31/10 lördag

Hej igen. Tänkte vara lite snäll och skriva ett meddelande till er. Var inte det snällt av mig? ;)

Bussen hit tog inte sa mycket tid som den skulle, sa vi kom fram ungefär 20 minuter tidigare än planerat. Isaacs pappa hämtade oss vid stationen. Föräldrarna bor ungefär en kilometer fran kusten och man kan se havet fran deras hus (de bor i typ radhus).
   Pa kvällen igar kom hela deras kompisgäng pa besök, vilket är de flesta av grannarna. Hehe, pappan är nämligen kompis med flera sedan han var liten och de bestämde typ tillsammans vart de skulle bo :P. Hur som helst sa var det jättetrevligt att sitta och äta tapas med alla, även om jag inte hängde med pa alls mycket spanska. Hehe, och det var manga som hela tiden sa "Nej, stackars liten. Nu far vi inte säga sa svara ord, sa att hon förstar" :P. Jag tycker verkligen om kulturen här med att man verkligen umgas med alla. Alla grannarna (eller kompisarna) brukar äta middag eller göra nagot tillsammans varje dag =).

Idag har vi varit inne i själva staden och gatt omkring. 25 grader ar det och folk ligger i bikini pa stranden. Haha, sla den ni! ;) Vi akte in med hans föräldrar och gick med dem pa stranden (barfota vid strandkanten :P). Hans föräldrar är väldigt trevliga. 
   Därefter gick Isaac och jag lite själva och tittade pa staden. Det är sa fint med vattnet som finns runt om hela staden =). Vi stannade även och at lite tortilla pa ett ställe. När vi var pa väg att aka hem sa träffade vi hans föräldrar av en slump (om de inte skuggade oss. Hehe :P) och därför kunde vi aka med dem hem ocksa =).

Nyligen var Isaac och jag nere pa stranden här för att bada men vagorna var ganska höga sa vi badade typ bara upp till höfterna. Far se om vi gar ner dit imorgon igen. Justja, det kom nerspringandes en asna, som säkerligen hade rymt, pa stranden. Konstigt, konstigt :P

Ikväll ska vi kanske vara med nagra av hans kompisar och även föräldrarna en liten stund. Far se om jag skriver sen igen =)

Ha det bra allihopa! <3
Elin

30/10 fredag

Hej, hej allihopa! Tänkte slänga iväg ett litet meddelande innan jag åker.

Gick hem tidigare idag från skolan för att hinna göra alla saker innan jag åker så nu har jag ganska gott om tid. Och nej jag skolkar inte.. sade till vår lärare i konversationen att jag inte kunde vara med på hennes lektion och det var helt okej efter jag hade förklarat varför. Hehe, inga problem när man ses som ordentlig ;P.
   Vi fick tillbaka våra prov idag och det gick faktiskt lite sämre än vad jag hade tänkt mig. Hon hade inte riktigt skrivit ut poängen men det var ungefär en åtta. Perfektionist som jag är vill jag gärna ha en nia eller tia.. men det var ganska okej för att inte ha pluggat så mycket. Tror att det är det sista provet jag gör som är det viktiga. Kina fick förresten precis lika många poäng som jag fick. Hehe, lite lustigt :P

Nu ska jag packa färdigt min väska (eller börja packa). Har fått låna Kinas väska i helgen eftersom hennes är större. Ska möta Isaac klockan kvart i fyra utanför dörren (det är så smidigt när folk bor nära). Vi ska gå lite tidigare till stationen för att se om vi kan byta en plats så att man sitter på ungefär samma ställe. Vet inte ens om det är samma buss :P

Ha det bra allihopa! Får se om jag kan skriva något meddelande därifrån, annars blir det på måndag eller tisdag.

Bamsekramar <3<3<3
Elin

29/10 torsdag

Idag var det ju examen i skolan. Som jag redan har skrivit så tyckte jag att det kändes ganska okej, särskilt med tanke på att jag inte alls kände mig säker inför examen den här gången. Fast jag vet inte.. ofta när jag känner att det har gått helt okej har det gått dåligt (eller vad jag räknar som dåligt). Hoppas i alla fall på det bästa =)

När jag kom hem från skolan åt jag upp resten av min tonfisksallad samtidigt som jag tittade på tv och pratade med Diana och Kina. Dianas pojkvän kommer med bussen klockan 20:30 ikväll så Diana har hoppat omkring hela dagen och varit jätteglad ;P.
   Sen bestämde jag mig för att jag faktiskt tycker det är roligare att åka med till Santander än att titta på mannen i tornet. Kina ville däremot inte följa med =(. Jag sms:ade därför till Isaac att jag ville följa med om det fanns biljetter kvar. Eftersom han köpte sin biljett imorse följde han därför med mig till stationen för att kolla om det fanns biljetter kvar. Som tur var fanns det det och därför ska jag åka till Santander imorgon klockan halv fem och komma hem på måndag på kvällen =). Måste sms:a Ivan och säga att jag inte kan komma på måndag. (Okej, mormor, mamma och kanske pappa som kanske överreagerar när ni läser det här: Ta det lungt.. han kommer inte låsa in mig något källarutrymme och aldrig mer släppa ut mig. Hehe, nej men allvarligt talat.. det finns ingen anledning att oroa sig).

Klockan åtta ska Stephanie komma hit och laga mat tror jag. Vet inte riktigt vad Kina och hon har planerat. Senare ikväll ska vi gå ut =).

Pussar och kramar i mängder <3
Elin

28/10 onsdag

Igår gjorde jag saker nästan hela tiden. När jag kom hem från skolan ställde jag mig och gjorde tonfisksallad för både igår och idag. Jättegod blev den (speciellt med ceasardressing=köpt) =).
   Efter det pluggade jag en liten stund och sov i ungefär en halvtimme, eftersom jag var väldigt trött. Därefter gick jag till familjen. Den här gången var de inte hemma när jag ringde på men som jag anade hade det blivit lite förseningar vid hämtandet från skolan. Karla hade nämligen velat stanna kvar och plocka blommor ;P. Så söt så!
   Eftersom båda barnen var ganska trötta tyckte Pilar att det var bäst om vi tittade på en svensk film. Vilket i sin tur ledde till att jag typ inte gjorde någonting. Men, men.. det är ju alltid bra att få pengar för att kolla på film :P. Hehe, justja.. när vi satt i soffan och tittade på filmen vände sig Karla till mig och sa "anledningen till att jag var ledsen förut var för att jag ville stanna och plocka blommor". Hur sött var inte det? Att hon kände att hon behövde förklara för mig varför hon var ledsen =). Jag svarade något i stil med "Ja, men ibland måste man vänta lite med att plocka flera. Ibland räcker det med att bara plocka några styckna".

När jag kom hem lagade jag köttfärssås och spaghetti och därefter satte jag mig ner och pluggade lite till. Klockan 21:30 hade jag däremot bestämt med Isaac att vi skulle titta på film. Det blev Hancock. Hade inte sett den tidigare och blev faktiskt ganska överraskad över att jag tyckte att den var helt okej =). 

Isaac frågade även om jag (och Kina) ville följa med till hans föräldrar den här helgen (han har frågat tidigare också). Sade att jag skulle tänka på det tills idag. Jag har länge velat resa lite i Spanien men just den här helgen är det ju mannen som klättrar upp i katedralen. =/

Puss och kram
Elin


Examen

Har precis skrivit examen och jag tror att det gick ganska bra. Tror i alla fall att jag gar vidare till nästa niva. Aja, skriver mer när jag slutar skolan.

Pussar och kramar <3
Elin

27/10 tisdag

Och så ligger man äntligen i fas igen ^^.

Idag har det verkligen inte hänt någonting. På grammatiklektionen idag var det nästan lite för mycket information. Känns som att vår lärare ligger lite efter i schemat och försöker ta igen tiden. Vi har ju examen på torsdag så hon måste ju hinna med att förklara allt innan dess.
   Eftersom vi har examen på torsdag så måste jag plugga mycket. Vi har även fått sjukt många läxor nu på sista tiden så det är ganska mycket att göra.
   Har försökt plugga idag men det känns som att inget riktigt fastnar i huvudet. Hoppas att jag kan lära mig allt tills på torsdag =/.

Aja, nu ska jag sova så att jag kan lära mig mycket imorgon (förhoppningsvis) :P

God natt allihopa!
Elin


26/10 måndag

Måndagen var ganska lugn. Började skolan klockan halv tolv som alla måndagar så jag kunde vila upp mig lite efter söndagen.
   Efter skolan gick jag som vanligt till Karla och familjen, ja eller som vanligt för varje måndag och onsdag. Hehe, även fast hon vill leka så vill hon ibland vara lite trotsig men efter ett tag går det alltid bra. Mötte familjen utanför huset och när hon fick syn på mig blev hon jätteglad och vinkade så glatt med handen och började springa lite mot mig innan Ivan stoppade henne (så hon inte skulle springa ut på gatan).
   Vi lekte med lera idag igen, för det tycker hon är jätteroligt. Hon verkar tycka jag är duktig på att göra saker för hon vill alltid att jag ska rita eller göra olika saker. :P Den här gången gjorde jag bland annat en fruktkorg ;). Det är så roligt när hon tycker att det är roligt att lära sig svenska också. Den här gången sprang hon till exempel och frågade Ivan vad coliflor (blomkål) var på svenska när jag inte visste det ordet.
   När jag skulle gå berättade även Pilar (mamman) att Karla förra gången hade sagt, efter att jag hade gått: "mamma, jag tycker om Elin jättemycket". Va glad jag blev av att höra det! Gick och log för mig själv hela vägen hem :P.

När jag kom hem dröjde det inte så länge förrän jag fick ett samtal från pappa (och mamma) som undrade "om det var något fel med datorn" :P. Hehe, förklarade att jag bara inte hade hunnit eller orkat att skriva.
   Senare på kvällen pratade vi även på Skype en stund. Jag fick även skapa ett nytt konto till mamma för att varken jag eller dom kom ihåg lösenordet till Julias konto (Julia är i Frankrike nu).

Efter det gick jag ut en stund med Isaac (grannen) (Kina ville inte följa med). Vi gick till två ställen och satt och pratade om allt möjligt. Trevligt, trevligt =)

Kram Elin

25/10 söndag

På söndagen väkte Kina mig klockan halv tolv enligt den nya tiden. Jätteskönt att sova ut men jag hade egentligen tänkt gå upp för att säga hej då till Kinas familj. Men, men.. jag tror inte att de brydde sig så mycket :P

Efter att Kina och jag hade checkat ut åkte vi in till centrum av Madrid för att möta Marta (min spanjorska från utbytesresan). Vi hade inte träffats på ungefär två år, så det var riktigt roligt att se henne igen. =)
   Med henne åt vi lunch på en italiensk restaurang och därefter gick vi till Plaza de España för att titta närmare på det torget. Vi gick därefter även till Templo de Debod, som är ett litet tempel på 2200 år som Egypten gav i present till Spanien 1968 (tror jag det var). 
   Vid klockan halv fem/fem var Marta tvungen att gå, eftersom hon behövde plugga till ett prov. Anledningen till att hon är i Madrid nu är nämligen att hon pluggar där. Kina och jag fortsatte därför själva till en linbana över Madrid som vi ville åka. Oturligt nog var den stängd just på den dagen på grund av att de skulle reparera/underhålla den. Kina och jag satte oss då istället i solen en stund och gjorde våra läxor och vilade lite innan vi begav oss till bussen hem hit till Salamanca. =)



Marta och Kina på Plaza de España

Templo de Debod

 

Kram från mig

Elin
 


24/10 lördag

Fortsättningen följer...:

Eftersom jag hade sovit från klockan sju kvällen innan var jag riktigt pigg när min väckarklocka ringde klockan 05:00 på morgonen. Däremot låg jag ändå kvar i sängen i en halvtimme innan jag gick upp och duschade. Packade sedan min väska med de sakerna som jag skulle ta med mig till Madrid (datan blev för tung), åt frukost och hängde upp mina kläder som jag hade tvättat dagen innan.
   Klockan 07:30 mötte vi Kinas familj i parken där ballongerna hade fastnat i trädet (för er som vet) för att gå till bussen som jag klockan åtta.

När vi kom fram till Madrid åkte vi till det hostelet på Kinas mamma hade bokat. Det låg på ett ställe lite utanför själva Madrid men var väldigt fint invändigt (även fast omgivningen omkring var lite halvfärdig ibland). Det som var bra med det här hostelet var även att de skjutsade sina gäster till flygplatsen. Därför fick Kinas familj sova lite längre på morgonen.

Efter att vi hade lämnat våra saker bar det av in till Madrid igen. Vi åt lunch på ett ställe som låg i princip bredvid det kungliga palatset. Vi gick sen och tittade på Madrids Plaza Mayor (som inte alls är lika fint som det här i Salamanca). Där hade även Kina och jag varit med pappa innan.
   Efter det bar det av till två turistbussar =). Jag, som aldrig har åkt en sådan buss, tyckte det var jättekul att sitta uppe på andra planet och fotografera alla saker. Hehe, verkligen som en riktig turist :P
   När vi ganska nyligen hade stigit på bussen upptäckte Kinas pappa att han hade blvit rånad på sin plånbok =(. Stackarn! Han hade haft sin plånbok i innerfickan på jackan men eftersom det var så varmt hade han tagit av sig jackan och burit den. Det är helt sjukt att man inte ens ska kunna bära sin jacka utan att vara rädd för att bli bestulen!

Efter bussturen gick vi sedan och åt middag. Innan vi åkte tillbaka till hostelet gick vi bland annat till Plaza Mayor och fikade =)

Innan jag somnade tittade jag på en film på TV:n och inte gjorde det något att det blev lite sent.. jag hade ju ändå en timma till godo eftersom man ställde tillbaka klockan från sommartid den här natten ;)



Turisten Kina =)

Nollstället i Madrid. Min väska och halsduk förstör lite men det kan inte hjälpas :P

Kramar från mig

Elin


23/10 fredag

På fredagen var jag hur trött som helst, eftersom jag hade varit uppe ganska länge natten innan (nej, mormor.. du behöver inte ge mig en uppläxning :P). Tänkte skriva ett blogginlägg när jag kom hem efter skolan men precis när jag hade svarat på en kommentar och tänkte ge mig på att skriva ett inlägg, i väntan på att Diana och Salome skulle laga mat som jag också skulle få smaka, var maten färdig. De hade gratinerat mackaroner med tomatsås, grönsaker och ost. Mycket god var den rätten! =)
   Därefter satt jag och pratade med dem i ett par timmar eller något om allt möjligt. Tycker det är så roligt att bara sitta och prata och som tur är tycker dom också det.
   Kina var under den här tiden med sin familj. De kom också till lägenheten en stund för att bland annat göra i ordning äggmackor till Madrid. ^^

När klockan var ungefär sju så bestämde jag mig för att jag skulle sova en stund (efter att jag hade diskat upp disken från middagen med Diana och Salome). Hade först bara tänkt att sova en liten stund men när jag vaknade senare på kvällen förstod jag att det bara skulle vara dumt att gå upp och därför bestämde jag mig för att sova vidare hela natten ^^. Hehe, de andra hade visst undrat vart jag hade tagit vägen och Kina hade behövt kika in genom mitt fönster för att kolla om jag sov :P.

Kram Elin

22/10 torsdag

Okej, förlåt om jag har gjort er lite oroliga med att inte skriva. Har däremot inte riktigt haft tiden att sätta mig ner med datan. Därför kommer här nu en uppdatering av de senaste dagarna:

På torsdagen var jag med Kinas familj hela dagen och vi gjorde flera roliga saker. Först och främst gick vi och åt tapas till lunch. Därefter bar det iväg till många ställen: gamla delen av katedralen, katedralens torn (där jag redan hade varit), en fin trädgård (tror kanske det var den som pappa pratade om) och slutligen gick vi in i en till kyrka, där flera munkar bodde (däremot vet jag inte riktigt om det var ett kloster :P). Hur roligt och fint som helst at gå runt och titta på alla saker. I det sistnämnda fanns det även ett väldigt fint museum med många värdefulla kyrkliga föremål. =)

På kvällen gick vi sedan och åt på en Italiensk restaurang. Jag var inte så hungrig då (för jag hade ätit ett par mackor innan) men jag åt en supergod sallad med varm ost (kommer inte ihåg om det heter något särskilt). Måste även tala om att Kinas föräldrar bjöd på allt hela dagen (tro inte att jag inte försökte betala). Jättegulliga! :D

På kvällen gick Kina, jag, Tilda (Kinas syster) ut på krogen en stund. Vår granne Isaac följde även med oss ut då. När Kina och Tilda skulle gå så hittade de inte Tildas jacka =(. De har ju inga garderober här så det är lätt hänt att saker kan försvinna =(. Kina och Tilda gick däremot tillbaka på fredagen för att fråga om de som jobbade där hade hittat jackan och som tur var hade de det =)!
   När de gick hem stannade jag kvar en stund till med Isaac. Vi gick runt till lite olika ställen och pratade med alla som jobbade där, eftersom Isaac känner mer eller mindre de flesta från när han själv jobbade ute.


Kinas mamma, jag och Kinas syster (Tilda) uppe i katedralen


Min väldigt goda sallad =)


En dag avklarad ;)
Elin

 


21/10 onsdag

Hola!

Ska snart göra läxan men tänkte skriva det dagliga blogginlägget först. Har suttit och pratat med Diana, Nasomi och hennes kompis från Japan en stor del av kvällen så därför har jag inte gjort det tidigare. Var på väg ut i köket för att ta lite mackor med tonfisk eller ost när de frågade om jag ville ha lite hemgjord sushi. Så klart man inte tackar nej till det erbjudandet! Sjukt god var det dessutom. Måste laga någon mat till dem någon gång. =)

Idag har jag fått reda på vad det är de bygger upp på Plaza Mayor. Det är nämligen så att de ska ha en marknad för begagnade böcker där. Tror inte att det är något som jag tänker köpa men det kan ju alltid vara roligt att titta på. ^^

Idag var jag ju till Karla igen och det gick riktigt bra idag också. I slutet gick hon till mamman i familjen och sa "mamma, jag vill inte att Elin ska gå" ^^. Vi börjar bli riktiga bästisar nu ;)

Imorse följde jag med Kina och hennes familj och åt frukost på ett ställe nära oss (inte samma ställe som vi var på med dig pappa). Följde även med och åt lunch efter skolan och då betalade Kinas föräldrar för mig  =). Kina frågade nyligen om jag vill följa med imorgon och äta frukost imorgon också. Får däremot se om jag följer med. Det är nämligen så att jag har börjat fundera på om jag ska åka tillbaka hit två månader efter jul också. Har tänkt på det innan men tänkt att det inte går för att jag ska fortsätta jobba som danslärare. Nu har däremot Suzanne frågat om jag vill fortsätta jobba nästa termin, vilket menas att det kanske skulle vara okej om jag inte gjorde det. Däremot är det ju lite elakt mot Emma plus att jag tycker att det är väldigt roligt att jobba som danslärare. Samtidigt skulle jag kanske vilja åka utomlands och jobba som "sport & aktivitetsledare" på hösten nästa termin och då skulle jag ändå inte kunna fortsätta.
   Gick och kollade upp vad det skulle kosta med Diana (som älskar ideén på att jag kanske ska stanna) med åtta veckor till här nere. För boende och skola skulle det kosta 1500 euro. Vet inte om man skulle kunna få studiebidrag för den tiden eller om det inte går att förlänga på så sätt.
   Den största anledningen till att jag vill stanna är att jag vill lära mig mera spanska. Tror inte att jag kommer kunna prata så bra som jag vill i december, dit jag har betalt.
   Plus de 1500 euro som boende och skola kostar skulle även flygbiljetten gå på ca 250 tur och retur. Därefter skulle det vara maten här nere. Allt som allt skulle det kanske bli 2500-2600 euro och det vet jag inte om jag har råd med utan att jobba =/. Tror däremot att jag kanske skulle kunna klara mig med det tills jag kommer hem och kan jobba ihop pengarna igen. Åh, fast just nu känns allting nästan för komplicerat för att stanna... måste tänka lite till. Problemet är bara att de på skolan vill veta ganska snart hur jag tänker göra.

Stackars er som har fått läsa det här inlägget nu, men jag känner att jag måste få lite åsikter om vad ni tycker.

Buenas noches!
Elin

20/10 tisdag

Gissa vad som har hänt idag (förutom att Kinas familj har kommit hit ^^)!? Tro det eller ej men idag satte de på värmen här i huset. Ni anar inte va glada alla blev. Nu när det ska regna så mycket blir det ju ganska kallt så jag tror de förstod att alla gick omkring och frös. Därför har jag inte köpt ett täcke idag heller, eftersom jag tror det kommer att bli bättre nu. :D

Kinas familj kom ju nu på kvällen (eller natten kanske man ska säga). Klockan halv tolv kom de fram med bussen hit. Jag följde med Kina och mötte dem och gick även med till deras hotell. Helt okej fint var rummet men jag tror nog ändå att jag tycker ni andra som har varit här har haft lite finare rum. Däremot tror jag att ni skulle brytt er för mycket om ni hade hamnat på ett hotell som ni inte gillade (kanske inte pappa). 
   Justja, de hade med sig jättemånga bra saker - som nål och tråd, reflexer och tidningar... Hehe, de hade även med sig ganska mycket godis som Twix och Marabou (vilket jag typ blev överlycklig för). Har inte riktigt hittat det här så jag vet inte om det finns =/.
   Hehe, de var lika roliga som alla andra har varit - för alla verkar bli så förvånade över att Kina och jag faktiskt lever som normalt här nere. Jag vet inte riktigt hur ni förväntar/förväntade er att vi skulle ha det :P eller så tycker ni bara att det är konstigt att jag faktiskt har bott här nere ett litet tag nu ;).

Juatja.. de håller även på att bygga upp någonting på Plaza Mayor nu. Vet inte riktigt vad det är men det ser ut som en liten marknad. Märker nog snart vad det är.

Imorgon ska vi äta frukost med dem klockan nio (på samma ställe där vi åt med dig sista dagen pappa).

God natt allihopa! <3
Kram Elin

19/10 måndag

Sitter här och försöker leta upp låten "röda rosor i snön" från filmen Stjärnsystrar. Får bara en träff på just den och den är ju inte från filmen =(. Kommer ihåg att jag älskade den sången. Har gått och trallat lite på den för mig själv i väldigt många år nu utan att ha sett filmen, så det skulle vara roligt att höra låten på riktigt igen.

Idag har jag mått lite dåligt igen. Tror att vintersjukan börjar komma lite smått hit så jag hoppas att jag klarar mig från den! 
   Tänkte gå och leta efter ett bra och billigt täcke idag men jag glömde bort det lite så det får bli imorgon. Hehe, det är lite roligt för här nere är ett ord för täcke nórdico (tror det stavas så). Jag skulle sååå gärna vilja sätta på värmen här hemma men tyvärr kan man inte få värme förrän den första november här i huset. Jag kommer att frysa ihjäl innan dess!! I natt sov jag med t-shirt, fleeceröja, mjukisbyxor och tofflor. Då klarade jag mig från att frysa =/...

Kinas föräldrar kommer ju ner imorgon men stckars dem att de har bokat nu för de har sagt att det ska regna från imorgon till på fredag. Det är exakt de dagarna som de ska vara här. Då kommer ju även temperaturen sjunka ännu mer (ungefär med fem grader = jag MÅSTE skaffa ett täcke).

Var hos Karla idag igen, som alla måndagar. Idag läste vi faktiskt ganska långt i en bok med Nicke Nyfiken. Hon brukar annars inte ha tålamodet att sitta och lyssna på en bok mer än två minuter. Lekte även med lera och gjorde då massa småbjörnetryck. ^^ Vi hade det riktigt roligt idag. Däremot är hon alltid lite grinig i början men vill aldrig att jag ska gå sen. Justja.. lärde henne även hur man gör en kullerbytta :P. ^

Joo, måste berätta också.. gissa vad jag hittade affären nedanför mig idag!? Jo, riktigt mörkt bröd. Hur kan jag aldrig ha sett det där förut, fast det låg ganska högt upp så det kanske är därför. Däremot var det sjuukt dyrt. För nio bitar bröd kostade det 3.30 euro =/.. men det tyckte jag att det var värt. Såååå gott ^^.

Nej, nu är det sova som gäller (och kanske ligga lite på spikmattan som mamma lämnade kvar här till mig^^).


Puss och kram skumbanan <3

Elin


17-18 Oktober

Lite slarv med inläggen men här kommer i alla fall en liten redogörelse för några saker som har hänt på sista tiden:

Idag har jag mest tagit det lungt. Var ganska trött efter igår, eftersom vi var ute lite. Följde med mamma, Julia och Anita till bussen när de skulle åka =( och sen var jag ute på en liten tapastur med grannarna från våningen över. Riktigt trevligt var det och alla där är så gulliga. Tyvärr är det två som åker hem nu på natten eftersom de bara var här på besök över helgen.
   Därefter har jag bara tagit det lugnt hela dagen och sovit ganska mycket.

Igår var vi som sagt ute en stund. Innan det var vi även uppe i Isaacs och deras lägenhet. Julia var också med. Hehe, stackarn.. det var aningen svårt för henne att hänga med på all spanska som pratades. Hon sade själv att hon blev lite snurrig av all spanska. :P
   Innan det var mamma, jag, Anita, Julia och Kina och åt på samma restaurang som dagen innan. Vi var ensamma den här gången också men jag tycker maten var lika god (även fast de andra tyckte att den var bättre dagen innan).
   Tidigare på dagen var vi på ett museum här i Salamanca som Anita ville gå på. Riktigt fint tycker jag att det var (de andra också) och det är alltid roligt att upptäcka nya saker.

Tycker att det är sjukt kallt här i lägenheten nu för tiden. Måste verkligen köpa ett täcke och försöka fixa lite värme i elementen =/

Justja.. glömde berätta att Kina och jag var hos läkaren den här onsdagen. Kina fick en kräm och nu är det mycket bättre. De tog även ett prov av såret och skickade in till en undersökning.

Nej, nu ska jag försöka sova. Sov så gott allihopa <3

P.S. Tack så mycket för presenten! =)

15-16 Oktober

Ojoj, vad det inte blir några inlägg nu när jag har besök. Blir att jag inte riktigt hinner med att skriva så mycket.

Idag har vi gjort ganska mycket. Först och främst var vi och åt lunch när jag slutade skolan. Därefter gick vi både upp och in i katedralen. Sjukt häftigt att gå upp i tornet, även fast man inte kom hela vägen upp. Måste däremot erkänna att det var lite läskigt i en trappa och att det till och med gjorde mig knäsvag. Mamma vägrade nästan att gå upp för den trappan och det slutade med att hon gick och höll sig i ledstången med båda händerna samtidigt som hon blundade. Jag förstår henne verkligen men trots det såg det så roligt ut att både Julia och jag vek oss av skratt. Man kunde även gå ut på en balkong inne i själva nya katedralen och det var hur pampigt som helst att titta ner på alla människor som gick där nere. Julia tog lite foton som ni kan få se sen.
   Vi åkte även det lilla tåget som gick runt i staden men det var ju svårt för de andra att förstå. Det gick till och med nästan lite för snabbt för mig (hehe, inte för att jag menar att jag alltid förstår all spanska annars). Julia tyckte att det kändes lite slösaktigt med pengarna men mamma betalade för henne, så då tyckte hon inte att det gjiorde så mycket :P.

Efter det gick vi hem till deras lägenhet där Julia masserade både mamma och Anita i en timme var. Själv lade jag mig och sov under ett riktigt täcke med en jätteskön kudde i Anitas säng. Tror jag sov i ungefär tre timmar. Var helt borta när jag vaknade och mamma var tvungen att säga "du ligger i Anitas säng" innan det gick upp för mig vart jag var. Måste verkligen köpa ett täcke hem till mig för det var så varmt och skönt!

Vi gick sedan ut och åt på restaurangen precis under deras lägenhet (som låg där vi var och kollade pappa). Vi var helt ensamma på restaurangen och servitören passade upp på oss riktigt ordentligt. Han drog till exemel både in stolen åt mig och hjälpte mig av och på med jackan :P. Men maten och allting var sjuuukt gott (synd pappa att inte du också fick äta där). Det som var lite tråkigt var att vi alla var rejält mätta så ingen av oss orkade äta upp allt. Däremot har vi bestämt att vi ska gå dit imorgon igen och denna gång riktigt hungriga ;).

Just nu sitter Julia med mig här hemma i lägenheten och tjatar på att jag är seg och att hon vill använda Internet. Jag ska sova i deras lägenhet i natt så hon behöver inte gå hem ensam. Vi var ute lite igår också. Vi umgicks nästan hela kvällen med Sophie från England. Jättegullig är hon. =) Träffade även en mycket trevlig kille från mitt lägenhetshus som vi kanske ska gå hem till på en liten fest imorgon. Isaac hette han.

Justja, igår gick vi ner till floden på en promenad, åt ute på en restaurang både till lunch och middag och sov en liten stund. Tyvärr blev det ju inte direkt något riktigt inlägg för igår =(

 

En bit upp i katedralen


Ännu längre upp i katedralen


Middag - så klart erbjöd sig servitören att fotografera alla oss ;P

Men, men nu ska Julia få använda Internet lite.

Puss och hej, förgätmigej<3
Elin


13-14 oktober

Tänker bara skriva ett inlägg lite kort. Är trött som vanligt på sista tiden. Har inte kunnat sova ordentligt på två nätter nu! Igår natt vaknade jag ungefär tjugo över två och var klarvaken. Kunde inte somna om förrän framåt klockan 5/6-taget och då var det inte riktigt någon bra sömn. I natt hade jag problem med att sova från första början och kunde inte somna förrän vid 4/5-taget. Har däremot kommit på vad felet var! Igår var det tisdagen den 13:e, vilket är Spaniens "fredag den 13:e". Det var bara oturen som gjorde sig påmind :P

Igår gjorde jag för övrigt ingenting särskilt. Tog det mest bara lungt hela dagen och skypade med familjen på kvällen. =)
   Idag har det däremot hänt saker ^^. Mamma, Anita och Julia kom redan klockan 15:30 (grattis pappa :P) så jag han knappt varva ner efter skolan innan jag skulle gå och möta dem. 
   Efter att jag och Kina hade mött dem gick vi till deras hotell. Det var inte lika fint som pappas, men det var ju lite billigare så det är ju inte så konstigt. Men det var helt okej tycker jag. Helt klart värt priset (hehe, vet inte exakt vad de betalade :P)! 
   Jag, Kina och Julia gick sedan och åt lunch medan mamma och Anita duschade och vilade liten en stund. Därefter gick vi hem till vår lägenhet och visade dem den. Passade då även med att ta med mig alla saker som de hade tagit med (men inte det mörka brödet :'(, eftersom pappa hade glömt att stoppa i det - ajabaja pappa!). Men, men.. jag överlever nog utan det. 
   Kina stannade sedan kvar i lägenheten för hon hade ont i magen. Jag fortsatte då med att gå en liten sväng med de andra och visa dem staden, eftersom mamma bestämt hävdade att hon ville gå. Efter ett tags promenerande började däremot både Anita och mamma att klaga på att de var trötta och hungriga. Hehe, precis som ett par småbarn :P. Men, jag förstår att det kan vara lite jobbigt att resa hela dagen.
   Vi gick i alla fall och åt på Kinarestaurangen klockan åtta ungefär och jag kan tillägga att vi hängde på låset och var de allra första gästerna när de öppnade (eller när mamma och Anita hade gått in i den mörka restaurangen för att fråga om de skulle öppna nu). Vi hade det jättetrevligt och roligt hela middagen.
   Efter maten var mamma och Anita fruktansvärt trötta så därför begav vi oss till deras lägenhet efter middagen. Där stannade jag ett tag och pratade med dem innan jag gick hem (de är jätteimponerade över min spanska ;) ). Höll nästan på att somna i deras sköna sängar!

Här hemma hjälpte Diana Kina och mig att ladda ner ett program som gör att man kan ta musik från YouTube. Åh, ni anar inte va jag har längtat efter ett sånt program!! :D

Åh, justja. Tack så jättemycket för kuvertet med innehållet pappa =). Har nu satt upp det på min hylla för att jag inte kunde med att slänga bort själva texten.


 

På Kinarestaurangen


Julia och jag =)

Nu ska jag sova, eftersom jag ska följa med Kina till läkaren imorgon på morgonen. Hehe, det blev inte ett så kort inlägg trots allt :P

Bamsekramar från mig (och säkerligen från de andra också) <3
Elin


12/10 måndag 2

Har känt mig lite hängig idag, så nu ska jag skärpa mig lite med sömnen. Som jag anade gick jag upp ganska sent idag och var därför tvungen att börja plugga på en gång. Har min presentation imorgon så jag har skrivit om IKEA hela dagen.
   Var även till familjen idag. De hade bakat en björnbär- och hallonpaj som de bjöd på. Jättegod var den =). Detta var för att det idag är Spaniens nationaldag och Pilars namnsdag (mamman i familjen heter Pilar).
   Efter att vi hade fikat lekte Karla och jag och idag gick det jättebra. Lekte att vi var på en båt omgiven av vatten med massa hajar i :P.

Ivan ska ringa mig imorgon om en tid på sjukhuset på onsdag.

Nu ska jag plugga lite till.

Ha det super!
Kram Elin

12/10 måndag

Nu är jag sjuukt trött. Har precis öppnat för Stephanie så nu kan jag äntligen sova. Ville verkligen sova innan men jag hade kommit på att Stephanie inte hade mitt nummer ikväll av flera anledningar. Därför fick jag snällt hålla mig vaken för att inte väcka alla andra. Stephanie hade ju varit tvungen att ringa på portklockan tills någon öppnade (hade med största sannolikhet inte varit jag eftersom mitt rum ligger längst ifrån ytterdörren och portklockan).
   Förvånad blev jag däremot när hon väl ringde på min mobil. Förstod inte riktigt hur hon hade fått mitt nummer. Senare förklarade hon däremot att Senaka och Yunko hade kommit till hennes bar, så hon hade tagit numret från dem. Om jag bara hade vetat det innan så att jag hade kunnat försöka sova!

Stephanie var även tvungen att låna min mobil till väckarklocka, eftersom hon inte kan sätta på sin, så nu kommer jag att sova bort hela dagen imorgon. Hon har även lånat min filt så det blir till att sova med mjukisbyxor om jag inte vill frysa. Har verkligen problem med att sova med bara något tunt över mig om det inte är riktigt varmt vill säga =(

Hoppas att jag somnar på en gång och att jag vaknar ganska tidigt imorgon.

God natt allihopa! <3
Elin


11/10 söndag

Sitter nu uppe ensam här i lägenheten. Sov väldigt länge idag (ehm, väldigt länge) så jag är inte speciellt trött. Stephanie ska komma hit och sova ikväll, eftersom hon ska åka hem till Danmark imorgon =(. Hon kommer tillbaka om två veckor men hon måste hem för en undersökning av sitt knä, som hon opererade förut.
   Just nu är hon och jobbar och hon slutar inte förrän minst tre. Hon ska ringa från jobbet när hon slutar så att vi kan komma och öppna för henne (vilket menas att man måste vara vaken i minst tio minuter från att hon har ringt för att vänta på henne). Hennes mobil fungerar oturligt nog inte. 
   Jag sade att jag tyckte det var lite jobbigt förut till Kina, eftersom jag har jättesvårt för att somna om jag vet att jag måste vakna när någon ringer. Detta sade jag eftersom Kina tidigare sade "det är väl bara att hon ringer på telefonen så kan vi komma och öppna". Jag föreslog då att Kina kanske kunde ha telefonen i sitt rum (eftersom Stephanie bara sms:ar med mig, eftersom Kina inte har ett spanskt nr.) och de sade hon att hon kunde göra. Tyvärr har hon haft jätteont i huvudet hela dagen och tror att hon kommer ha ont imorgon också om hon inte får sova bra den här natten. Detta resulterar i att jag kommer få sitta uppe ganska länge nu, eftersom jag inte tror att det är så stor idé att försöka somna ens. Men, men... kanske ska försöka skriva lite mer på min uppsats. =/

Idag har jag för övrigt inte gjort någonting särskilt. Skrivit lite på min presentation om IKEA, som jag ska hålla på tisdag, och tittat på en film (poseidon) som jag har sett förut. Valde att hålla min presentation så tidigt eftersom både Kina och jag kommer få besök sen.

Men, men.. kan berätta om jag lyckades sova lite eller inte imorgon.

Puss och hej leverpastej <3
Elin

10/10 lördag 2

Igår var Kina och jag på köpcentrumet en liten bit utanför själva staden. Jag köpte tre tröjor på mango-outleten och en tunnare jacka på en annan affär. Det gick på ungefär 35 euro, varav jackan stod för 30 av dem. Tror jag ska skicka hem jackan med mamma, Anita och Julia eftersom det mer är en sommarjacka än en hösjacka, men får se. Risken är ju stor då att Julia försöker sno den.
   På vägen dit tog vi bussen men på hemvägen orkade vi inte leta efter hållplatsen så vi gick hem. =)

På kvällen träffade vi Katarina från Holland och hennes kompisar. Satt hemma hos en av dom och pratade ganska länge innan vi gick ut. Pratade ganska mycket på kvällen med en som heter Sophie och kommer från England. Jättetrevlig hon också =). Kina hade ont i huvudet och tyckte inte att det var så roligt så hon gick hem tidigare än va jag gjorde.



Salamanca - på vägen hem från köpcentrumet

Katarina och Sophie =)


Pussar och kramar från mig <3


10/10 lördag

Okej, här kommer ett riktigt sent inlägg.. eller ett tidigt ^^.
Det var jättetrevligt att gå ut och äta tapas med Senaka och Yunko och alla andra som var med (vi var runt 20 personer). Vår gamla lärare och en annan manlig lärare (tror att de är ett par) var också med ^^. Sammanlagt var vi ute i ungefär tre timmar och vi åt på två olika ställen (som man vanligtvis går till på skolans tapastur).
   Efter vi hade ätit gick vi hem hit och åt chokladmoussen, som Stephanie hade gjort. Sjukt god! Diana och hennes kompis Linda satt också och åt med oss.
   Stephanie kunde inte stanna så länge, eftersom hennes buss slutar gå runt halv tolv, men vi andra satt kvar och pratade ganska länge. Har suttit hela kvällen fram till klockan halv fyra. Jätteroligt har vi haft och jag tycker det är så tråkigt att Linda ska åka. Tycker verkligen hon är jättetrevlig och rolig =)



Yunko och Senaka


Agustín till vänster (min gamla lärare)

Nu ska jag sova för imorgon tänkte Kina och jag åka till ett stort köpcentrum där de har en Mango-outlet.

Sov så gott! <3
Elin


9/10 fredag

Hej, hej =)!

Är lite trött och funderade på att sova en liten stund men bestämde mig för att skriva ett inlägg först. Var faktiskt ovanligt pigg när jag vaknade imorse, och detta var trots att vi gick ut igår (^^).
   Kina kände ju först inte för att gå ut igår men sen när jag kom hoppandes in i hennes rum och sade att jag hade tråkigt sade hon att vi kunde gå ut och fika. Det slutade med att vi gick ut på krogen. Men väl där så hade vi väldigt roligt. Vi träffade ett holländskt gäng från skolan, som vi har träffat förut, och slog sällskap med dem. Jag gillar speciellt mycket en som heter Katarina i det gänget. =)

Ikväll ska vi gå ut och äta tapas med Yunko och Senaka (två personer från klassen), eftersom det här är deras sista kväll här i Salamanca. Stephanie, vår gamla lärare och några andra ska också hänga med.
   Efter att vi har varit ute och ätit tänkte Stephanie, jag och Kina gå hem hit och äta lite chokladmousse som Stephanie skulle göra. ;)

Den här helgen är det tre dagars helg, eftersom det är Spaniens nationaldag på måndag. Ska förbereda en muntlig presentation (15-20 min) tills på tisdag så jag ska plugga ganska mycket. Får se vad annat vi hittar på ^^.

 


Inte så farligt som det ser ut mormor :P

Ha det bra!
Kramar från mig <3 


8/10 torsdag

Passar på att skriva ett litet inlägg medan jag väntar på att Kina och jag kan se klart på vår film. Idag fick det bli den gamla filmen Miss Congeniality.

Har suttit och pratat med Diana och hennes tyska kompis Linda, som är här på besök nu, väldigt länge idag. Kina och Nasomi (hon från Japan) satt även med oss i slutet. Vet inte riktigt hur länge jag satt med dem. 4-5 timmar? Roligt hade vi det i alla fall =).

Känner lite för att gå ut en stund i kväll men Kina känner inte för det. Funderade på om jag skulle följa med Diana, Linda och deras tyska kompisar men man känner sig lite som en utstötting när alla andra pratar tyska. :P Känns lite däremot lite långtråkigt att sitta inne hela dagen...

Justja... Jag ringde till Ivan idag om Kinas sår och han sade att han skulle fråga en av sina läkarkompisar, som är mer inriktad på det ämnet, om en tid. Troligtvis blir det på måndag eller tisdag nästa vecka. Frågade även vad det skulle kosta om han bokade en tid men han sade att vi inte behövde betala någonting. Det är så smidigt att känna en läkare! =) Han skulle ringa tillbaka till mig ikväll eller imorgon. Antar att det blir imorgon han ringer eftersom han inte har ringt än.

Ska göra mina läxor nu (har galet många idag).

Kram och puss, kliv inte i en vattenpuss :)
Elin <3

7/10 onsdag 2

Åhh, Ivan var inte hemma idag. Det var bara Karlas och Gabriels mormor som var där, eftersom båda föräldrarna var på möte i Karlas skola (förskola). Det var ju både positivt och negativt. Det positiva var att det var lite lättare att leka med Karla och negativt eftersom jag inte kunde fråga om Kinas sår. Tror jag ska ringa honom imorgon för Kinas sår ser inte så bra ut.
   När jag först kom dit ville Karla inte leka alls. Hon föredrog att hennes mormor skulle läsa en saga för henne osv. Man kan säga att trotsåldern verkligen syntes där. Efter ett tag ville hon däremot börja leka och när jag väl skulle gå så frågade mormorn "Nu vill du inte att hon ska gå va?", varpå Karla svarade ledsamt "Nää". Känns bra att man kan göra lite nytta i alla fall. 
   Var där 20 minuter extra eftersom jag inte kunde se vad klockan var (hade lagt min mobil i köket). Det gjorde däremot ingenting för mig ;).

Vår lägenhetskompis Diana har haft ett antal kompisar över ikväll (de är fortfarande kvar). Till dem lagade hon mycket pasta med gorgonzola och spenatsås, som Kina och jag också fick smaka. Eftersom Kina inte tycker om ost så mycket (hur kan man inte!?) tycker hon inte att den såsen är så god men jag tycker den är helt okej =). 
   Det var ganska trevligt att sitta med dem en stund vid bordet. Hehe, däremot kändes det ju lite elakt att alla behövde prata engelska eller spanska bara för vår skull. 

Efter maten tittade Kina och jag på två avsnitt av True Blood. Vi har strax avslutat första säsongen ;)

Nu ska jag göra läxan...
Puss och kram, om man dör i öknen kan man bli uppäten av en gam (hehe, va hemska rimmen börjar bli).
Elin <3

7/10 onsdag

Hej allihopa! =)

Har nyligen ätit ett eget påhitt med ägg, mjölk, couscous och sås. Ganska gott var det faktiskt men jag hoppas inte att äggen var dåliga (vi har haft dem ett tag) så att jag blir sjuk.

Nu är Dianas (vår lägenhetskompis) kompis här. Hon kom igårkväll så det här är första riktiga dagen. Hon verkar hur som helst vara väldigt trevlig.

Kina har ju länge haft problem med ett sår vid munnen och på senaste tiden ett sår på armen. Har nu fotograferat det för att fråga Ivan om han vet vad det är och vad hon ska göra. Det som är lite oroväckande är att det i princip är samma typ av sår på båda ställena. Får se vad han säger.. kan skriva ett inlägg när jag har varit där och berätta vad han sa.

Kram och puss, jag tror jag spanar en dammtuss. :P <3
Elin

6/10 tisdag

Ikväll hade vi egentligen tänkt att gå och träna men vi bestämde oss för att vi inte ska köpa gymkort den här månaden. För det första har det redan gått ganska många dagar och för det andra kommer vi få ganska mycket besök den här månaden. Därför tyckte vi att det var bättre att vänta till nästa månad med att köpa.

Ikväll har vi varit med på tapasturen som skolan ordnar. Tror det här var tredje eller fjärde gången som vi var med. Men det är ju alltid roligt att prata med nyha människor. =)

Annars har vi inte gjort så mycket mer idag än att vara i skolan. Åhh, justja.. åt havregrynsgröt idag =). Kina åt också men hon åt den med varken mjölk eller någonting i. Inte heller hade hon någonting bredvid. Inte konstigt på att hon alltid har tyckt att det känns lite torftigt :P.

Puss och kram, när jag var liten var mitt favoritkort klöverdam =)
<3

5/10 måndag

Första dagen på den nya nivån. Måste säga att jag gillade lärarna lite bättre på förra nivån, men de nya är nog helt okej. Är lite tveksam på läraren i konversationen bara. Det första hon gjorde var att tala om för alla att om man kommer mer än fem minuter för sent behöver man inte bekymra sig om att knacka på dörren, eftersom man inte får komma in då. Dessutom sade hon att det bland annat var förbjudet att säga "es bien" istället för "está bien" på den här nivån. Till råga på allt beskriver hon hur hennes föräldrar har råkat döda alla husdjur som de har haft. Ni anar inte hur hemsk Kina och jag tyckte att hon var när hon beskrev hur hennes mamma hade råkat slänga ut deras ekorre ur ett fönster samtidigt som hon hade råkat dra av dess svans. Eller hur deras enbenta fågel blev friterad när den ramlade ner i kokhet olja som hennes mamma hade råkat ställa just under det stället som fågeln stod på.
   Det som var det värsta var att hon berättade det som att deras föräldrar bara hade haft otur. Därför hade hon hela tiden ett leende på läpparna när hon berättade det.
   Men... jag ska inte låta det förstöra min uppfattning om henne. Hon är säkert en jättebra lärare och en snäll person innerst inne.

Jag var även hos familjen idag. Pappan var med Karla och mig idag igen. Det resulterar i att Karla vill att han ska läsa sagorna istället för mig, vilket jag helt förstår. När jag var mindre skulle också ha föredragit att mina föräldrar läste sagan framför en person som bara hade varit hemma hos oss några enstaka gånger. Särskilt om de satt precis bredvid mig i soffan.  
   Visst tycker jag att det är trevligt att prata med Ivan men det känns lite som att jag inte gör något om han gör allting istället. Ibland går han ifrån en stund för att lämna oss ensamma och då vill Karla leka med mig igen. Däremot vet hon ju att han finns i rummet bredvid och lätt kan komma in till oss igen. Karla och jag har haft det jätteroligt varje gång vi har varit ensamma, så det känns nästan lite synd att han är där. Vill inte direkt säga det till honom så det är inte så mycket att göra åt saken =/.

Stephanie kom hit ikväll igen. Vi lagade tacos och såg på en film. Trevligt var det =) På torsdag ska vi laga mat igen och då har Stephanie sagt att hon ska förbereda chokladmousse hemma och ta med ^^.
   Hon går ju inte kvar i skolan längre utan jobbar nu på en bar. Är så glad för hennes skull att hon hittade ett arbete till slut, eftersom hon har letat jättemycket.

Nu ska jag gå och diska och kanske göra läxan (annars gör jag den bara imorgon).

Puss och kram skumbanan <3
Elin

4/10 söndag

Idag har vi inte direkt gjort någonting. Mest varit inne hela dagen - tragiskt nog. Måste säga att jag mår lite dåligt över det. Skulle verkligen behövt göra något.
   Istället låg vi hemma och tittade på "true blood" hela dagen. På kvällen gick vi däremot ut och åt på den billiga kinarestaurangen.

Justja.. spelade även lite backgammon med Julia. Idag vann hon tre gånger i rad! Förstår inte riktigt hur det gick till :P.

Väldigt kort inlägg för idag, men det har ju inte hänt så mycket heller.

Imorgon är det nya klasser i skolan som gäller ;)

God natt allihopa! <3
Elin

3/10 lördag

Det får bli en liten genomgång så här på efterhand:

Större delen av mitten av dagen var jag, Kina och Stephanie och handlade i affärer. Vi gick bland annat till "El Corte Ingles" som är ett stort nyöppnat köpcentrum här i Salamanca. Där hittade jag bland annat yoghurt i en större förpackning i mataffären ^^.
   Vi gick även till andra affärer och där hittade jag en tröja + att jag köpte några skor (eftersom mina andra snart har gått sönder).

Efter det gick Kina och jag hem och tittade på lite avsnitt av "True blood", som jag började titta på i fredags. Det är en serie som är väldigt lik Twighlightserien. Den här storyn gjordes däremot tidigare.

På kvällen kom Stephanie hit och lagade mat med oss. Därefter gick vi ut en stund på krogen. Däremot blev det att vi gick hem ganska tidigt eftersom Kina och Stephanie blev trötta.


Middag =)


Mums

Puss och kram, i Lappland bor det sannerligen en sam :P
Elin


2/10 fredag

Ännu ett sent inlägg ;).

Idag har jag inte riktigt gjort något särskilt. Har tagit det ganska lungt eftersom jag har varit ganska trött. Nu på kvällen lagade däremot Kina, jag och Stephanie mat. Vi hade först tänkt att göra något typiskt från Skandinavien men vi orkade inte riktigt komma på något ikväll så det fick bli köttfärssås istället :P. Vi tittade även på "the ugly truth".

Vi fick tillbaka examen idag och det gick ganska bra tycker jag. Jag fick 9/10 poäng (Kina fick 8,5/10 så det var inte så stor skillnad). Men det roligaste var att han vände sig mot mig, innan han delade ut proven, och sa "din uppsats var verkligen perfekt. Fantastisk". Blir man inte glad av att höra sånt? :D Särskilt eftersom jag inte hade gått in så hårt för att plugga till provet för att hinna vara lite mer med pappa.
   Jag var inte hundra på att det jag skrev skulle vara grammatiskt rätt men tydligen var det värt att jag skrev det ^^.

Imorgon ska Kina, jag och Stephanie gå och kolla i ett sort, nyöppnat köpcentrum. På kvällen ska vi troligen gå ut.

God natt alla bloggläsare (även fast ni troligen redan sover)!
Pussar och kramar från mig <3
Elin

Morgonen 2/10 fredag

Nu har pappa akt :´(
Det är verkligen trakigt. Tycker det har varit riktigt treligt att ha honom här sa jag kommer att sakna honom nu =(. Hoppas det gar bra för honom att ta tunnelbanan och flyget. Skrev en ganska lang beskrivning till honom igar, sa jag hoppas att den hjälper. Vill ju inte att han ska virra bort sig i Madrids tunnelbanesystem!

Nu ska jag ga iväg till klassen. Vi kanske far reda pa resultatet fran examen igar =/

Kram och puss, hoppas pappa inte missar sin buss ;P
Elin

1/10 torsdag

Pappas sista hela dag här nere =( måste säga att det känns lite tråkigt att han åker hem. Tror även han tycker att det är ganska tråkigt att åka hem. Det är i alla fall vad han har sagt :P.

Efter examen idag (som gick helt okej) gick Kina och jag och åt lunch med pappa. Det blev ett ställe som pappa åt på första dagen han var här. Gazpacho, tortilla och sallad blev det. Det var gott, men man saknade lite brödtärningar till soppan :P däremot räddade vitlöken den ^^.
   Därefter gick vi en liten promenadner till floden för att titta om båtuthyrningen fortfarande var öppen, men det var den inte. På promenaden träffade vi även en norrman och hans spanska flickvän.
   Vi tog även lite glass när vi kom upp till centrum igen. Ben&Jerry fick det bli (riktigt gott).

Efter glassen gick Kina och jag hem till oss och pappa hem till sig. Jag sov en stund (har varit vaken ovanligt mycket den här veckan) och tog en dusch. Sedan gick jag och mötte pappa på Plaza Mayor för ett glas vin medan Kina var hemma för att prata med sina föräldrar på Skype.
   Pappa och jag hade det riktigt trevligt när vi satt och tittade på alla människor som gick på torget. Hehe, pappa är helt förundrad över hur mycket folk det är ute hela tiden här :P.
   Därefter gick pappa, jag och Kina och åt på restaurangen Kina och jag åt på i början av festveckan (pappa fick även möta Stephanie en gång till, eftersom Kina hade mött henne på vägen. Han tycker hon är jättetrevlig, vilket hon såklart är också). Vi tog en soppa som var typisk i den här regionen och entrecôte till varmrätt. Pappa och jag tyckte båda var väldigt goda men Kina tyckte inte om soppan.

Imorgon ska pappa, jag och kanske Kina gå ner och äta frukost på ett café precis nedanför vår lägenhet.


Pappa och jag på lunchrestaurangen


På promenaden

Pappa på Plaza Mayor

Kina och pappa på restaurangen


Pappa och jag på restaurangen

Och just ja.. det glömde jag nästan bort. När pappa, jag och Kina gick en promenad idag kom det fram en person och frågade om han kunde fotografera mig. Han sade att det var för han tyckte jag hade ett sånt fint ansikte :P. Han skulle lägga ut fotot på en Internetsida. Jag fick addressen men jag kommer inte in på hans sida. Det är typ någon fotograferingsorganisationssida. Men, men.. lite komiskt i alla fall.

Kram och puss bomullstuss ^^
Elin


30/9 onsdag

Idag har det varit regn här i Salamanca. Därför gick pappa och köpte ett paraply både till sig själv och mig.

I skolan idag höll jag en muntlig redovisning om svenska traditioner. Det gick inte så bra direkt men jag tror inte att kraven är så höga för att gå vidare. Jag är oftast en perfektionist när det gäller tal men jag prioriterade att vara med pappa istället nu. =)

Efter skolan gick pappa och jag och åt kebab precis neranför min lägenhet. Då blev han även bjuden på en shot av servitören, som vi började prata med lite. 
   Sen gick vi båda till våra lägenheter, för jag behövde plugga lite till provet i morgon. Kan det helt okej men jag ska nog plugga lite mer efter att jag har skrivit klart det här inlägget. Tror i alla fall att jag kan tillräckligt mycket för att gå vidare till nästa nivå, men vem vet. Kommer nog sitta länge på provet hur som helst eftersom jag alltid gör det.

Nu på kvällen gick jag, pappa och Kina (:D) ut och fikade och åt på restaurang. Jättetrevligt var det verkligen och speciellt roligt var det att Kina följde med idag också. Det slutade att vi hade värsta diskussionerna om politik :P (kan man tänka sig).
   Först gick vi till ett café/bar precis bredvid stället där mamma, Julia och Anita ska bo. Där åt jag churros med choklad och de andra tog andra saker. Sen gick vi vidare till en kinaresaturang som verkligen var jätebillig och bra. För en trerätters middag betalade pappa och jag dryga 5 och Kinas dryga 7 (hon ville ha nudlar istället för ris). Det är helt sjukt! För alla gick det sammanlagt på 18,20 euro =). Pappa betalade ^^. Tror att det kommer bli att vi går tillbaka dit flera gånger ;P


Kina och jag med våra förrätter på kinarestaurangen


Kina och pappa med desserten

Lite annan mat =)

Puss och kram skumbanan =) <3

Elin


RSS 2.0