe, så gulligt ;)

Kramar <3
Elin

4/12 fredag

Helg :D

Idag på morgonen var jag ganska trött när jag kämpade mig upp på morgonen. Tror klockan var runt tre när jag gick och lade mig igår så det var ganska sent. Däremot kunde jag ju sova ganska många timmar ;)

Som vanligt var vi bara tre personer i klassen idag. Nu börjar jag däremot bli van och tycker att det är ganska skönt.

Klockan tre följde Kina och jag med Diana och en tysk kompis till henne till El Tormes. Där stannade vi till ungefär klockan sex. Vi gick både dit och hem så jag har gått ganska mycket idag.
   När vi kom tillbaka till själva staden gick Kina och jag och fyllde på Internet och tittade på lite skor. Kan även nämna att de tände julbelysningen idag ^^. Hela staden är dekorerad med julbelysning så det är jättefint. =)

Väl hemma tittade jag lite på TV och sen gick jag och lade mig och sov ett ganska långt tag, vilket förklarar varför jag är uppe nu. ;P Tittade även på två avsnitt av True Blood med Kina. Det var lite roligt i ett avsnitt där vampyrerna skulle prata ett annat språk (än engelska). Alexander Skarsgård spelade en av dessa och därför pratade de svenska, vilket Kina inte alls upptäckte innan jag sade det. Hon var tvungen att spola tillbaka för att höra igen (jag också, eftersom jag bara hade hört något ord på svenska :P).
  
Hade tänkt att träffa Isaac en stund men han har tydligen blivit jättesjuk efter vaccinet mot svininfluensen som han tog igår =/. Stackarn... hoppas att han blir bättre tills imorgon då hans kompisar kommer från Santander.

Nu ska jag försöka sova.

God natt! <3
Elin

3/12 torsdag

Idag tog vart Internet slut sa jag passar pa att lana Isaacs dator en liten stund. Hans dator verkar daremot vara fran Korea eller nagot sa det ar jattesvart att hitta allt :P.

Idag har jag inte gjort nagot speciellt. Gjorde laxorna, gick till affaren och handlade, gjorde en pastaratt i ugnen och gick pa en konferens i skolan om gotisk stil gallande katedraler. Ganska intresant, men det ar inte min favoritstil eftersom den ar sa dyster.

Nu ska Isaac och jag titta pa ett par avsnitt av var favoritserie... tror ni vet vilken vid det har laget ;)

Pussar och kramar <3
Elin

2/12 onsdag

Idag var det ett steg i rätt riktning: hela tre stycken var vi i klassen idag. Förstår inte att folk inte går på klasserna när de har betalat. Däremot är det ju ganska bra för oss andra som får mer hjälp, även om vi inte kan göra vissa övningar.

Vi hade ganska mycket läxor idag så direkt efter skolan tog jag tag i saken och gjorde nästan allt. Lade mig även och sov någon timme innan jag gick till familjen.

Hos familjen klädde vi julgranen och satte upp julkrubban. Passade även på att äta lite spanskt julgodis och lyssna på både svensk och spansk julmusik. =) Karla var så söt idag. Hon var så glad över att få klä julgranen. Hela tiden sade hon: "va fin den är". Hon sade även "Idag är det en speciell dag" med en röst som lät så gullig. Hon förstod inte riktigt varför Pilar och jag började skratta lite smått när vi tyckte att det lät för sött. :P
   Gabriel, den lilla busungen, tyckte att det var roligast att gå och dra av alla saker från julgranen och blev riktigt frustrerad när man försökte hindra honom. :P

Justja.. Ivan frågade även om jag vill följa med dem till Madrid nästa vecka för att bland annat gå och äta julmat och titta på Lucia. I sådana fall skulle vi vara där från fredag till söndag och bo hos Karlas och Gabriels kusiner, tror jag.
   Detta är däremot helgen som Kina och jag funderar på att åka till Portugal. Nu vet jag däremot inte riktigt vad jag vill göra. Funderar nästan på om jag bara vill stanna hemma sista helgen som jag är här. Jag menar.. det är ju sista helgen som jag kan träffa Isaac och alla andra innan jag åker hem :'(.

Ganska direkt efter att jag kom hem från familjen bar det av till bion med Diana, Kina och några tyska kompisar till Diana för att se Luna nueva, andra filmen i Twighlightserien. Den var helt okej tycker jag, även fast jag gillar böckerna mer. Tycker däremot inte om den här boken så mycket eftersom den är lite seg. Därför var det skönt att se filmen, som inte alls var lika seg, trots att det är en annan sak att se den på spanska.

Efter bion har jag inte direkt gjort någonting - bara suttit lite vid datorn.





Det var ganska svårt att få en bra bild, där alla satt stilla, men jag tycker att vi lyckades helt okej till slut :)



Båda gullungarna =) <3


Pilar och Karla som sätter upp Pilars hemgjorda julkrubba ^^ (fick inte direkt någon bra bild på Pilar, så jag ska försöka ta några fler foton sen).

Pussar och kramar från mig <3
Elin


1/12 tisdag

Så sent, så sent.. men inte senare än att jag kan skriva ett blogginlägg ;). Kommer nyligen hem från Isaac där jag har varit sen klockan elva.

Idag i skolan var det BARA Kina och jag från klassen som var där. Därför blev det lite privatlektioner idag, vilket i och för sig är ganska bra. Däremot känner lärarna att de inte kan gå igenom för mycket då + att man inte kan göra vissa övningar på konversationen. Men det var trevligt på konversationen tycker jag. Vi satt och pratade om vad vi ville i ungefär två timmar. ^^

Efter skolan tittade vi som vanligt på TV. Efter en stund började däremot jag och Diana att gnälla om att vi var jättehungriga och försökte få Kina att göra langos till oss (som hon sa tog ca 10 min att göra!). Tillslut gick hon med på det och därför gick vi alla ut i köket för att laga det. När vi väl började märkte vi att det tog betydligt längre tid, för Kina hade glömt att potatisen skulle koka i en evighet och att degen skulle jäsa i också en evighet. Därför blev det lite stressigt i slutet, för Kina och jag ville gå på dagens film i skolan. Det slutade med att vi åt en varsin lite snabbt i köket. Kan även nämna att jag har luktat vitlök hela dagen efter det.

Filmen vi såg handlade om Kristoffer Columbus resa till Amerika och var ungefär 2 timmar och 20 minuter lång. Tycker att den var helt okej men kanske aningen för lång.

Väl hemma igen gjorde vi läxorna som vi hade från grammatiken och tittade bland annat på första delen av julkalendern. Vi hann däremot inte titta klart helt, för andra delen av Un burka por amor började då.

Nej, nu ska jag sova så att jag kommer upp imorgon. Kanske inte är lika duktig som idag med att gå upp däremot. Idag gick jag nämligen upp tidigt för att duscha, gå ner och köpa mjölk och laga mannagrynsgröt. ^^

God natt allihopa! <3
Elin


RSS 2.0