29/9 tisdag

Nu har vi köpt Internet till lägenheten, så nu kan jag äntligen skriva ett blogginlägg såhär på kvällen! =) 

Idag har jag och pappa ätit lunch och middag tillsammans. Pappa bjuder på allting, även fast jag känner att jag kan betala. Jag har även gått med honom och köpt en bussbiljett hem på fredagen, så att han slipper oroa sig för det. Han försökte nämligen själv hitta till stationen tidigare idag, så att han skulle veta vägen på fredag. Det slutade däremot med att han (tro det eller ej) gick vilse i två timmar! :P Han hamnade istället på andra sidan stan. Han hade till och med tänkt tanken att sätta sig ner på en bänk och vänta tills jag hade slutat skolan så att jag kunde komma och hämta honom :P. Måste säga att det verkligen inte är likt pappa att gå vilse.
   Tillslut hade han hittat tillbaka till hotellet efter att han hade frågat några personer om vägen. Envis som han är gav han sig däremot inte. Lite senare försökte han hitta till stationen igen. Den här gången gick han däremot också vilse, fast endast i en timme :P. Förstår inte hur han lyckades. Han hade till och med köpt en karta då ^^.

På grund av alla han promenader idag var han därför ganska trött i benen och det blev mest bara att vi åt mat. Till middag åt vi pizza- som kostade 140 kronor :O. Den var helt okej, men den var lungt inte värd så mycket pengar. Fast det skulle behöva vara en supergod pizza för att vara värd så mycket...

Imorgon funderar jag på att ta med pappa upp i gamla delen av katedralen, som jag inte heller har varit inne i. Funderar även på att ta med honom ner till floden där det finns ett ställe där man kan se ganska långt. Frågade om Kina ville följa med på det men hon verkade ganska tveksam. Det är lite tråkigt för hon vill inte följa med ut på så mycket med pappa och mig. Idag var det för att hon skulle plugga (dock pluggade hon ingenting ändå :P). Tycker det skulle vara trevligt om hon kom med. Men, men.. om hon inte känner för det så...

Kan även berätta att det gick bra hos familjen igår. Däremot var pappan med oss hela tiden och det resulterade i att Karla ville leka med honom mycket och inte så mycket med mig. Pappan tycker att det är roligt att sitta och prata svenska, eftersom han inte kan göra det så mycket annars. Därför blev det att vi mest satt och pratade. Han sade även att de funderade på att göra en utflykt med mig till lite småbyar här i Salamanca =). Tror det skulle kunna vara jättetrevligt.


Pappas badrum


Pappas sängar ;)


Köksavdelningen


Pappa på fiket neranför vår lägenhet (lite suddig men bättre färger än med blixt :P)

Pussar och kramar <3
Elin


Kommentarer
Postat av: Mormor

Stackars stackars pappa Ronny så hemlös och hjälplös han måste ha känt sig i den främmande staden! Jag fryser i själen när jag tänker på det! Kan inte Pappa få följa med till familjen så papporna kan få snacka. Det voro väl trevligt för dom båda. Hoppas ni får det trevligt i fortsättningen också! önskar Morfar och Mormor

2009-09-30 @ 08:11:08
Postat av: julia :)

NU har jag äntligen orkat läsa allt! :o mycket du skrivit. Ja, jag ångrar lite att jag inte följde med pappa. Han har ett jättefint hotell och allt. Och jag är verkligen pank, så det skulle varit skönt att slippa betala så mycket :/ jag tänker noga innan varje sak jag köper nu.



Elin, det går jättebra för mig i skolan :D fick MVG på historia prov och matten med :D glad!!



Nu har jag också varit duktig och städat hela huset typ. Får se när mamma kommer hem och märker det, hon är ute med Ludde. Jag ska snart på ledarutbildning.



Puss!

2009-09-30 @ 16:08:23
URL: http://juliacastlin.blogg.se/
Postat av: Anita

Va´kul det är att läsa om hur ni har det. Det låter lite jobbigt att turista i Salamanca. Tydligen en svår stad att hitta i..... men man får ta bra skor, så det inte gör nåt om man går vilse, tänker jag. "Jag har gått vilse" vad 17 kan det heta på sp?

Jag har haft jättekrångel med min flygbiljett, först kostade den 3000 kr mer än den skulle och sen fick jag pengarna tillbaka, men nu häromdan upptäckte jag till min förskräckelse att de inte dragit en enda krona för min nya biljett. Så nu får jag ringa dem igen imorgon. Det vore ju kul att åka helt gratis, men det lär väl bara bli krångel vid incheckningen om jag inte ser till att de åtgärdar sitt fel innan vi åker. Har grymt mycket att göra och har inte alls tid att hålla på och tjafsa med Spanair så här gång på gång. Slutgaggat om detta!

Bryggan på Eneklev blir jättefin, tror jag, såg den komma iland från en pråm, hängandes i jättestor lyftkran i måndags. Tänka sig alla dessa maskiner på lilla Eneklev, vilka kontraster det var. Ni får se bilder snart! Jag gläder mig åt vår lilla Spaniensemester!!!!! Kram Anita

2009-09-30 @ 18:39:49
Postat av: mamma

Oj, vilket flott hotell pappa har. Jag förstår att han trivs där. Har du visat honom var vi ska bo? Det är nog inte fullt så flott, men duger nog till oss.

Jag håller med om att det låter konstigt att pappa kan gå så vilse, han som har så bra lokalsinne. Det låter som mig i skogen.



Idag har jag gått min vanliga långpromenad runt Lycksjön och Ramsjön. Jag fick sällskap med Gunilla (kattmamman) och Nalle. Hon var genomsvettig och helt slut efter det. Imorgon ska hon ta ut Ludde en sväng mitt på dagen. Det tycker jag var bra, för då behöver inte någon annan passa honom.



Jag blev glad då jag märkte att Julia städat här hemma!!



Ha det så kul med pappa! Puss och kram<3 mamma

2009-09-30 @ 18:51:09
Postat av: Elin

Ja, mormor jag tänkte också på det men sen tyckte jag att det skulle bli krångligt att ordna det mötet.



Ja, Julia tror du skulle ha haft det roligt om du följde med pappa också.

Va roligt att det går bra för dig i skolan. Du kommer så få bättre poäng än vad jag fick. Men du går ju samhälle också :P

Duktigt av dig att städa nästan hela huset. Hoppas du inte glömde mitt rum ;P.

Du får bli lite duktigare på att läsa Julia..



Va jobbigt du har haft det med biljetten Anita. Hoppas verkligen det fixar sig för dig nu.

Jag tror att jag skulle säga "me he confundido/perdido". Är ganska säker på att det heter så =).

Ja, det måste verkligen vara en kontrast med alla maskiner på Eneklev.



Ja, jag har visat. Men jag vet inte exakt vilken uppgång det är.

Nej, det är verkligen ovanligt att han går vilse.

Vem är kattmamman egentligen? Borde jag veta det? =/

Ja, det är alltid lika roligt när folk har städat så man själv slipper ;)



<3

2009-09-30 @ 23:33:26
URL: http://elinpelin19.blogg.se/

Vad tycker du?

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Vill du att jag ska spana in din sida så skriv den här:

Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0