Panik!

Phu, va allting känns stressigt hela tiden. Som tur var gick det rätt bra på fysikprovet idag (förutom nått slarvfel) men jag har ändå inte den lättnaden man brukar ha, när ännu ett prov är avklarat. Har så många andra prov på gång att jag inte hinner känna så.

Hehe, igår förresten.. Skulle ju gå och lägga mig lite tidigare tänkte jag, men så blev det inte. Det blev faktiskt inte ens så mycket fysikplugg som jag trodde det skulle bli. Detta beror på att Marijke och jag hade ett lååångt och bra samtal om livets alla bekymmer och glädjestunder. Som vanligt kom vi fram till många fina slutsatser ^^. Ett exempel på vad vi kom fram till: Fysik är jobbigt och vi har alldeles för många prov nu just nu.
        Som ni ser kunde vi reda ut många av livets frågor med vårt samtal ;) om inte annat var det väldigt roligt när mamma förskräckt kom in till mig klockan halv tolv och sa: "Elin, du måste tänka på att du inte har någon sovmorgon imorgon!". Ni skulle sett hennes min :P

För övrigt håller jag på att städa rummet nu, eftersom det verkligen ser ut som ett bombnedslag. Ska ha genrep med dansen klockan fem till ungefär klockan åtta och sen ska Jimmy komma hit. Därför har jag blivit beordard av mamma att städa mitt rum innan första advent nu, eftersom jag inte har tid sen. 

image7

Ha det bra!

/elinpelin 

Trött

Shit va jag har varit trött idag - kunde bara inte sluta gäspa på lektionerna. Jag antar att jag borde gå och lägga mig lite tidigare på kvällarna. Iofs är det lättare sagt än gjort och det blir oftast att jag går och lägger mig vid elva/halv tolv på kvällarna hur mycket jag än försöker gå och lägga mig tidigare.
        Direkt när jag vaknade på morgonen idag var min första tanke: "Varför gick jag inte och lade mig lite tidigare igår?". Däremot brukar min första tanke vara något liknande varje morgon :P.

Ikväll är det verkligen hårdplugg som gäller.. har slarvat allt för länge med pluggandet. Jag vill ju inte sitta på provet imorgon och känna paniken komma vällande över mig när jag märker att jag inte kan svaret på någon av frågorna. Det är nog faktiskt bland det värsta som kan hända, enligt mig, och oftast får jag lite smått panik vid ett sånt tillfälle. Jag känner mig så otroligt dum i huvudet. Däremot blir mitt humör på topp om det går bra på ett prov, men så är det väl för de flesta. ^^

Nej, nu ska jag utnyttja min tid ensam hemma. Det är sååå lugnt och skönt när alla är borta :)

image6

ha det bra!

/elinpelin

Heroes

Har precis (eller inte så precis) kommit från denna veckas heroesavsnitt. Missade de första minuterna tråkigt nog, eftersom jag totalt glömde bort mig för ett tag. Fick därför värsta chocken när Jimmy ringde och sa: "tittar du på heroes?". 
        Vid ett sånt här så kallat chocktillstånd kan man lätt drabbas av panik... Därför var den första tanken som slog mig att kolla på klockan. Då jag snabbt kunde konstatera att klockan var 21:14 var det inget annat att göra än att kuta nerför trappan och slänga sig framför soffan. Lyckligtvis lade sig chocken efter några minuter :P
    
Egentligen kan jag titta på avsnitten på datan hemma hos nån som brytt sig om att skaffa dem.. men det ger inte samma spänning. Man vill ju vänta på nästa avsnitt i en vecka så att man har något roligt (i denna för annars dystra värld) att se fram emot.

image5

Aja, men ska sova nu..så att jag inte blir ännu tröttare än vanligt i skolan imorgon. Tror jag ställer klockan på 06:00.
sov så gott!

/elinpelin

plugg och författarbesök

Idag har Elin faktiskt varit lite duktig för en gångs skull... ^^ Då vi slutade skolan vid halv ett satt jag kvar och pluggade matte till klockan halv fyra. Fick dessutom rätt mycket gjort, så jag är ganska stolt över mig själv ;) 
        Idag fick vi även tillbaka testen "reading & listening" i engelska NP. Där fick jag 9/10 poäng (mvg)..trots att det var ganska på gränsen. Men vadå - ett mvg är väl alltid ett mvg? :P 
       Skoldagen innehöll även ett besök av Jonas Hassen Khemiri (författaren till "Ett öga rött" för er som inte vet). Han var riktigt rolig så det blev väldigt underhållande att lyssna på honom. Tycker däremot inte att boken är så överdrivet rolig.

Mitt lyckliga jag knäcks däremot lite vid tanken på att jag egentligen borde plugga ännu mer nu. Har ju fysikprov på fredag, Ma C NP på tisdag och ett riktigt stort historiaprov strax därefter. Det är alltså hårdplugg som borde gälla. Eftersom min helg ockuperas av dansuppträdanden och Jimmy så blir det  inte att jag kan utnyttja den så bra heller =/. Därför får vi be att Elin lyckas fixa det här på något annat sätt ^^.

Tänkte även börja adventspynta lite nu, eftersom jag inte har så mycket tid sen. Fast är det inte lite tidigt att börja pynta? Det är ju första advent i helgen men det känns ändå som om det är väldigt tidigt att börja..vad tycker ni?

Jo... Marijke, är den här bakgrunden bättre?

/elinpelin

Fysikplugg

Ibland blir jag helt tokig på blogg.se den här tiden. Allt går så otroligt segt att man helt enkelt bara ger upp att skriva ett inlägg. Finns nästan inget man blir mer galen på än sega datorer.
        För övrigt har jag haft eng NP i A-kursen idag (reading & listening). Tror det gick helt ok men det var lite synd att tiden låg precis på sovmorgonen, som jag missade förra veckan också. Senare delen av skoldagen gick ut på att åka in till "Aula magna" och lyssna på när de berättade om årets nobelpris i medicin och kemi. Det var ju bara något sövande på sina ställen.

Egentligen borde jag plugga fysik så in i #%¤ nu, men eftersom Elin är en lat person tänker hon dra ut på det hela. Ska förresten skriva en önskelista till julen också, eftersom hela familjen frågar oavbrutet vad jag önskar mig. Iofs är det lite roligt att tänka på alla saker man kan önska sig, men eftersom jag inte bryr mig särskilt mkt längre är det mest bara tidskrävande. 
       
Känner mig lite stolt att jag tog mig tiden att skriva ett inlägg nu. Är verkligen inte duktig på att hålla bloggen uppdaterad, som Tobias glatt brukar påpeka btw... :P

Men ska väl ta fram fysikboken nu iaf, så ha det bra

image4

/elinpelin

Restaurangbesök

Tja, tja ;)

Sitter här och är verkligen hur mätt som helst. Kom hem för typ en timme sen, efter att ha varit på en thai restaurang. Jag, mamma och syrran följde med mormor och morfar och deras "ärtsoppsgäng", som de har haft sedan urminnes tider, till restaurangen. Ett par i "gänget" har en restaurang på en båt inne i stan tillsammans med deras son och nu blev vi alltså bjudna dit. Det var verkligen en hur mysig restaurang som helst. Btw så har den blivit vald till stans bästa för ett par år sen. ^^
        Vi fick jättemkt mat och dricka, så nu kan jag knappt sitta upp...men det var däremot jättejättegott =). Hoppas verkligen att jag får följa med dit igen ngn gång ;). Men nu ska jag nog sova snart..kanske läsa lite i Harry Potter, som jag har väntat med att köpa tills den svenska översättningen kom ut.

sov så gott

/elinpelin

helgplaner

God kväll alla läsare och bloggare!

Idag var det den skriftliga delen i NP engelska A. Gick helt okej tror jag. Fick även tillbaka mitt spanskaprov med ett mvg på. Då blir man glad.
        I helgen blir det lite firande av mamma eftersom hon fyller år imorgon. Dock inte så stort eftersom vi bara bjuder ena sidan av släkten i år. Lite tråkigt enligt mig, eftersom jag mer gillar större fester med mkt folk..fast det kan ju bero på också. En filmkväll med kompisarna kan ibland vara lika kul som en stor fest. 
        Måste väl plugga lite i helgen också och välja ett ämne jag ska skriva i svenskan. Har uppsattsskrivning på tisdag. =/

I övrigt mår jag faktsikt rätt bra, förutom att jag har blivit lite förkyld. Fast det är ju en sån årstid.

ha det bra och god natt

/elinpelin


Ny mobil ^^

Vi tackar vår charmör Tobias för dessa inlägg. Håller verkligen med honom om att det har blivit galet kallt på sista tiden. Det är ju knappt att man vill sätta näsan utanför dörren när temperaturen går ner under nollsträcket. Däremot slapp Tobias och jag faktiskt gå så långt igår kväll, eftersom mamma kom och hämtade oss. Iof var det ju skönt att slippa gå men ibland blir jag verkligen galen på henne. Som igår när jag ringde hem och skulle säga att jag skulle börja gå hem (som hon ville) var det första hon sa: "äntligen!". Min mobil var däremot trasig, för annars skulle den blivit mombad av samtal från henne. Men jag menar - det är inte mitt problem att hon inte kan somna innan jag är hemma. :P Fast man kanske ändå ska vara glad så länge hon orkar bry sig...
 
Idag har det blivit lite matteplugg med en av mammas lärare på jobbet. Blir bara inte klok på den här C-kursen... men det var faktiskt lite roligt att sitta med henne och försöka komma på svaren på uppgifterna. Särskilt eftersom hon inte kunde dem så mkt bättre än vad jag kunde. Har även passat på att köpa en ny mobil, eftersom min gamla typ har lagt av helt. Var även till mormor & morfar på farsdagsmiddag och till en barndomskompis som fyller år idag. ^^ Har tyvärr inte hunnit gratta min egen pappa så mkt, men han bryr sig inte. Gör era?


image3
ha det bra

/elinpelin    


Tobias outfit

image2
Jeans - Acne
Tröja - H&M
Linne - H&M

Vad tycks?

tl

Tobias gästbloggar

Idag är det inte Elin som skriver utan det är charmören Tobias. Vi har nyligen sett sexkomedin "allt om min buske". Personligen tycker jag den var galet roligt då man skratta mycket! Ni kanske har sett den? Nu efter filmen är vi lite rastlösa och vill träna inför Idol 08, det blir singstar! Ett sjukt bra tidsfördriv. Vid midnatt måste vi röra oss hemåt till våra hemtrakter men det är så grymt kallt så man vill inte utanför dörren. På vägen hit var våra fötter som isbitar så vi tänkte först lägga dom i ett varmt bad.
Vad har ni gjort ikväll?

image1

tl

Kändisliv

Gokväll gokväll..^^

Sitter just nu och lyssnar på NRJ. Det som spelas är Britney Spears nya låt Gimmie more. Britney har aldrig riktigt varit någon stor idol för mig och den här låten gör det inte mycket bättre. Men visst måste jag medge att hon har haft många bra låtar också.
        På tal om Britney Spears måste jag säga att jag har blivit väldigt trött på allt prat om hur eländiga alla kändisar är nu för tiden. Det är väl inte konstigt att de blir lite loco när det är ett sådant hysteri kring dem? När man var mindre ville typ alla bli kändisar när de blev stora (och det är många som vill det nu också) fast nu har ändå många upptäckt vilket liv kändisarna får utstå. Fast jag måste medge att det skulle vara roligt att byta liv med en kändis för några dagar...frågan är bara vem man skulle välja ^^  

Btw har jag precis börjat läsa boken "ett öga rött" av Jonas Hassen Khemiri. Boken verkar vara rätt ok men jag måste medge att det var lite ovant att läsa den i början. Men det är ju bara roligt med lite variation ;)

ha det bra

/elinpelin


sovproblem

Så har skolan börjat igen och ens lediga tid tas upp av läxor. Däremot tror jag det värsta med skolan är att man måste gå upp så tidigt på morgonen, då det fortfarande är mörkt och riktigt kallt ute. Och såklart även att man måste gå och lägga sig i skaplig tid på kvällarna. Det har ju blivit lite slarv med det nu på höstlovet och därför gick det ju som det gick med att försöka somna igår kväll. 
        Eftersom jag visste att jag hade vaknat väldigt sent på morgonen gick jag inte och lade mig förrän framåt klockan tolv. Sen låg jag i sängen och kunde inte somna förrän klockan halv tre!
        Jag kände mig faktiskt trött men det gick bara inte att somna. Eller joo..jag somnade till i nån minut innan jag flög upp ur sängen, eftersom jag hade fått för mig att det var en jättespindel eller ngt liknande i sängen. :P Händer rätt ofta att jag vaknar och verkligen får för mig något helt tokigt. Men det värsta är att jag tror att det är på riktigt. 
        Hur som helst har jag varit riktigt seg hela den här dagen, så det är nog bäst att jag går och lägger mig nu.  ^^

god natt och sov så gott :)

/elinpelin

Höstlov

Hur irriterande kan det inte bli.. när man väl har tagit sig tiden att skriva ett långt och fint inlägg så försvinner det  precis när man ska publicera det. Nej, efter idag ska jag bara skriva korta inlägg. Inte för att jag tror jag kommer kunna hålla det men..

Hur som helst har det gått ett tag igen sen sist jag skrev något här. Kan bero på att det har varit så skönt med höstlov att jag helt enkelt har glömt bort bloggen. Det som har hänt sen sist är väl lite sammanfattat:

* Min hund (som är rätt liten) blev attackerad av en annan hund och behövde åka in till veterinären. Trots att han hade blivit biten i ögat hade han en väldig tur och klarade synen med ett hårstrås marginal.   
* Jag var duktig och ställde upp och hjälpte till när kommunen annordnade lite "höstkul" för barnen/ungdomarna. Det jag gjorde var att hjälpa barnen/ungdomarna göra sina egna kortfilmer. Projektet var riktigt kul på sina ställen men allt som allt blev det en rätt lång dag.
* Hjälpte kusinen att flytta lite saker i sin lägenhet, som hon precis har fått ^^.
* Såg på Pistvakt igår med Karin och Tobias. Det var inte riktigt mitt förstahandsval men eftersom jag absolut vägrade att hyra en skräck eller beckfilm igen fick den filmen duga.

Hade även tänkt passa på att jobba lite på lovet men eftersom de sprängde efter bergvärme (och därmed hade stängt) blev det inget av med det.
        I kväll/helgen ska jag antagligen hitta på något med Jimmy och eftersom jag har åkt dit rätt många gånger är det nog hans tur att komma till mig. I år blir det däremot inget besök på kyrkogården, eftersom de flesta i familjen är upptagna av annat. Kan bli svårt att ersätta det nöjet men jag kommer nog på något ;).

Ha det bra

/elinpelin

RSS 2.0