Grattis Jimmy 19 år ^^

Sitter nu hemma hos Jimmy, men ska snart åka hem. Han fyller 19 idag så det har varit lite firande med sötsaker.. inte särskilt bra för mig, eftersom jag skulle bli lite nyttigare efter Spanien. Egentligen skulle jag åkt hem vid ungefär klockan tre men eftersom min träning var inställd stannade jag kvar lite längre.
        Blev tillfrågad av hans familj om jag ville följa med till samma hotell på Rhodos i sommar. Tror dock att det inte blir att jag kan följa med, men ska höra med familjen ikväll. Det är ju rätt långt dit och mycket kan hända innan dess.

Men i alla fall... tänkte ringa och höra med Gina om det blir att jag ska jobba på lovet någonting. Hon har ju inte svarat på mitt sms som jag skickade igår =/. Annars kommer det väl mest bli att jag ska försöka plugga lite till mina två prov nästa vecka - svenska och kemi. "Va, roligt"

Nej, ska vara lite social nu.
Ha det bra!

/elinpelin


Trött på det mesta =/

Roligt att det var många som läste mina inlägg när jag var i Spanien (trots att någon trodde jag hade värsta självförtroendet - vilket jag inte har). Men i alla fall.. nu är jag hemma igen i kalla Sverige. Har faktiskt haft väldigt fullt upp sedan jag landade med planet och har varit sjukt trött.
        Grejen är den att när man bor hos en annan familj känns det inte som att man bara kan ligga och slappa i soffan. Eller.. det känns som om man måste vara trevlig mot familjen hela tiden - Alltså inte direkt som hemma (även om det borde vara så). Min spanjorska och hennes familj var ju mycket trevliga så min trötthet beror inte på det. 

Dagen innan vi skulle åka tillbaka till kalla Sverige åkte vi hem till Kinas spanjorska och rökte vattenpipa och kollade på film -"Chocolate". Hade dock sett den ett par gånger innan så jag passade på att sova lite. Men det var ovanligt skönt, eftersom det var alldeles varmt på benen från deras värme under bordet.
        Därefter åkte min spanjorska och jag och drack "milkshakes" på en glassbar i närheten av där hon bodde. Därefter följde vi med hennes mamma till centrumet bredvid. Vi gick till en klädesaffär där jag hade varit någon dag innan och kollat med Kina medan våra spanjorskor gick på en engelsklektion. Mamman sa åt mig att jag fick ta ett klädesplagg som jag ville ha och så skulle hon betala (väldigt pinsamt).
        Eftersom jag hade tittat där någon dag innan visste jag att jag ville ha en kofta. Dock tyckte jag den var lite väl dyr och sa därför att jag skulle betala den och sen kunde hon betala lite. Men hon ville absolut betala hela, så vad skulle jag göra? Väldigt, väldigt pinsamt.

Hade ju historiaprov idag så var tvungen att plugga på planet hem. Skulle även plugga på kvällen igår.. men det gick ju som det gick. Satt hela tiden och nickade till vid köksbordet (hade sovit 3½ timmar på natten). Gick därför och lade mig klockan 20:00 ungefär. Tänkte att jag kunde gå upp klockan halv fem idag och plugga innan skolan.. men det gick ju också som det gick. Slutade helt enkelt med att jag struntade i halva skoldagen.

Var även tvungen att välja vilka valbara kurser jag skulle ta idag. Ville dock läsa läsa lite för många poäng, men det slutade med att jag valde "Svenska C" och "Engelska C". Plus att jag kommer att välja "Matematik E" som en utökad kurs och hoppas på att jag kommer att få den i alla fall.

Har även haft dans idag. Var tvungen att åka direkt dit från skolan, eftersom jag hade suttit kvar och gjort historiaprovet. Men det kanske var tur det - annars skulle jag säkert somnat i soffan och haft stora problem att ta mig dit. Är fortfarande sjukt trött/seg. Dock måste jag skriva en uppsatts i svenskan som det är deadline på ikväll. Fick uppgiften nästan precis innan vi skulle åka till Spanien, så hade inte tid att göra den innan resan heller =/.

Eftersom jag fortfarande är väldigt trött/seg känns tanken på att packa och åka iväg till Jimmy imorgon på födelsedagsfirande en aning påfrestande. Pratade dock med Jimmy när jag var på väg hem från dansen och han verkade bli rätt så ledsen/grinig då jag frågade om han skulle ta illa upp om jag inte kom imorgon. Han syftade på att jag inte behövde komma om jag inte ville.. Detta har dock ingenting med att göra att jag inte vill. Har bara inte orken att vara trevlig just nu. Men får se om jag åker dit i alla fall.. men allting känns bara så tungt nu. Aja, men skit samma - det får gå som det går med mitt liv och mina betyg. 

Ha det bra!

/elinpelin 


I Spanien nr. 3

¡Buenos tarde!
Idag ar Elin bara en aning seg efter gardagens utflykt. Tror jag somnade omkring klockan sex nagon gang och da var jag valdigt trott med tanke pa att jag hade varit i gang hela dagen. Stallet vi gick till var ganska litet och det blev latt fruktansvart varmt. Eftersom alla rokte hejdlost pa dansgolvet blev det aven valdigt rokigt. Snacka om att mina klader som jag hade pa mig luktade rok.
        Som vanligt pa sana dar stallen finns killarna som alltid ska halla pa att ta pa en och fraga dumma fragor. Nu var det daremot bara lite svarare att svara. Eftersom det dels var en valdigt hog ljudniva och dels for att de fragade/sluddrade pa spanska. :P

Ikvall ska vi ga ut och bowla, tror jag. Innan ska jag, Marijke och vara spanjorskor hyra en film att kolla pa har hemma ^^.  Ska aven ga ut och ata med min spanjorska och hennes familj, tror jag.

Nej, nu ska jag plugga lite historia =/.

Ha det bra!

/elinpelin


Spanska

Oj, glomde saga att jag har fatt manga kommentarer att jag pratar bra spanska. ^^ Inte for att jag tycker det men ifall man jamfor med deras engelska sa forstar jag. De tycker aven att jag pratar perfekt engelska :P.

¡Hola!

Tankte passa pa att skriva ett inlagg medan min spanjorska duschar. Min spanjorska (och hennes familj) ar by the way mycket trevlig och hon kan prata precis lagom mycket engelska. Manga andra av de som bor har i Spanien kan inget alls, men hon kan sa mycket att hon kan farklara ett ord som jag inte forstar pa spanska till exempel. Katarina har dock fatt en spanjorska som pratar for bra engelska :P

Forsta kvallen som vi var har at vi middag klockan tolv med nastan hela gruppen och det var bara nagot ovant, sarskilt eftersom vi skulle upp tidigt nasta morgon. Men roligt var det i alla fall.
        Pa morgonen igar at vi frukost pa deras restaurangskola och dar kande man sig lite som en utomjording da manga elever stod och tittade och pekade pa en :P. Deras frukost ar ju som vantat bara en aning onyttigare an vad var ar. Har ater de kakor, chokladpuffar, sylt, marmelad, muffins etc. Det ar ju gott men inte sa bra for figuren kanske =/.
        Darfeter akte vi in till Sevilla och gick omkring dar och tittade pa byggnader m.m. Tycker det ar mycket trakigt att jag inte kunde ta med mig kameran. Alla byggnader ar verkligen jattefina har ^^, sa jag skulle garna vilja fota och visa nagra. Far val be nagon som har har kameran med sig att skicka nagra bilder till mig sen. 
        Pa kvallen igar gick vi till en bar och var dar till klockan 2-3. Sen gick vi hem och sov hela natten lang till klockan ett idag (vi ar lediga idag pa dagen).

Ikvall ska vi ha middag (knyt) med alla familjer. Sedan ska vi aka in till Sevilla igen och ga pa ett diskotek. Kommer nog bli att vi stannar dar tills valdigt sent, sa imorgon kommer jag nog att vara mycket trott.

Maste aven beratta att mina presenter som jag tog med mig hit (ljushallare, te, och godis (ett kilo)) ar mycket uppskattade. Speciellt godiset, som aven hennes pojkvan och alla hennes kompisar gillar valdigt mycket. :P Polkagrisarna som jag har forklarat ar typiskt svenskt gillar de precis som jag sadar mycket.

Hoppas ni kan lasa det har meddelandet, trots att det inte gar att skriva alla bokstaver. Ska forsoka skriva ett till meddelande sen.

Ha det bra!

/elinpelin


Spanien nästa

Så bär det snart iväg till Spanien på vår utbytesresa, som det så länge har pratats om i skolan. Imorgon vid ungefär kvart över tre lyfter planet från Arlanda till Madrid. Därifrån kommer vi sedan att mellanlanda i ca. en timme, innan vi fortsätter vår färd till staden Sevilla där vi ska bo. 
       
Packningen är lite mer än halvklar och jag känner att jag har läget under ganska stor kontroll. Däremot är det ju en självklarhet för mig att jag kommer att springa omkring som en galning sekunderna innan vi ska åka. Det är en sak som absolut inte går att undvika, hur mycket jag än anstränger mig. Mamma, pappa och syrran har dock fått sina små utbrott på mig då de hävdar att jag visst kan förebygga det. 

Av denna anledning bestämde jag mig för att det nog inte var så bra att sova hos Jimmy i natt, som han ville att jag skulle göra. Det skulle däremot varit ganska smidigt eftersom han bor väldigt nära Arlanda. 
        Istället låter jag min kära pappa skjutsa mig =). På vägen ska vi även hämta upp Marijke, som också hänger med på denna trevliga lilla "semester". Vi ska vara hos henne klockan halv tolv (pappa som bestämt), vilket är lite överdrivet tidigt eftersom vi ska vara på Arlanda klockan kvart över ett. Men då pappa ska iväg planerar han för att alla slags olyckor - som punktering på bilen - kan hända.
        Detta kan ju låta väldigt smart, men när man som jag har levt med detta hela livet är man lite trött på att alltid komma en timme tidigare än utsatt tid. Men vad ska man göra? Borde kanske vara glad att han skjutsar mig, trots att han jobbar natt idag. =)

Vi hörs! Ha det bra!

/elinpelin 


För mätt :/

Tja, tja =)
Sitter nu hemma hos Jimmy och känner mig som en stor tjockis. Detta kommer sig av att vi tidigare ikväll gick till en kinesisk restaurang här i Märsta, där jag både åt en stor portion med friterad kyckling, ris och sötsur sås. Till detta åt jag även friterade bananer med glass till efterrätt.
        Och inte nog med det! Tidigare idag vräkte jag i mig 2/3 av en hel ostkaka (ni vet hur en förpackning ser ut). Kan ni förstå att jag känner mig en aning äcklig för tillfället. Känns nästan som att jag ska spy upp allt igen. =/

Imorgon blir det plugg och dans som gäller. Hoppas bara att jag kan vara med på dansen, även fast jag har rätt ont i halsen.
        Ämnet som jag ska plugga är matte, eftersom jag har prov på måndag klockan 08:00 (sista provet i MaC). Håll tummarna för att jag lyckas bra på det! ^^

Ha det bra!

/elinpelin

Övernattning

Hehe, måste bara köra en liten redovisning om hur det gick att sova över hos Tilda. =) I det hela stora gick det väldigt bra, ifall man inte räknar med sömnbristen. Monica somnade däremot en-två timmar före mig och Tilda. Det gav oss flera otroligt bra tillfällen att lyssna på hur det låter när någon pratar i sömnen på finska. Som om finska i sig inte är tillräckligt svårt att förstå för oss som inte behärskar språket  :P. 
        På morgonen påpekade dock Monica att jag också pratade väldigt mycket i sömnen, men eftersom jag vet att det stämmer kan jag ju inte göra något annat än att hålla med. ;)

Ha det bra!

/elinpelin

Helgen

Go kväll alla kära läsare!

Har precis kommit från tv:n där jag har suttit ett antal timmar nu och tittat på "Let's dance" och filmen "America's Sweethearts", som jag dock har sett tidigare. I "Let's dance" blev jag lite förvånad över vilka de två sämsta paren var men det var bra att Dilba åkte ut, trots att jag gillade henne lite smått ibland.

Annars är jag rätt trött och har ganska ont i halsen (inte så bra när jag åker till Spanien på torsdag). Mamma och syrran är rätt sjuka så det blir väl värre för mig med.
        Skulle egentligen åkt till Jimmy ikväll men eftersom jag var rätt trött och stressad bestämde jag mig för att det var bättre om jag kom imorgon istället. Inte så roligt att åka själv i 1 ½ timme på fredagkvällen heller, men eftersom han frågade om han skulle möta mig i stan kan jag väl inte skylla på det. Hur som helst tror jag att han blev lite irriterad, trots att han försökte övertala mig att han inte var det.  Men vad ska jag göra.. har inte kunnat sova ut riktigt på rätt många helger i rad nu. 

Men, men ha det bra!

/elinpelin 

Matilda 18 år! <3

GRATTIS MATILDA 18 ÅR!!! =)
<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

Anar inte hur avundsjuk jag är på dig just nu... men va tusan, i värsta fall kan jag ju låna ditt ID-kort om jag vill gå ut på krogen till exempel. Folk kan ju ändå inte skilja på oss ;)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sitter nu hemma hos Tilda och skriver lite på datan medan det spelas lite "sing star" i bakgrunden. Jag och Monica ska sova över här :).  Vi har alla friluftsdag imorgon (inte så konstigt med tanke på att vi går i samma klass), så vi börjar inte förrän klockan 10:00. 
        Eftersom Monica och jag ska sova i samma säng är det dock lite oroväckande.. tänk om hon är så van att sova bredvid pojkvännen att hon glömmer att det är jag. Vem vet om jag vaknar med en blöt puss på kinden. ;)

Haha, jag måste berätta om en annan rolig sak som Monica gjorde idag förresten. Hon och jag var och handlade födelsedagspresenter till Tilda idag. Kunde dock inte slå in dem, eftersom ingen affär gjorde detta. Därför ger vi fram en kasse med alla i till Tilda. Monica och jag hade köpt två par tröjor, ett halsband och två par armband. Jag hade utöver detta även köpt två böcker. 
        Eftersom allting låg i samma kasse var vi ju tvungna att tala om vad som var ifrån vem. Därför säger Monica då hon räcker fram påsen: "Böckerna är från Elin". Nog för att de inte var inslagna, men lite kan man ju dra ut på det. :P
        Men inte nog med det! När Tilda har tagit upp armbandet säger Monica glatt: "Det passar till tröjan". Hon hade inte ens tagit upp den än. Men, men..ett gott skratt fick vi i alla fall och en bra anledning att mobba Monica. ;) 

Ska nog sjunga lite sing star nu.

Ha det bra!

/elinpelin


Högskoleprov och fysik

Sitter här ännu en gång när jag egentligen borde sova. Satte främst på datan för att jag skulle anmäla mig till högskoleprovet och sen blev det att jag inte stängde av den när jag väl hade gjort det. 
       
Med tanke på högskoleprovet... tänk vad skönt om man skulle få ett bra resultat där (vilket inte kommer att hända). Då skulle man inte behöva bry sig om att plugga så mycket i skolan. Och det i sin tur får mig osökt att tänka på mitt betyg i Fysik A: Godkänt! Jag har inte fått ett G i betyg sen jag vet inte när. MItt mål i gymnasiet var att inte få något G alls, så det har jag ju misslyckats med nu. Måste ändå säga att jag tycker jag är värd ett VG i kursen och att min lärare var lite väl hård vid betygsättningen.

Men, men ska sova snart så sov så gott!

/elinpelin

Helgen

Ännu en ny vecka har börjat och det är en hel skolvecka kvar till nästa helg. Idag har jag gått i skolan från klockan 08:00 till klockan 16:30. Dagen var ändå inte så jobbig som man kan tänka. Detta beror på att:

1. Vi hade aerobics på idrotten. (en aning simpel men ändå aerobics)
2. Marijke hade bakat värsta goda morotskakan till spanskan.
3. Vi hade inte en lika tråkig biologilektion som vi brukar ha.

Helt enkelt var det en rätt lyckad skoldag.

Helgen var faktiskt oväntat rolig och jag ångrar absolut inte att jag anmälde mig (som jag gjorde lite på fredagen). Har träffat många nya kompisar och fått mig en liten tankeställare kring ämneskonferensens ämne "rasism och mångfald". Fick även se musikalen "Hair" då eleverna på skolan vi sov på hade premiär med den musikalen. Den var också oväntat bra. 
        Hela helgen var i korta drag väldigt lyckad och jag tycker att arrangörsgruppen hade lyckats väldigt bra med organiseringen. Blev nog däremot lite för lite sömn... 7-8 timmar på hela helgen. =/ Därför somnade jag till ett tag på bussen hem och missade nästan min hållplats.

Var även på dansen igår + att jag åt min första semla för i år. =)

Nu ska jag nog plugga lite spanska, eftersom jag har prov på torsdag. 

Men ha det bra!

/elinpelin

  

Mitt namns betydelse ;)

Snodde precis en lite rolig lista från Monica. Den kanske inte precis stämmer men, men.. rolig är den i alla fall.^^
Ta alla bokstäver i ditt namn så får du reda på hur du är!

A. Gillar att dricka/fest.
B. Alla vill ha dig.
C. Riktigt barnslig.
D. Gillar att dansa loss.
E. Oh, jättebra kyssare.
F. Bra personlighet och utseende.
G. Skiter i vad andra tycker.
H. Sådär kyssare.
I. Helt underbar i sängen.
J. Alla avgudar dig.
K. vild och galen!
L. Alla älskar dig.
M. Kanske inte så jätte smart.
N. Du kan behålla hemligheter.
O. As sexig, grr
P. Populär bland alla.
Q. Ful.
R. Helt GALEN.
S. Lätt att bli kär i.
T. Omtänksam och bryr dig.
U. Kingen på att bara tare lugnt.
V. Bästa kyssaren som finns.
W. Tänker sig inte för el nått, sjuk i huvudet.
X. Jätte bra i skolan/jobbet.
Y . Bästa pojkvän/flickvän kan begära.
Z. Alltid redo


Mitt namn:

E. Oh, jättebra kyssare.
L. Alla älskar dig.
I. Helt underbar i sängen.
N. Du kan behålla hemligheter.

I skolan...

Guuud, va trött jag är. Kunde knappt hålla ögonen öppna på kemilektionen och det hände flera gånger att jag nickade till. Nu har vi ännu en lång rast i väntan på idrotten där vi ska ha badminton. Har precis varit och ätit.

Det som är orsaken till denna dags trötthet är min lilla sovstund efter skolan igår och mitt samtal med Jimmy igår natt. Jimmy gnällde by the way på att jag skrev alldeles för lite om honom här i bloggen :P. Får väl börja nämna honom lite mer.. nöjd Jimmy?. 

I helgen ska jag iväg på en konferens till Järfälla. Därför kommer jag att missa första danslektionen i afrikanska för den här terminen. Hinner däremot hem till träningen på söndag, vilket är tur, eftersom den är lite svårare. 
        Jo, när det gäller dansen så skulle jag ju kolla på när en lärare som jag hade en gång i orientalisk dans var med på programmet "du är vad du äter" och undervisade. Missade precis det klippet med några minuters marginal igår kväll så gissa om jag blev irriterad. Kan inte se reprisen heller, eftersom jag är borta i helgen. Därför har Jimmy (som är så gullig så^^) erbjudit sig att skaffa det till mig. ;)   

Men nu ska jag vara lite social med mina kompisar... som för tillfället är måttligt roliga. Eller det är väl mest Matilda som är helt inne i svenskaläxan som vi har till idag och gnäller lite smått då Monica och jag orsakar lite för mycket oväsen.

Ha det bra

/elinpelin

RSS 2.0