29/9 tisdag

Nu har vi köpt Internet till lägenheten, så nu kan jag äntligen skriva ett blogginlägg såhär på kvällen! =) 

Idag har jag och pappa ätit lunch och middag tillsammans. Pappa bjuder på allting, även fast jag känner att jag kan betala. Jag har även gått med honom och köpt en bussbiljett hem på fredagen, så att han slipper oroa sig för det. Han försökte nämligen själv hitta till stationen tidigare idag, så att han skulle veta vägen på fredag. Det slutade däremot med att han (tro det eller ej) gick vilse i två timmar! :P Han hamnade istället på andra sidan stan. Han hade till och med tänkt tanken att sätta sig ner på en bänk och vänta tills jag hade slutat skolan så att jag kunde komma och hämta honom :P. Måste säga att det verkligen inte är likt pappa att gå vilse.
   Tillslut hade han hittat tillbaka till hotellet efter att han hade frågat några personer om vägen. Envis som han är gav han sig däremot inte. Lite senare försökte han hitta till stationen igen. Den här gången gick han däremot också vilse, fast endast i en timme :P. Förstår inte hur han lyckades. Han hade till och med köpt en karta då ^^.

På grund av alla han promenader idag var han därför ganska trött i benen och det blev mest bara att vi åt mat. Till middag åt vi pizza- som kostade 140 kronor :O. Den var helt okej, men den var lungt inte värd så mycket pengar. Fast det skulle behöva vara en supergod pizza för att vara värd så mycket...

Imorgon funderar jag på att ta med pappa upp i gamla delen av katedralen, som jag inte heller har varit inne i. Funderar även på att ta med honom ner till floden där det finns ett ställe där man kan se ganska långt. Frågade om Kina ville följa med på det men hon verkade ganska tveksam. Det är lite tråkigt för hon vill inte följa med ut på så mycket med pappa och mig. Idag var det för att hon skulle plugga (dock pluggade hon ingenting ändå :P). Tycker det skulle vara trevligt om hon kom med. Men, men.. om hon inte känner för det så...

Kan även berätta att det gick bra hos familjen igår. Däremot var pappan med oss hela tiden och det resulterade i att Karla ville leka med honom mycket och inte så mycket med mig. Pappan tycker att det är roligt att sitta och prata svenska, eftersom han inte kan göra det så mycket annars. Därför blev det att vi mest satt och pratade. Han sade även att de funderade på att göra en utflykt med mig till lite småbyar här i Salamanca =). Tror det skulle kunna vara jättetrevligt.


Pappas badrum


Pappas sängar ;)


Köksavdelningen


Pappa på fiket neranför vår lägenhet (lite suddig men bättre färger än med blixt :P)

Pussar och kramar <3
Elin


28/9 måndag

Idag har jag inte alls hunnit vara mycket med pappa. Vi möttes klockan 10:00 vid Vodafone för att fixa hans kortet, som inte hade blivit aktiverat. Detta var trots att hon som jobbade i affären när jag köpte det sade att hon hade fixat det. 
   Sen följde jag med till pappas lägenhet och hämtade mina saker (vilket var typ halva hans resväska :P). Han följde sedan med till min lägenhet och lämnade dem. Hehe, han kunde även inte låta bli att fixa vår gnisslande ytterdörr och torka bort lite olja som han tyckte var alldeles för nära spisen ;P =).

Tyvärr kan jag inte träffa honom förrän klockan halv åtta ikväll, eftersom jag ska gå till familjen ikväll. Däremot ska jag inte gå dit på onsdag. Känner mig så elak mot honom när jag går dit nu ikväll.

Jag har även ganska mycket läxor den här veckan. Ska prata om något i 10 minuter på klassen på onsdag och på torsdag har vi examen i grammatiken. Men, men.. jag pluggar på nätterna. Jag kan ju inte slösa bort tiden med pappa på att plugga hela tiden.

När vi möts ikväll ska vi gå ut och äta på någon restaurang.

Nu måste jag tjila iväg till familjen. Ha det bra allihopa! =)
Kram Elin

Helgen 26-27/9

=) Nu har pappa kommit ner hit till Salamanca! Jättetrevligt ^^ Kina och jag åkte ju och mötte honom, eftersom jag inte riktigt ville låta honom åka ensam. Däremot fick han vänta jättelänge på oss på flygplatsen - stackarn. Detta var eftersom han hade hämtat väskan och allt 25 minuter innan den beräknade ankomsttiden och att resan dit tog längre tid än vad Kina och jag hade tänkt oss. Till råga på allt så fungerade det inte att ringa med hans telefonkort, utan han fick låna telefonen från personen bredvid honom på planet!
   Allt detta resulterade i att han fick vänta i ungefär 1½ timme på oss där =( och både han och jag hann tänka att det skulle varit bättre om han åkte ensam till Salamanca. Jag kände mig jättehemsk som fick honom att vänta så länge.

Kina och jag gick upp klockan fem imorse för att ta bussen klockan 07:00. Vi märkte dock att den inte började gå förrän klockan åtta på söndagar och fick därför vänta i 1½ timme innan vi kunde åka. På bussen blev det att jag tittade på Natt på museet 1, som jag inte har sett sedan vi åkte till Rhodos.
   I Madrid gick vi sedan med raska steg till museet Reina Sofia där det är gratis inträde alla söndagar. Vi hann bara vara där i ungefär 35 minuter innan vi var tvungna att gå. Så klart hade vi inte tid att titta på alla målningar men vi hann med de viktigaste tycker jag: Picasso och Dalì. På vägen tittade vi ju även på flera andra konstnärers verk.
   Precis när vi hade sprungit ut från museet ringde pappa och sade att han redan var klar. Ja, och sen var det ju bara att försöka skynda så mycket som möjligt.

När vi hade mött pappa tyckte vi att det kändes så onödigt att åka tillbaka till Salamanca utan att knappt ha sett någonting av Madrid. Därför frågade vi pappa om han kunde tänka sig att åka en liten sväng i Madrid. Snäll som han är gick han med på det (men kanske ångrade det när han fick bära resväskan i hur många trappor som helst :P)
   Vi åkte till den äldre delen av Madrid där vi åt en trerätters lunch (som pappa betalade för^^) på en restaurang och besökte Plaza Mayor, som också finns där. Däremot var det torget inte alls lika fint och mysigt som vårt är här i Salamanca.

 

När vi väl kom till Salamanca hade vi en aning bråttom. Detta berodde på att vi inte hade fått plats på den bussen som Kina och jag hade tänkt och därför varit tvungna att ta den en timma senare. Incheckningen på pappas hotell stängde nämligen klockan 21:00 och vi kom fram klockan 20:30. Därför blev det en liten språngmarsch genom staden. Däremot hann vi fram i tid och jag tror inte att det skulle varit någon större fara om vi hade kommit tio minuter för sent.
   Pappas hotellrum visade sig sedan var jättefint. Jag är så glad och nöjd med att jag hjälpte honom att boka det hotellrummet. Särskilt eftersom han sade att han trodde att det var det finaste hotellrummet som han någonsin har bott på :D. Han verkade även tycka om staden väldigt mycket, vilket jag absolut förstår.
   Efter han hade lämnat av sitt baggage gick vi sedan ut och åt lite tapas (vilket pappa betalde för igen, fast Kina betalade för sig själv eftersom hon tyckte att han redan hade betalat för henne på lunchen, trots att pappa insisterade :P).
   Därefter följde pappa med upp och tittade på vår lägenhet. Tror han tyckte den var ganska fin. Han kommenterade i alla fall det bra läget flera gånger, vilket är en av fördelarna med vår lägenhet. =)

I lördags var det bara en slappardag då vi bland annat tittade på tre filmer (en med Stephanie). Vi var ganska trötta efter utgången på fredagen (då Kinas kamera också råkade gå sönder).

                               
Vi fick både se solen gå upp och ner när vi åkte bussen. Här är när den går upp.


                               
                                På museets innergård

                               
Kina med en Picassomålning


                               
Efter en jobbig färd i tunnelbanan för pappa :P


                               
Kina och pappa, som måstre dra sin resväska genom hela Madrid.
 
En ganska lång sammanfattning av helgen fick det bli.

 

Pussar och kramar och många hälsningar ifrån Salamanca <3

Elin


25/9 fredag

Helg! Alltid denna underbara känsla när man har en hel helg framför sig. Hehe, däremot är ju inte vardagarna särskilt ansträngande här :P
   Jag har funderat på att åka till Madrid den här helgen och titta på lite museum och kanske träffa Marta (min kompis från utbytesresan). Då kan jag även möta pappa vid flygplatsen =) Helt enkelt en mycket bra idé.
   Trodde först att Kina kanske inte ville följa med, för hon har varit lite trött på sista tiden. Igår hade hon även migrän när vi kom hem från gymmet =( stackars, stackars... Men hur som helst tyckte hon att det var en bra idé. =) Vet däremot inte om vi ska åka dit imorgon eller på söndag. Om vi åker dit imorgon måste vi ju sova där och jag tror inte att Kina är så pigg på det. Däremot känner jag att det är så mycket man inte hinner med om man åker dit på söndag. Får se hur vi gör.

Ikväll ska i alla fall jag, Kina och Stephanie gå ut. Det blev ingen utgång igår, eftersom Kina mådde så dåligt. Stephanie ska sova hos oss den här natten också. Måste dock påminna henne om att inte säga något om det i klassen på måndag. Hon ska komma hem till oss klockan halv elva.

Igår blev det inte step som vi hade tänkt at gå på. Det visade sig nämligen att det var aquastep, vilket menas att man står i poolen och gör alla rörelser. Därför blev det att vi gick på bodycombat igen, men det gick ju lika bra det. På vägen hem tog vi bussen - kostade bara 90 cent. =)

Måste även tala om att jag har varit ovanligt pigg idag. Alltid när vi kommer hem från skolan brukar både Kina och jag bli jättetrötta. Speciellt efter maten :P. Idag blev det inte så för mig (men för Kina :P). Istället har jag tvättat två tvättar, städat lite, diskat och läst ett kapitel i crepúsculo (twighlight). Funderar däremot på att sova lite när jag kommer hem så att jag orkar gå ut ikväll.

Pussar och kramar från mig <3 (nästa inlägg kommer kanske inte förrän på måndag då jag kan använda Internet i skolan igen och då är pappa här :D)

Elin

24/9 torsdag

Hej alla kära bloggläsare =)

Igårkväll blev det inte alls så mycket läsande i boken. Istället blev det Bridget Jones dagbok 1 och kebab med Kina och Stephanie. Trevligt, trevligt.. hade nästan glömt bort hela filmen också, så det var roligt.

Måste även berätta att jag inte kunde uppskatta temperaturen igår. På kvällen såg jag att det var 25 grader ute. Idag har det även varit sjukt varmt: 30 grader i solen =) Hoppas verkligen att det håller i sig tills pappa kommer ner men jag vet inte om det kommer att göra det. Men man kan alltid hoppas. Idag kan man i alla fall få med shorts utan problem ^^.
   Därför gick Kina och jag ut och satte oss på Plaza Mayor en stund. Hehe, där kom det fram en äldre man som älskade att upphöja Salamanca till skyarna. Det var världens bästa studentstad, finaste stad, väderstad.. ja, det var helt enkelt den bästa staden på jorden :P. Han pratade även jättemycket om en bok som han hade skrivit och beskrev "första gången han var med på TV som sändes i hela världen". Hehe, vem vet.. vi kanske träffade värsta kändisen? ;P

Ikväll ska Kina och jag gå på Step tror jag. Passet börjar klockan åtta. Därefter så vet jag inte om vi ska gå ut. Kina vill nog det men jag vet inte om vi kommer vara trötta efter passet eller inte. Chris, en kompis från England åker hem på lördag så det här är liksom hans sista kväll ute så vi kanske går ut med honom. Får se, får se...

pussar och kramar från mig
<3

23/9 onsdag

Har smitit in lite pa skolan igen efter min vistelse hos familjen. Trodde att jag hade min egna dator med mig, men sa var inte fallet. Därför far det ga bra med lite konstiga ord...

Karla är verkligen pigg nu varje gang som jag är där. Inte alls som första gangen. Idag lekte vi typ hela tiden med att ge röster till mimmi mus och en annan liten figur. Haha, det var sa att jag ocksa tyckte att det var riktigt roligt att leka :P.
Idag har det förresten varit riktigt varmt här i Salamanca för att vara nu. Tror det var ungefär 20 grader. Riktigt skönt har det varit. Det var till och med nästan lite för varmt för att ga med jeans, vilket jag lade märke till när jag gick till familjen.

Aerobicspasset var riktigt kul igar! Jag har ju ganska lät att hänga med sen dansen sa det var inga problem för mig. Efter aerobicsen (som hölls av en kille förresten = riktigt ovanligt) gick vi även upp och gymmad en liten stund. Maste säga att man känner sig riktigt populär när det typ inte finns nagra andra yngre tjejer och bara killar :P
Där stötte vi även pa en av killarna fran Marocko. Den trevliga ;P

Ikväll ska vi inte göra nagot speciellt. Tror att jag ska läsa lite i min bok. Ligger nu pa sidan 117. Har inte hunnit läsa sa mycket, men igar lag jag uppe till kvart i tre och läste. Hehe, Kina tycker jag är lite knäpp :P

Nu maste jag skriva om listan till pappa, eftersom jag har den pa min dator. Hoppas jag inte glömmer nagot. Fast da kan ju mamma, julia och Anita ta med det när de kommer ;P

Ha det hur bra som helst och puss och kram fran mig =)
<3

22/9 tisdag

Det får bli ett snabbt inlägg idag. Ska alldeles strax springa iväg till gymmet för att gå på ett aerobicspass. Vet inte riktigt hur bussarna går men annars kan vi ta bussen, för idag är alla bussar gratis här i Spanien. Det är för att folk ska lämna bilarna hemma, men det är typ ändå lika många bilar här på gatorna.

Stephanie, jag och Kina har ganska nyligen tittat på Kalle och chokladfabriken. Haha, blev hur sugen som helst på choklad efter den :P Vi åt också pasta med köttfärssås. Jättegod måste jag säga att den blev =).

Men nu tror jag att jag måste springa iväg och hämta mina träningssaker.

puss och kram <3


21/9 mandag

Har smitit in pa skolan en stund nu när jag kommer hem fran familjen. Idag var ju inte föräldrarna där, utan Karlas och Gabriels mormor och morfar. De sade att Karla hade väntat länge pa att jag skulle komma dit ^^. Hehe, hon är verkligen precis som jag var när jag var liten, sa jag har ganska lätt för att veta vad hon tycker är kul. Nagot som är en hit är i alla fall att göra röster till gossedjuren.
Däremot tycker hon att det är väldigt roligt att dra upp den bäddade sängen hela tiden, nagot som hennes mormor inte verkade tycka om sa mycket. Själv tycker jag det inte är sa farligt. Det är väl bara att bädda om den?

Ikväll ska Kina och jag äta tacos. Vi hade lite svart med att hitta guacomole (stavas det sa?), eller rättare sagt.. nagot att blanda vara avocados med. Det finns ju inte nagot sant här. Det slutade med att vi fick ta en färdigblandad guacomolesas.

Hoppas allt är bra med er där hemma!
pussar och kramar fran mig <3

ps. pappa, jag skickar en lista imorgon pa saker jag vill att du ska ta med dig ^^ds.

20/9 söndag

Söndagens inlägg kommer här:

Idag har det varit en jättefin dag här i Salamanca =). Kina och jag gick därför ut och köpte lunch/middag på ett café precis utanför plaza mayor. Dock var det inte särskild god mat :P. Därefter gick vi och lade oss i solen på torget i ungefär en timme (jätteskönt). Upptäckte däremot tyvärr att det hade fastnat gammalt tuggummi på mina jeans när vi resta oss upp =(.

Därefter gick vi och mötte Stephanie vid skolan, eftersom vi tänkte handla mat på affären mitt emot. Affären var däremot stängd på söndagar (något som jag sa till Kina igår :P). Vi gick då till affären 50 meter från vår lägenhet, som har öppet 24-7. Tyvärr hade den inte allt som vi ville ha till våra tacos. Ingen av oss var däremot särskilt hungriga så vi valde istället att göra en jättestor fruktsallad att dela på (jättegott). Köpte även lite andra saker att ha och äta till filmen.

Måste säga att kvällen har varit riktigt trevlig ^^.

I övrigt så har jag läst lite i min bok. Det går bättre och bättre men det är fortfarande jättefrustrerande när man inte förstår någonting av ett helt stycke!

Haha, kan även berätta att en av Stephanies kompisar i Danmark tyckte jag var jättesöt på fotona på facebook och därför ville följa med ner hit om Stephanies pojkvän hälsade på henne :P.

Inte så bra inlägg idag men, men.. Det får ni ta när jag skriver inlägget mitt på natten igen :P

Pussar och kramar från mig <3

Elin


19/9 lördag

Hej allihopa! Ledsen att de inte har blivit något inlägg alls den här helgen men det beror på att grannen, vars Internet vi använde, har satt ett lösenord på det. Därför kan vi inte komma åt Internet nu i lägenheten. Det i sin tur innebär att jag inte kommer kunna skriva några inlägg på helgerna eller använda skype (om jag inte köper några speciella hörlurar med mick, så att jag kan använda det i skolan).

Kina och jag var och tittade på vad Internet kostade och jag kan säga att det var ganska dyrt. Första månaden kostade det ca 1000 kr och sen kostade det 500 kr i månaden. Även om vi skulle dela summorna på tre så vet jag inte om jag tycker att det är värt det. Kina har däremot att hon nästan tänkte köpa det ensam, även om inte Diana och jag (och kanske tjejen från Japan) ville vara med. Hehe, något som jag tycker är lite roligt… igår när vi var ute sa hon att hon hellre tog en macka hemma än att köpa någonting ute för typ 2,5 euro, eftersom hon ville spara pengar. Det är en ganska stor skillnad mellan summorna. Hur som helst slutade det igår med att jag köpte mat ute själv igår (fast hon satt bredvid). Jag tog sallad med färskpressad apelsinjuice - riktigt gott =).

Igår gick vi även och tittade i andra affärer. Köpte tre plagg igen: ett linne för 1,99 euros, en kavajväst för 5 euros och en vit skjorta för typ 14,95 euros. Det var alltså bara skjortan som var dyr. De andra var på rean ;). Kina undrade varför det alltid var jag som hittade de snygga billiga kläderna ;P.

Sen var det mest slappardag igår. Vi åkte alltså inte till Portugal som ni kanske förstår. Det har ju legat stora regnmoln över Spanien och Portugal så jag tror inte det skulle varit så fint väder. Istället kollade vi på lite filmer på kvällen.

Idag ska Stephanie komma över och så ska vi laga middag och titta på film tillsammans. Till dess tror jag att jag ska läsa lite i Twighlight och skriva en lista över allt som jag vill att ni ska ta med er.

Pussar och kramar från mig ^^ <3


18/9 fredag

Idag har det varit ganska sent.. en aning mycket festande igår =/. Kom hem klockan fem på natten och då gjorde vi läxorna (inte så bra resultat på dom :P). Torsdagar är "festdagen" här nere för alla studerande.
   Stephanie sov även över här, eftersom det är jättekrångligt för henne att komma hem och att hennes mamma verkligen inte ville att hon skulle åka hem ensam. Hon råkade däremot säga på lektionen idag att hon hade sovit över här.. (inte så bra med tanke på att man inte får ha det) men jag tror inte att läraren brydde sig så mycket. Tror kanske att de förstår också att hon inte ville åka hem ensam mitt på natten.

Efter skolan blev det att jag sov i fyra timmar, eftersom jag var helt slut. Den första 1½ timmen blev det inte så bra sömn. Hehe, drömde jättekonstiga drömmar om typ Nallemaja i Bamse :P.
   Sen har det även blivit två filmer idag. En som Kina hade på datan och sen Harry Potter 3 på TV:n nu på kvällen.

Passar även på att ladda upp lite bilder nu på natten, eftersom Internet fungerar lite bättre nu. =)


Kina och jag på en shoppingrunda ;P



Paellan från matlagningskursen


De flesta från Kinas och min klass + några andra (efter att vi har ätit vår paella ;) )


Clemence (en tjej från klassen) - har blivit expert på att göra sangría. Tyvärr åker hon hem idag =(


Jag och de två blondinerna =)


Jag på Plaza Mayor för typ en vecka sedan


Och slutligen en bild på mitt rum =)

 

Pussar och kramar i mängder <3


17/9 torsdag

Så.. dagens inlägg. Idag har det inte hänt speciellt mycket. Jag hade ganska svårt för att få en bra sömn natten som var och jag vaknade typ varje timme. Därför var jag ganska trött när jag kom hem från skolan. Bestämde mig för att sova en liten stund som så klart resulterade i att jag sov bort ett antal timmar nu på dagen. En sak som jag också anade när jag gick och lade mig :P.

Nu på kvällen ska Stephanie komma hit en stund innan vi ska gå ut (vet inte om jag hänger med, eftersom jag fortfarande har ganska ont i halsen). Hon ska även sova över här efter vi har varit ute. Egentligen får man inte det och om skolan får reda på det kan de avboka resten av tiden som man har kvar här. Däremot är det ju inte som att de går och kollar klockan två på natten.
Anledningen till att hon vill sova över här är att hon bor i utkanten av Salamanca och skulle vara tvungen att ta taxi hem på natten. Hon har nämligen inte hyrt en lägenhet av skolan, utan bor hos några bekanta. Det är ju däremot smidigt för Kina och mig, som nästan bor i mitten av staden. =)

Kramar från mig <3


17/9 torsdag

Så.. dagens inlägg. Idag har det inte hänt speciellt mycket. Jag hade ganska svårt för att få en bra sömn natten som var och jag vaknade typ varje timme. Därför var jag ganska trött när jag kom hem från skolan. Bestämde mig för att sova en liten stund som så klart resulterade i att jag sov bort ett antal timmar nu på dagen. En sak som jag också anade när jag gick och lade mig :P.

Nu på kvällen ska Stephanie komma hit en stund innan vi ska gå ut (vet inte om jag hänger med, eftersom jag fortfarande har ganska ont i halsen). Hon ska även sova över här efter vi har varit ute. Egentligen får man inte det och om skolan får reda på det kan de avboka resten av tiden som man har kvar här. Däremot är det ju inte som att de går och kollar klockan två på natten.
Anledningen till att hon vill sova över här är att hon bor i utkanten av Salamanca och skulle vara tvungen att ta taxi hem på natten. Hon har nämligen inte hyrt en lägenhet av skolan, utan bor hos några bekanta. Det är ju däremot smidigt för Kina och mig, som nästan bor i mitten av staden. =)

Kramar från mig <3


16/9 onsdag

Ojoj, igår var första dagen som jag inte skrev ett inlägg. Får skriva gårdagens nu också.

Igår var jag ju och jobbade igen. Den här gången var Karla betydligt piggare och ville mer än gärna leka. Hon är precis som jag var när jag var liten och älskar att bygga kojor för att "det regnar och är kallt utanför". (Hehe, Julia minns nog :P). Jag tror nästan hon och jag skulle vara bästa kompisar om jag också var tre år och pratade spanska ;).
   Kan även nämna att nästa vecka kommer inte föräldrarna vara hemma, utan hennes mormor och morfar kommer vara där istället.

Sen efter jobbet gick jag med på den här veckans matlagningskurs. Egentligen skulle den vara klockan sju, men de satte in en till grupp klockan åtta eftersom det var så många som ville gå. Glad blev jag för det, eftersom jag då också kunde hinna följa med. 
   Hängde inte fullt med på hur man lagade paella (eftersom de mest bara visar), men trevligt var det att sitta och prata med alla människor. ^^

Efter kursen gick Kina och jag hem och tittade på Madagaskar. Kina somnade däremot som vanligt innan filmen var klar :P

kram Elin


15/9 tisdag

Sista dagen på festen här i Salamanca och det är riktigt kallt ute. Nu känns det verkligen som att sommaren är slut här nere. Tror nästan att ni sär hemma har varmare än vad vi har det här, eftersom det blåser ganska mycket här. 
   Måste säga att det har gått jättefort för temperaturen att sjunka. Förra veckan var den högsta temperaturen 37 grader och den här veckan 27 grader. Nej, ni som kommer ner hit får nog lov att ta med er varma kläder..!

Imorse när vi vaknade sa Kina att hon nu också hade blivit sjuk. Tråkigt att jag har smittat henne men det är ju inte mycket att göra när man bor i samma lägenhet. Däremot ska vi nu inte gå och träna. Istället ska vi gå med på tapasturen igen. Vi var på den för två veckor sedan men det är riktigt trevligt.

Kina, jag och Stephanie - tjejen från Danmark (vet inte om hon stavar så) funderar på att åka till Portugal den här helgen. Vet inte om det är tillräckligt varmt för att bada där men om man inte kan det så kan man ju alltid hitta på något annat.

Idag när jag stod i köket efter skolan kom tjejen från Japan in och gav mig en liten "plingelingkatt", som en souvenir från Japan. Jättegulligt tycker jag! Hon hade med sig en till var och en av oss här i lägenheten ^^

Den söta lilla "plingelingkatten"

Pussar och kramar från mig <3


14/9 måndag

Idag känner jag mig bättre! Kan bero på att jag igår bara var vaken 5 timmar på dagen *host, host* (+1½ timme på natten). Kände att jag inte ville gå ut utan satsa på att sova och bli bra istället. Däremot vet jag inte om jag ska träna imorgon. Det är dans så jag vet inte riktigt om det är så ansträngande men å andra sidan vet jag inte om det är dumt... får se imorgon hur jag känner mig.

Idag började det ett antal nya personer i vår klass i skolan. Bland annat en jättetrevlig tjej från Danmark, som Kina och jag gick ut med nu på kvällen. Först gick vi ut och åt mat i småhusen och sen gick vi hem till oss och åt glass med varma bär och drack te. För att komma hem måste hon ta bussen, så det är lite jobbigt eftersom den slutar gå vid elva/halv tolv.
   Hon ska studera på skolan i tre veckor, tror jag det var, och sen ska hon försöka hitta ett arbete. Vet däremot inte hur bra det kommer att gå med tanke på den höga arbetslösheten här =/.

Idag var även första gången som jag var i familjen på riktigt. Hehe, Carla hade precis vaknat när jag kom så i början var hon väldigt trött och ville inte göra någonting. Däremot började hon tycka det var väldigt roligt när jag började ge röster åt nallarna och efter ett tag hade hon det riktigt kul verkade det som. Det slutade i alla fall med att hon sa "tienes qúe ir ya?" (måste du gå redan) när jag skulle gå. ^^

Var även och kollade igen i Vodafone-affären om de hade fått in några nya mobilkort, eftersom de i fredags sa att de skulle få det idag. Tyvärr hade de inte det och jag frågade när de skulle få det (frågade första gången för en vecka sedan ungefär och först sa de "på onsdag" och sen "på måndag"). Nu svarade hon däremot "imorgon eller senare". När jag då frågar om hon vet om det andra Vodafone affärer har kortet kvar svarar hon bara "det vet jag inte". 
   Måste säga att jag är väldigt trött på att springa till den affären och jag har inte sett någon annan Vodafone-affär i närhet. Men, men.. ska försöka leta imorgon (om jag inte går till gymmet).

Kan även berätta att jag har köpt Twighlight på spanska idag. Började läsa några sidor innan vi skulle gå ut och äta och det går helt okej tycker jag. Det är lite ovant så här i början att läsa på spanska men jag tror man vänjer sig ganska snabbt. Kan ju berättelsen ganska bra också så det underlättar ^^


Mina köp den här lördagen. Allt kostade bara ungefär 15 euros. Vantarna och byxorna köpte jag på H&M som hade "köp två saker och få 20% rabatt på det dyraste" :P.



Kinas och mina supergoda fyllda baguetter =)


Kina och jag med en spanjorska (har tyvärr ingen bild på hon från Danmark än, men det kommer nog ;))

Puss & kram från mig
<3


13/9 söndag

Idag kom en till person som ska bo här i lägenheten med oss. Hon kommer från Japan och verkar vara trevlig. Problemet är bara att hon varken kan engelska eller spanska, så vi vet inte riktigt hur vi ska prata med henne. Hon ska bo här i åtta veckor så det kan vara ett litet hinder =/.  

Har ont i halsen igen och igårkväll kände jag mig ganska hängig. Hoppas verkligen att det går över snart =(. Känner däremot inte att jag kan sova hela tiden...

Kan även berätta att jag tog ut 400 euro igår och att jag för det behövde betala en avgift på dryga 200 kronor! Det är helt sjukt att de tar så mycket (3% av summan). Funderar på att be er som kommer ner hit att ta ut lite åt mig så att jag slipper betala så mycket extra.

Ikväll ska Kina och jag gå och äta mat i småhusen igen. Festen slutar på onsdag så man måste ju passa på ^^

Kan även tillägga att det regnar här nere just nu =/

Hehe, det kanske blev ett litet tråkigt inlägg men ta det lugnt.. det är inte så farligt som det låter ;) :P

Lägger upp bilder imorgon, eftersom jag då kan använda skolans Internet.
Kramar från mig <3


12/9 lördag

Idag har vi jag, Kina och vår lägenhetskompis Diana varit och handlat. Kan lägga ut en bild på mina saker senare. Temperaturen var 28 grader så nu börjar det nog bli lite kallare. Tror däremot ändå att Kina och jag ska gå och sola imorgon i någon park.

Glömde även att pappan hörde av sig igår och fågade om det gick bra att jag jobbade på måndagar och onsadagar från klockan 18:00-19:00. Sade att det var perfekt för mig, vilket det är.

Nu ska Kina och jag gå ner till affären som stänger vid nio och köpa lite saker till vår middag - fyllda baguetter ^^. Senare ikväll funderar jag på att gå till en marknad här i närheten och titta lite. Har däremot lite ont i ryggen (träningsvärk tror jag) men tror ändå att det är trevligt att gå ut lite.

Skriver kanske ett till inlägg sen..

Kramar från mig <3
Elin

11/9 fredag

Dagens inlägg kommer också efter tolvslaget.. börjar bli en dålig vana :P.

Ikväll har jag bara tagit det lugnt. Orkade verkligen inte gå ut.. speciellt inte efter det hårde träningspasset som Kina och jag gick på. Var helt dyngsur efter men kul var det. Det som vi gick på heter Body Combat och för er som inte vet var det är är det typ som kickboxning. Det var lite annorlunda mot passen i Sverige. Här skrek typ alla när man slog eller sparkade och så gjorde de en "heja"-ring (vet inte vad det heter - men när alla tar in händerna i mitten och typ skriker något ord). Det roliga var också att jättemånga hade på sig lindor även fast man inte boxades på några säckar. Förstår inte riktigt meningen med det.
   Kände inte alls så mycket i halsen som tur var. Tror att luften var mycket "torrare" uppe i själva gymmet. Däremot har jag fortfarande lite ont =(.
   Måste även berätta att alla personer är jättetrevliga och säger "syns sen" eller "hej då" när de går. Även om man bara har stått i omklädningsrummet utan att ha pratat med varandra.

Kan även nämna att jag sov i ungefär två timmar idag och att jag därför inte är så trött nu. Men, men tror ändå att jag ska gå och sova nu så att jag kommer upp imorgon. Tänkte gå och fixa lite telefonkort och ta ut pengar imorgon och eftersom det är lördag stänger alla affärer typ två.

Känner att mina inlägg på kvällen är av högsta kvalitet men hoppas de går att läsa ändå ;P

God natt alla bloggläsare och kramar från mig! <3
Elin

10/9 torsdag

Dagens inlägg kommer ganska sent (nästa dag för att vara exakt). Har haft ganska fullt upp idag. För det första var jag helt slut när jag gick upp idag. Kina och jag var ute till klockan två igår och efter det gjorde vi vår läxa. Hehe, kanske inte så bra att göra den så sent.. men vad ska man göra när man hade glömt den?
   Vi träffade förresten en tjej från Gotland ute igår. Hon pluggar också på vår skola och är väldigt trevlig. Träffade även en tjej från Norrköping som var på språkresa här. Är inte det lustig? Först tror vi att vi är helt ensamma från Sverige här i Salamanca och sen möter man två från Sverige på samma kväll :P
   Kina och jag satt även på Plaza Mayor i ungefär en timme och åt glass och tittade på en konsert ^^.

Men åter till idag.. först var det skolan som vanligt. Därefter bytte vi slutligen till våra singelrum, så inatt är första natten som vi sover där (jag hade däremot otur med att hela gardinstången ramlade ner från taket. Måste säga till om det imorgon). Därefter gick vi till gymmet för första gången ^^. Tyvärr blev det ganska mycket strul när vi skulle anmäla oss men det fixade sig efter ett tag.

Slutligen så lagade vi mat, tvättade lite kläder och gjorde läxan till imorgon. Dagens mat blev kött och couscous ^^. Kanske laddar upp lite bilder imorgon från igår ;)

Sov så gott allihopa! <3
Elin

9/9 onsdag

Måste tyvärr tala om att min förkylning har blivit sämre igen =(. Jag som trodde att jag höll på att bli bra!

Spanskfamiljen var väldigt trevliga. De bjöd inte på middag som jag undrade om de skulle göra, men eftersom jag åt innan så gjorde det inget ^^. Barnen var jättesöta - de var 17 månader (Gabriel, om jag kommer ihåg rätt)och 3 år (Carla). Det kommer mest vara Carla som jag ska prata med eftersom hon kan förstå lite bättre (så klart :P). Ivan (pappan) sa att hon kunde förstå mycket men att hon oftast svarade på spanska.
   Föräldrarna var väldigt trevliga och Ivan sade att jag kunde fråga honom om vilket problem som helst, så skulle han försöka hjäla. Han påminde också om att han var doktor, ifall jag hade något sånt problem. Hehe, han sade också att han kunde ordna träffar med typ AT-läkarna på jobbet om jag ville träffa lite yngre spanjorer att umgås med :P Haha, får se hur det blir med det men det skulle ju kunna vara trevligt att få lite spanska kompisar. Man märker att man lär sig spanska fort när man pratar med spanjorer/spanjorskor.

Kan även berätta att jag gick lite fel när jag skulle gå dit. Eller.. egentligen gick jag inte fel men jag blev väldigt förvirrad. När jag var nästan framme frågade jag en dam om hon visste vart gatan jag skulle till låg. Hon sade då att hon trodde det var åt andra hållet. Jag går då dit för att kolla lite och frågar sedan några andra damer som i sin tur säger att det är åt ett annat håll. Ringde efter ett tag Ivan och frågade om hjälp. Problemet var bara att mina pengar på telefonkortet tog slut :P (de tog slut jättefort, även fast jag knappt har ringt eller sms:at någonting :S). Men hur som helst hittade jag rätt, efter att jag också mötte Ivan som hade kört ut med bilen för att möta mig.

Idag har jag och Kina tittat på film på skolan Los Crimenes de Oxford. Den var riktigt bra tycker jag och man lär sig ganska mycket på att titta på film. Ikväll ska vi ut med skolan och äta pinchos i småhusen (casetas). Det tror jag kan bli riktigt trevligt ^^.

Pussar och kramar från mig
<3


8/9 tisdag

Har precis tagit en dusch och sitter här och väntar på ett svar från Ivan i spanskfamiljen. Han har varken svarat på mitt mejl eller mitt sms, så jag funderar på att ringa honom snart. Jag vill ju inte komma dit och så har de glömt bort att det var idag som jag skulle komma..

Igår var det riktigt trevligt. Kina och jag såg aldrig fyrverkerierna eftersom vi satt och åt middag då. Vi missade även ganska mycker av konserten, som i övrigt var mycket bra =). Hörde även av vår rumskompis Diana att fyrverkerierna var riktigt fina också.
   Kina och jag hade inte tänkt att äta middag så länge men sen hade den restaurangen som vi valde ett erbjudande med förrätt, varmrätt, dessert, bröd och dricka för 22 euros. I Sverige skulle man aldrig få all den maten som vi fick för det priset. Särskilt inte eftersom det var supergott! =).

Just ja.. kan även säga att det var sjukt varmt igår. Klockan 21:30 var det 32 grader!

Lägger upp en bild på de saker som jag köpte igår ^^


Mina köp (+ telefonkortet)


Konsert på Plaza Mayor


Kina i folkminglet

Idag gick det ganska bra att ladda upp bilder, så ni får tre st. ;)

Nu ska jag börja göra mig klar för att gå till spanskfamiljen, som jag fick svar från alldeles nyss ^^

Kramar från mig <3
Elin


7/9 måndag

Idag blir det två inlägg här ifrån Salamanca. Kina och jag har precis kommit hem från en liten shoppingrunda i staden. Jag köpte ett set underkläder, ett telefonkort till mobilen (pappa jag köper ditt på onsdag för det här var det sista som de hade just nu), ett par ballerinaskor, en kofta och några svampar för foundation. Allt gick på ungefär 86 euros, så det var ganska dyrt ändå =/ men det var det värt ^^. Jag kan lägga upp bilder lite senare. Nu måste jag bara köpa en varm höstjacka (om jag hittar någon bra) och ett par höststövlar. Just ja.. Om det är något viktigt som gör att ni vill ha tag på mig så är mitt nr numera 672617330. Glöm inte heller landskoden som är +34.

Hehe, jag kan också berätta att hon i affären inte kunde avläsa mitt körkort så bra. När jag kollade på mitt kontrakt nu såg jag att mitt efternamn var Linnéa och att jag kom från Schweiz ^^ ;P. Tror däremot inte att det kontraktet är så viktigt, men kanske ändå ska gå tillbaka till affären och höra om man typ kan rätta till felen.

Åh, jag kan också berätta att jag känner mig mycket bättre idag =). Har inte alls varit samma förkylning som de tidigare dagarna så nu kan jag nog åka och träffa spanskfamiljen. Kände däremot att det inte skulle vara så bra att gå till gymmet idag, så det får vänta tills på onsdag. Kina och jag har också tagit reda på att gymmet ligger sjukt långt bort. Så pass långt borta så att man måste ta en buss :O :P. Däremot har vi ett gym precis utanför vår lägenhet så om det blir för jobbigt att åka till det gymmet hela tiden kan vi ju byta nästa månad. Däremot har det andra gymmet många saker, som pool, bastu, bubbelpool, aerobics m.m. Det andra gymmet är bara ett gym (vilken fin förklaring va?).

Kan även tala om att festen nu har börjat på allvar. Ikväll är det en konsert på Plaza Mayor, fyrverkerier nere vid floden och pinchas som vanligt. Man kan säga att det märks på folkmängden att festen har börjat. Nu ska Kina och jag alldeles strax gå ut och äta innan vi ska kolla på konserten och fyrverkerierna ^^.

Ha det bra och kramar till alla!

<3


Morgon 7/9

Sitter just nu pa skolan vid deras datorer (som är riktigt nya och fina). Kina och jag glömde totalt bort att man börjar klockan 11:30 pa alla mandagar istället för klockan 10:00 som det är i vanliga fall, eftersom alla nya börjar idag. Hade verkligen behövt att sova lite extra eftersom varken Kina eller jag kunde somna igar.

Det blev inte att vi gick ut nagot igar, utan satt istället hemma och tittade pa film. My best friend's girl blev det den här gangen. Ikväll ska vi däremot ga ut och titta pa konserten som halls pa Plaza Mayor. Maste även ga ut och köpa vissa saker idag, som jag tidigare har berättat.

Vi slutar däremot inte förrän klockan 15:30 idag, vilket innebär att jag nog kommer vara jättehungrig da. Till lunch idag tänkte jag ta och göra tonfisksas ^^.

Puss & kram
Elin

6/9 söndag

Nu har jag blivit ganska förkyld :(. Sitter och snuvar hela tiden och det rinner i ena ögat. Har även ont i halsen då och då. Det tråkiga är att det är riktigt jobbigt att vara ute i värmen då och jag vet inte om spanskfamiljen vill träffa mig om jag är sjuk. Hoppas verkligen att jag har blivit frisk tills på tisdag.

Igår hade jag ju tänkt att gå och fixa saker i affärer och gå till gymmet (kanske inte skulle ha varit så bra) men allt var typ helt stängt. Till skillnad från Sverige så är helgerna verkligen till för att vila på här nere i Spanien. På söndagar är det typ inget som har öppet. Inte ens en liten stund, som de har på lördagarna. Nej, om man vill göra något så måste det vara på vardagarna. Därför tänker jag gå och fixa allt imorgon efter skolan om jag mår bra.
Istället så var Kina och jag mest hemma här på dagen igår (ganska skönt med tanke på att jag inte kände mig så bra). Vi gjorde även en av våra läxor. Sen tittade vi även på vår tredje film denna vecka. Får se om det blir en till idag :P. Lunchen igår blev tonfisksallad. Idag gjorde vi fattiga riddare till lunch. Det är kanske inte vad du skulle kalla lunch mamma.. men, men :P. Det var ganska gott i alla fall men jag tror inte att det är så mycket näring i det :P. 

På kvällen igår gick vi i alla fall ut och åt en till maträtt i ett litet hus. Den här gången var den ganska god och fick 8/10 både av mig och Kina. Kanske till och med 8+ ;P. Sen gick vi en liten promenad ner till floden men vi båda var sjukt trötta. När vi kom hem klockan ett somnade vi typ på en gång.
Vet inte riktigt vad vi ska göra ikväll. Men det blir väl i alla fall att vi går ut och tar något att äta igen ^^.


Tonfisksalladen


Jag med kvällens pinchos =)

Kramar från mig =) <3


5/9 lördag

Första riktiga helgen här i Salamanca!
Kina och jag har inte gjort något speciellt på hela dagen och vi gick upp ganska sent för att vi var ute igår. Våra planer för dagen är att gå och testa på gymmet som vi har köpt ett månadskort på. Vet däremot inte riktigt vilket det är eftersom det finns två på typ samma ställe. Vet inte ens om det är något av dem men det är ju bara att fråga ^^. Jag har även tänkt att gå till lite affärer och titta efter ett telefonkort här i spanien och lite skor. Måste däremot vänta tills siestan är klar och affärerna öppnar igen.
   Vi hade även tänkt att gå till en pool här i Salamanca men jag tror nästan att det är lite för kallt för det. Salamanca är ju inte riktigt lika varm som andra städer här i Spanien. Men det var ändå 22 grader igår klockan 00:00. Dock kändes det inte riktigt som det.

Igår testade vi bara på att köpa mat i ett av småhusen men vi ska köpa lite mer idag. Pinchos heter det (annat ord för tapas). För en liten maträtt och ett glas dricka (jag tog rödvin) kostade det 1,80 euros, vilket inte alls är farligt. Festerna har däremot inte börjat på riktigt utan de sätter igång helt den 7:e och så slutar de den 15:e.
   Vi tittade även på när lokalbefölkningen dansade lite traditionella danser. Vi träffade också några från Marocko som vi senare gick ut på krogen med. Man märker ju att killarna är lite mer "på" här nere. Vi gick även ut på krogen med dem. Han till vänster på bilden var sjukt kul att dansa med fast han till höger var aningen närgången.



Kinas och min mat - ingen höjdare enligt Kina (1½ poäng av 10) men helt okej enligt mig (3 poäng av 5). Det var typ makrill med någon typ av sylt på en hård macka (typ skorpa).


Dans på Plaza Mayor

Jag med de två från Marocko (egentligen var de tre men en skulle upp och jobba tidigt)

Just ja.. funderar även på att köpa en bok på spanska som jag kan ha och läsa här. Vad säger ni om det? =)

Bamsekramar från mig
<3


4/9 fredag

Idag blir det ganska sent som jag skriver ett inlägg. Har sovit typ tre timmar idag så gick aldrig till skolan och skrev. Ikväll klockan åtta började festerna här i Salamanca. Det menas att alla småhus som står placerade lite här och där i staden öppnar. De säljer olika typer av mat och dricka. Det resulterar i att många är ute och äter på gatan just nu. Kina och jag tänkte gå ut och äta klockan tio ungefär. Till lunch idag åt lagade vi hamburgare (och nej..jag menar inte att vi köpte frysta hamburgare och stekte upp i stekpannan). De blev faktiskt riktigt goda. Igår lagade vi pannkakor och det slutade vi med att vi hade en tävling om vem som kunde vända pannkakor bäst i luften, eftersom jag hade problem med att vände dem med en stekspade. Kina misslyckades lite med den första men lyckades sjukt bra med den andra (se bild). Själv lyckades jag halvt bra med båda. Hon påstår att hon vann men det vet jag inte om jag kan hålla med om. HUr som helst ska vi ha en till likadan tävling sen och se om vi har förbättrat oss ^^.


Kinas grymma vändning ^^


Resultatet

Igår var vi ute på krogen ett tag. Det var väl helt okej men jag tycker inte riktigt om att gå ut på krogar så mycket. Tycker hela stämningen är ganska tillgjord där. Men, men.. det var helt okej. Tror aldrig man kommer behöva betala för något här. Inträdet och drickan får man lätt gratis.

Nu ska Kina och jag börja dra oss till Plaza Mayor.

Pussar och kramar från mig <3


3/9 torsdag

Hej igen allihopa ^^!

Idag har det varit ganska lugnt och jag och Kina har sovit ganska länge på eftermiddagen, vilket Kina inte tyckte om. Hon tycker att man ska ta vara på tiden och göra något vettigt istället men enligt mig är sova något mycket vettigt. Jag är inte så speciellt trött men jag vill gärna bli av med mitt halsont. :P Idag har det däremot blivit lite bättre men jag har fått lock för öronen nu så det är lite jobbigt.

Jag mejlade den spanska familjen för ett par dagar sen och har fått svar nu. Barnen var just nu i Madrid men han undrade om jag kunde träffas nästa tisdag (det är fest i Salamanca hela dagen och de flesta är lediga från jobbet. Vi har inte någon skola då helller). Hans förslag var att de skulle bjuda hem mig klockan åtta på kvällen så att jag kunde lära känna dem. Jag antar att det jag kommer få middag då också :P Fast pinsamt om jag förväntar mig det och sen får jag inte det. Jag vill ju inte sitta med en mage som kurrar :P. 
     Han har talat om adressen till deras bostad för mig men jag är lite rädd att jag ska gå vilse :P. En person från skolan har precis visat mig hur jag ska gå men jag verkar vara lite borta här i Salamanca för jag går typ alltid fel. Jag som trodde att jag hade bra lokalsinne.. tji fick jag. :P

Varje torsdag så ordnar skolan en fest för alla elever. Har hört lite olika kommentarer om den festen.. vissa tycker den är bra och andra tycker att den är dålig. Men hur som helst ska Kina och jag gå dit och se hur det är.

Rektorn för skolan kom och frågade oss idag om vi ville åka till Toledo som kompensation för att vi har fått sova i dubbelrummet. Däremot sa Kina och jag att vi gärna ville åka och rida på hästar, något som är en utflykt som inte är säkert att den blir av. Det måste vara minst tio personer som åker på den och det är det inte säkert att det blir. Men vi sa i alla fall att vi ville vänta med att boka den där utflykten.
     En av oss kan flytta till ett singelrum nu förresten. Men vi har inte riktigt bestämt vem av oss som ska göra det.

Nu ska jag gå hem till Kina (sitter på skolan) så att vi ska laga mat. Anar att hon är ganska hungrig så hon blir kasnke tycker det är lite jobbigt att jag dröjer så länge ;P

Många kramar från mig <3
Elin

2/9 onsdag

Fjärde dagen i Salamanca och jag har ont i halsen =(… Har känt av det lite tidigare men det har inte varit så farligt. Igår hörde jag däremot att några andra klaga på att de hade ont i halsen men trodde inte att det var så allvarligt. Men eftersom jag inte har sovit så mycket som jag brukar *host, host*, inte ätit så mycket grönsaker/frukt och allting är så nytt så tror jag att det är väldigt lätt att bli sjuk. Det konstiga är bara att jag alltid blir sjuk när jag åker utomlands :P. Men, men.. Hur som helst så hoppas jag att det ska gå över snart. Annars kommer jag nog inte vilja gå till gymmet, där Kina och jag har köpt gymkort den här veckan. Har tagit en Ipren och då blev det lite bättre. =)

Igår var vi ju och åt tapas på kvällen, vilket var trevligt. Vi betalade 6 euros och fick gå till tre olika ställen där man fick välja mellan två rätter på varje och ta valfri dricka till = billigt. Därefter gick vi en liten kort sväng med några andra från skolan, innan vi gick hem och gjorde den dagliga läxan från skolan. Vi pratade mycket med den trevliga engelsmannen som vi har träffat ett antal gånger. Han har bara varit här en månad innan men pratar väldigt bra. Måste vara för att det finns så många likheter mellan spanskan och engelskan.

Ikväll har vi ju varit och lärt oss att laga Tortillas. Det var inte så svårt att göra, för vi behövde inte vända så mycket på själva omeletten (Tortilla är en spansk omelett om det är någon som inte vet). Däremot tror jag inte att vi kommer att laga det här hemma eftersom man var tvungen att ha ganska hög värme.

När vi ändå pratar om mat så kan jag ju nämna att Kina och jag har varit ute och ätit lite tapas på ett matställe. Nu har vi varit på fyra ställen och ätit.. Undrar hur många det kommer vara efter de här fyra månaderna? Det här sista stället var däremot inte överdrivet bra, men ändå helt okej.

Kram Elin


Guidad tur

Hola! Just nu sitter jag på skolans utegård och passar på att använda Internet. Idag gick det mycket bättre i skolan! Vi gick igenom imperfekt och preteritum, vilket jag ägde på :D. Det är så skönt att känna att man är med i spelet igen. Känner nästan att den gruppen jag hamnade i var aningen för enkel när det gäller den grammatiken, men den som vi gick igenom igår var inte på en för lätt nivå.

Efter skolan som slutade klockan två för min del (vissa går på kvällen men de flesta går på dagen) gick Kina och jag med på en guidad tur av staden. Förstod det mesta av vad som sas men vissa ord kunde jag ha problem med. Får väl gå turen i slutet på vår vistelse också och jämföra med hur mycket jag förstår då :P. På turen fick vi bland annat reda på att det finns en tradition här att en man ska klättra upp i en av katedralerna här (Hehe, det kanske låter lite konstigt när jag beskriver det här). Men hur som helst så är den traditionen den 31 oktober, vilket menas att Kina och jag kan vara här och se den ^^.

Klockan 20:15 har vi också anmält oss att gå ut och äta Tapas med flera andra här på skolan. Imorgon har vi anmält oss på en matlagningskurs där man lär sig laga Tortillas. Får se hur det går :P Idag skulle vi laga lite omelett till lunch men den blev ganska vattnig - vet inte om vi hade i för mycket mjölk?. Däremot var det ju bara att hälla bort vattnet.

Nu tänkte jag mejla till den spanska familjen som jag ska hjälpa med att lära barnen svenska.

Ha det super!
Kram Elin


Första riktiga dagen

Hej igen från Salamanca! Nu är första hela dagen här nere avklarad vilket känns ganska skönt: nu vet man hur en dag vanligtvis ser ut. Dagen har bestått av en fyra timmar lång skoldag, lite handlande, problem med elektricitet i lägenheten, filmen baksmällan och en promenad i staden nu på kvällen.

I skolan hamnade jag på en grupp som heter Intermedio Alto och är ungefär i mitten av alla de olika stegen. Kina hamnade i samma grupp, så det är skönt att veta att vi aldrig behöver gå olika tider på dygnet. Det var även skönt att ha henne med då vi idag gick igenom grammatik som hon och jag aldrig har lärt oss under våra sju års studerande av spanska. Måste säga att jag just nu känner mig ganska kass på spanska, men förhoppningsvis lär ju det ändras under den här tiden :).

Kina och jag har även upptäckt att Salamanca är en jättefin stad med hur många fantastiska byggnader som helst! Såg även hotellet som jag har bokat till pappa för hans vistelse här och det verkar vara precis i hans stil. Det ligger precis i mitten av staden och den spanska atmosfären går inte att ta miste på. Precis utanför hotellet sitter alla medelålders spanjorer/spanjorskor tillsammans med de äldre paren och äter mat och dricker vin på restaurangerna mitt på gatan. Nej, det här skulle nog vara en idealisk stad för pappa att bo i.. om han nu kunde spanska :P


Kina i vårt dubbelrum
Kina i vårt dubbelrum - min säng till höger




Promenad på kvällen 



Kramar från mig

 


RSS 2.0