Jul

Ojoj, nu har det blivit att jag inte har skrivit här på ett tag igen. Vet inte varför men har väl kommit ifrån det här med att sitta framför datorn på sista tiden. Fast det betyder ju inte att det inte har hänt roliga saker :)

Kan till exempel berätta att jag har fått min första vaxning av nån som är lite duktigare än vad jag själv är^^. Detta beror på att Jimmy var så gullig och ordnade att hans moster (som var väldigt trevlig) vaxade benen på mig. Måste erkänna att det var väldigt smidigt ;).

Sen kan man ju inte glömma att det har varit jul. En alltid lika trevlig årstid -enligt mig. Trots att det inte blev så många på julafton här hemma så blev den ändå väldigt lyckad. Och alla julklappar var för en gångs skull förvånansvärt bra. Det brukar ju alltid vara någon som man inte känner sig så nöjd med - men inte i år. Däremot är det ju inte julklapparna som gör julen så trevlig utan själva stämningen och umgänget...

Nej, nu ska jag gå och läsa lite bok innan jag somnar. Klockan är ju i alla fall 2 på natten.

Ha det så bra! :)

/elinpelin

Tunga tider

God kväll alla som gör sig bekymret att läsa detta inlägg.

Idag var min tillvaro lite deprimerande faktsikt. Fick för första gången på flera år ett G på ett matteprov (vilket i det här fallet var NP i maC). Får nog däremot ett VG i betyg om jag inte klantar mig på sista provet.
        Jag förstår inte att det kunde gå så dåligt, men allting gick verkligen fel. Alla ställen där det var möjligt att göra slarvfel gjorde jag det och hela provet var allmänt flummigt.
        Hehe, när jag kom fram till matteläraren för att prata om provet frågade han som vanligt på sin brytna svenska: Nja, hur tyckte du det gick? När jag då svarar "skit" säger han "Ja, det stämmer!". Hur jävla glad blir man av att höra det? Nej, verkligen inte uppmuntrande. När han sen börjar förklara hur dålig jag var på det här provet i jämfört med andra prov jag har gjort blev jag ännu mer irriterad. Men, men...har faktiskt slutat bry mig om skolan helt på sista tiden och kemiprovet vi ska ha på onsdag kan jag inte ett dugg till. Plus att kemi är ett av de tråkigaste ämnena som finns. 
        För att  få en lite klarare syn på min tillvaro hängde jag med Marijke till studievägledaren. Där satt vi och snackade i en timme och det var rätt bra, även fast det inte gav mig så mycket ny kunskap. Därefter blev det möte med U-rådet i dryga 1½ timmar.
        Nu har jag typ precis kommit hem och jag ska väl snart ta mig något att äta till middag. Vad vet jag däremot inte än. Får väl ta nudlar eller gröt =/... fast juste, vi fick med oss lite mat från släktmiddagen vi var på igår, så den kanske jag kan ta.

Aja, ni får ha det så bra (hoppas allting inte känns lika segt för er som för mig just nu)

/elinpelin

Stavning och åter stavning

Det var värst vad folk verkar tycka att det är roligt att hacka på min stavning helt plötsligt. Känner däremot att jag måste svara kommentaren jag fick om att det heter svensklärare och inte svenskalärare.
        För det första tror jag att den här personen inte fattade det roliga i det förra felet. Det roliga var att jag skrev felet i samma mening som jag sa att jag var värd ett mvg. I övriga fall bryr jag mig inte speciellt mycket om hur jag stavar eller skriver på min blogg.
        För det andra menade jag faktiskt svenskalärare, även fast det inte är huvudformen på ordet. Men eftersom det nu för tiden även accepteras att skriva till ett a så är det inte fel. Jag kan hänvisa till länken http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1629&a=578047 för de som vill veta mer om detta. ;)

Ha det bra!

/elinpelin


Ojoj

Haha, hoppsan. Verkar som jag trots allt inte är värd ett bra betyg i svenska, eftersom jag råkade skriva förkänade  istället för förtjänade. Men även solen har ju fläckar, som man brukar säga ^^ :P. Jag verkade däremot ha förgyllt Marijkes kväll igår med ett gott skratt, så jag får väl glädja mig åt det. 
        Däremot var jag tvungen att ändra det nu, så att inte svenskaläraren skulle få syn på det, för det skulle ju inte vara bra. :P Iofs kommer hon säkert att få reda på det i alla fall om jag känner Marijke rätt...

Till alla er som nu tror att jag är en av de där riktigt stora plugghästarna måste jag tyvärr förstöra era förhoppningar och säga att det inte stämmer. Fast visst går skolan före rätt mycket i mitt liv även om jag inte ägnar hela mitt liv åt den. ;)

Ha det bra!

/elinpelin

update nr 3

Nu sitter jag här igen när jag egentligen borde plugga. Ehh, fast jag kan ju plugga lite senare ;) Nej, jag känner att jag är tvungen att köra en av mina updates. Har ju gått ett tag sen jag skrev här nu. 

I helgen hade jag ju dansuppvisning och det gick rätt ok. Var däremot lite segt att jag bara var med på ett nummer i år - man får så mycket tid över. Det som händer på dansuppvisningarna när man har väldigt mycket dötid är att man sminkar sig onödigt mycket. Sen när man ska åka hem på bussen känner man sig bara en aning billig...=/ Är dock det roligaste man har att göra för stunden, så vad ska man göra?

Lite senare på lördagen åkte Jimmy och jag in till stan för att äta mat och gå på bio. Hehe, det roliga var att han verkligen fick se hur seg jag kan vara på att äta ibland, eftersom det tog 50 minuter för mig att äta upp en burrito från taco bar. På ungefär halva tiden hade han både lyckats äta upp en burrito och en dipptallrik. Men vad skulle jag göra? Den där #%¤ burriton var hur drällig som helst! :P

I skolan har vi haft NP i MaC och engelska muntligt. Båda har väl gått sådär. Sen har vi fått tillbaka våra argumenterande svenska uppsatsskrivningar. Eftersom svenska är ett av favoritämnena är jag alltid rätt orolig över att jag inte ska få ett bra betyg, trots att jag tycker att jag förtjänar det. Därför gick min puls i ungeför 120 precis innan vi fick tillbaka dem. (Kanske lite överdrivet men det kan inte hjälpas). Blev däremot väldigt glad när jag fick kommentarna "Mycket bra språk" och "Elegant" tillsammans med det högsta betyget. ^^

Kan även berätta att jag äntligen har börjat fatta det här med att köra bil rätt bra. Körde som så många andra dagar till skolan idag och jag märkte verkligen att allt gick hur lätt som helst. Allt börjar äntligen gå på lite rutin. Körkortet nästa! ;)

Nej, nu ska jag plugga lite historia så ha det bra!

/elinpelin

RSS 2.0